• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi halkımız neden tombul çocuğa daha sağlıklı gözüyle bakıyor??

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

ohcanimadeysin

♥pamugum ve prensesim ♥
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2009
6.873
31
158
Ankara
arkadaşlar artık gerçekten canım sıkılıyor bu duruma..
insanların ağzının ayarı yok
bir gün birini fena tersleyeceğim o olacak
kızım 7 aya kadar tombuldu,6 aya kadar anne sütüyle beslendi..
7. ayda emeklemeye başladı ve çok hareketli..kilo alması yavaşladı..gerçi böyle olması lazım
normali bu
ilk aylar gibi her ay 1-1,5 kilo arası alsa obez olur çıkarlar..
kızıma yedirmem gereken şeyleri yedirdiğime inanıyorum..ama dediğim gibi çok hareketli zaten..kolay kilo almıyor..ama boyu kilosu ortalamanın üstünde ayına göre ve sağlıklı ya bu bana yetiyor..
fakat o kadar çok duydum ki bu zayıf,bakmıyormusun,bilmemkimin çocuğu tombiş,
bu gelişmemiş geri kalmış( hele bunu diyenin suratına yumruk atasım geldi)
kaç kez psikolojimi bozdular.kaç kere çocuğu dr a götürdüm ve her dr daha ne istiyorsun diyor..aslında bişey istemiyorum.
ama sağdan soldan böyle şeyler duydukça inanın çok üzülüyorumj
benim çocuğum zayıf ve küçük,gelişimi geri kalmış olsa bile bunu suratıma rahat bi şekilde söylemekten nasıl utanmıyorlar.
kırılırım diye düşünmüyorlar
hassas bir konu sonuçta
ben öyle bir çocuk görsem demem zaten annesi yeterince üzülüyordur boş boğazlık yapmanın alemi ne
hem niye benim çocuğumla başka çocukları kıyaslıyorsun..
inanın boğasım geliyor bazen.
sizinde başınıza geliyormu
nereden geliyor u milletin tombul çocuk sevdası

bu durum gerçekten çok can sıkıcı..
sdc bebekler için diil herkes için kilolu olunca sağlıklımı olunuormuş..

kızım 6 aylık bugün daha başıma geldi, çıldırdım.kızım zayıf değil,ortalama kiloda,doktoru da öyle söyledi biraz boylu sadece.ve 3. ayından beri dönüyor.babannem aramış bugün ayy burada aynı kiloda bebek var,annesi herşey yediriyor, topaç gibi dedi,senin ki de öylemi diyor bana, ben de bebeğimin kgsı normal, ama ben doktorun dediklerini veriyorum falan dedim.küçükken görmüştü babannem yeni görmedi.sinir oldum, normal dedim kgsı sadece o kadar yani.çok kızdım ben de aynen. çok kilolu olup obez mi olsun ,sağlıksız mı olsun

Bozun atın.Dr'dan iyi mi bileceksiniz ,deyip susturun.Cahil insanlar var ne yazık ki bolca.alsanaalsanasmile

Arkadaşlar benim kızımda 10 ayı bitirdi ve çooookk hareketli. bırakın 1 dakikayı 10 saniye yerinde durmuyor. En yakınımdan biri yengem bile bebeğimin daha geçen hafta hastalandığını bildiği halde kucağına alır almaz HAFıFLEMıŞ diyor... düşünün nasıl sinir olduğumu... bebeklerimiz sağlıklı olsunlarda varsın zayıf olsunlar.

Sadece zayıf falan deseler yine iyi. Bir de "Hiç bakmadın mı?" demeleri yok muuuu? ınan o daha sinir bozucu. Anne olarak bakmaz mı insan hiç ya... Pes yani.

Oğlum obez olacağına zayıf olsun... Anne ve baba zayıfken onun kilolu olma ihtimali yok zatensositososito

eğitim , kültür ve terbiyesi seviyesi...

böyle konuşan insanlara canınızı sıkmalarına izin vermeyin !

herkes kendi çocuğunu herkes sadece kendi iyi bilir zayıf mı , değil mi...

boşverin arkadaşar ben öyle insanları kaaleye biye almiyorum
o an orda cevabını veririm lafımı esirgemem sonrasında kendi canımı sıkıcağımı orda onların canını sıkarım
birdahada öyle bişey demeye cesaret edemezler zaten

niye üzülüyorsunuz boşverin, tıkayın kulaklarınızı.
siz onun annesisiniz, onun sağlığını herkesten çok düşüneceksiniz tabiki de.
dalgaya vurun ya da tersleyin.

benim prematüre doğan 7 aylık bebeğim 6500 gr henüz.
yolda görüp kaç aylık dediklerinde 7 dersem ayy yazık pek minik kalmış diyorlardı.
bende artık 3 aylık biraz iri doğdu kendisi diyorum :1:

bozun atın kızlar öyle cahil insanları ay ne sinir bozucu bakmazmı annesi ya çocuguna görümceminde kızı tamamen obez bildiginiz obez yani ama kendine sorsan kilosu ideal daha tıkıyor çocugun agzına buda cahilce
siz doktordan iyimi bileceksiniz zayıf olsun saglıklı olsun diyin

çok saolun kızlar..bende bazen bozup atıyorum.ama ses tonuma çok dikkat ederek iğneleyici sözlerle bozuyorum..
ben kızımın obez olmasını istemiyorum zaten..hayır yani çocuk kilolu olsa,herşeyi yemek istese sınırlı verirdim,daha dikkat ederdim..
kuzenimin oğlu var 1.5 ay var aralarında..o daha küçük
ama çok kilolu..anneanneside bizi kıyaslıyormuş orda burda..hilalinkisi zayıf,bizimkinin maşallahı var diye..sonra bi akrabam da bozmuş..kiloylamı maşallah olunuyor sizinkide poposunu yerden kaldıramıyor,o çok hareketli çıkmadığı yer yok,sn durmuyor yerinde demiş...
hatta akraba günündelermiş..millette evet seninki obez,yazık çocuğa yedirme demişler..ben ona fazla vermiyorum,sadece ekmeği çok seviyor,tek başına ekmeği yer demiş..
alakaya bak çay demle..bende ekmekle karnı doymasın,daha yararlı şeyler yesin diye vermem fazla..
ben kızımın normal olduğunu biliyorum.
15 aylık 11.300 gr 83 cm boyu var...
ama kafamız küçük,yüzümüz ondan çok minyon duruyor sanırım herkes buna aldanıyor.

benim fındık kızım da zayıf 3 ayımızı doldurduk ama daha 5 kiloya ulaşamadk dr kilosunu ortalama olarak iyi dedi boyu kilosuna göre 2 basamak fazla old. için zayıf duruyor olsun varsın milletin bebeği 3 aylıkken yaptığı şeyleri benim fındık lkurdum 1 aylıkken yapmaya başladı çivi gibi kız napalım bizim bebeklerimizin yapısı bu demek ki .sağlıklı olsun da şişman olmasın başlarda ben de çok üzülüyordum ama artık takmıyorum milletin görüş açısı farklı işte

valla hiç can sıkmaya degmez benim kızımda 4 aylık 5700gr doktor normal diyo suratı kücük ve minyon duruyo napayımm cok sisman hantal olacagına koCA KOCA GÖZLERıYLE ÖYLE BıLMıŞ Kı SıMDıDEN VARSIN ZAYIF OLSUN

cahilliklerinden neden olcak..
verin cevabı susturun...
en hasas olduğun konudur anneliğim hakkında kimsenin ağzını açtırmam..
ne demek iyi bakamamak..
herkes haddini bilsin..

ayrıca çocuğuma saçma sapan kof kilo yapan ve hiç bi besin değeri olmayan muhallebiler yedireceğime..
her ağladığında eline çikolata şeker sıkıştıracağıma..hazır yoğurtlar verip saçma sapan besleyeceğime zayıf olsun daha iyi..
artık dr. lar zayıf çocuk görünce seviniyor..ama cahillik diz boyu hala..

bende sinir oluyorum böyle insanlara...
komşumuz kızımı her kucağına aldığında.
ay bu çok zayıf kuş gibi,hiç canı yok deyip duruyor.
bir kere değil iki kere değil.
her gördüğünde diyor.
kafayı yicem artık.
bi insan bu kadar cahil olmaz ya.
başka bi komşunun çocuğuyla kıyaslıyor.
benim kızım henüz 1 yaşına yerine girdi.diğer komşununki 3 yaşına girecek.
ama çocuk resmen obez.poposunu yerden kaldıramıyo.
bir daha bişey sölerse cevabını verecem zaten.
ben takacağıma kafama o taksın.
kilolu olupta hasta olsa dahamı iyi.
boşverelim kızlar ya cahil insanlar nolcak.
doktora tartalım kızımı kaç kilo olmuş merak ediyorum diyorum.
boşver ya yenge diyor bana.
bende herkes kızıma küçük diyor dedim.
doktorum cvbı aynen şu
o küçük diyenler kendileri küçük diyor :))

arkadaşlar artık gerçekten canım sıkılıyor bu duruma..
insanların ağzının ayarı yok
bir gün birini fena tersleyeceğim o olacak
kızım 7 aya kadar tombuldu,6 aya kadar anne sütüyle beslendi..
7. ayda emeklemeye başladı ve çok hareketli..kilo alması yavaşladı..gerçi böyle olması lazım
normali bu
ilk aylar gibi her ay 1-1,5 kilo arası alsa obez olur çıkarlar..
kızıma yedirmem gereken şeyleri yedirdiğime inanıyorum..ama dediğim gibi çok hareketli zaten..kolay kilo almıyor..ama boyu kilosu ortalamanın üstünde ayına göre ve sağlıklı ya bu bana yetiyor..
fakat o kadar çok duydum ki bu zayıf,bakmıyormusun,bilmemkimin çocuğu tombiş,
bu gelişmemiş geri kalmış( hele bunu diyenin suratına yumruk atasım geldi)
kaç kez psikolojimi bozdular.kaç kere çocuğu dr a götürdüm ve her dr daha ne istiyorsun diyor..aslında bişey istemiyorum.
ama sağdan soldan böyle şeyler duydukça inanın çok üzülüyorum
benim çocuğum zayıf ve küçük,gelişimi geri kalmış olsa bile bunu suratıma rahat bi şekilde söylemekten nasıl utanmıyorlar.
kırılırım diye düşünmüyorlar
hassas bir konu sonuçta
ben öyle bir çocuk görsem demem zaten annesi yeterince üzülüyordur boş boğazlık yapmanın alemi ne
hem niye benim çocuğumla başka çocukları kıyaslıyorsun..
inanın boğasım geliyor bazen.
sizinde başınıza geliyormu
nereden geliyor u milletin tombul çocuk sevdası

Çocuk kiloyla mı şakkıdı
Gelişecekmiş?
şakkıdı
O zaman bu duruma göre Amerikadakiler çok gelişmiş...
sempatiksalakcinni

Back