• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

halilarimi ve koltuklarimi silmek istiyorum

cillibombom

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2013
456
50
43
34
Bir aylik evliyim koltuklarim ve halilarim krem rengi cok tuy sorunu oluyor surekli supuruyorum renkleri de biraz grilesti gibi geliyor yarin halimi ve koltuklarimi silmek istiyorum ama ne kadar surede kurur tek salonum oldugu icin aksama kadar kurur mu bir de nasil temizlemeliyim

Valla annem sabah siliyordu aksama kadar odanin sicakligindan olsa gerek hemen kurumus oluyordu..
Aksama kadar salona giren cikan olmuyor diye erkenden yapip kurumaya birakiyor

Canım ben halımıda koltugumuda beyaz kalıp sabunla siliyorum.. Geceden sılıp odanın kapısını kapatıyorum camlarıda yukardan acıyorum sabha kadar kuruyı
Sılme işini söle yapıyorum durunun veya türk hamamı markası olan beyaz sabunu 4 lü alıyom genelde kovanın içine rendeliyyom ikitanesini
Sonra elimin dayanabılecegi kadar sıcaklıkta olan suyu kovaya koyup biraz bekletiyorum azcık sabun acılsın ama suyum sıcak yamı 5 dk falan bekletıyorum.. Ben sogan cuvalı gibi bişey olursa onunla siliyorum yada hazır lifler satılıyoya ondan 3 tane alıp birkestiriyorum onunla siliyorum güzelce.. Hem yumusacık oluyo hem porıl pırış oluyo.. Sıcak sudada köpürüyo sabun Mis gibi kokuyo .. Koltukta halıda.
Sonra yine penye gibi bi bezdeb yada havlu kuması gibi bi kumastan alıp kovaya yine sıcak su doldurup durulama yapıyprum..
İstersen durulama suyuna hosuna giden yumusatıcı varsa katabılırsın.. Ben misafir gelicegi zaman yapıyorum genelde .. Normal zamanda kullanmıyorum cocuum olduu için..
Bu arada yeni halıların tüyü hep cıkar.. Plastik bu ucuzluklarda satılan halı fırcası yokmu ondan al ve hergun fırcala derim canım.. Ama plastık fırca digerleri biraz daha kalın aslında denemedım nasıl olur ama ..
Böle bos fısfıs şişen varda içine su doldur hafif hafif fıcalıcan zaman ıslat ki tuyler birbirine yapıssın...

Eger leke olursada tex marka asprini öneririm... Lekeye bire bir.. Kullanırsan eger görünmicek bi yerde dene haşda veya koltukta.. Bnm halışarda koştukta herhangi bi renkdwgişimi olmadı ama aklımda olsun canım..

Evinizde güle güle oturun.. Esyalarınızıda sahlıkla huzurla eskitin inşallah

Bir aylik evliyim koltuklarim ve halilarim krem rengi cok tuy sorunu oluyor surekli supuruyorum renkleri de biraz grilesti gibi geliyor yarin halimi ve koltuklarimi silmek istiyorum ama ne kadar surede kurur tek salonum oldugu icin aksama kadar kurur mu bir de nasil temizlemeliyim
canım tüy bikaç yıkamada ancak geçer..Silmeyle sanmıyorum..Akşama kadar kurumaz camları aç bence..Ama olmazsa üstüne örtü örtüp sabah tekrar açarsın :) Benimkilerde beyaz bazen siliyorum..:)Kosla elde yıkama varya onunla..İlk evlendiğin zamanlar öyle nereyi temizliceni şaşırıyosun ama sonra geçiyo 6 ayda bi yıkamaya yolla gitsin :D

Back