halı kız tarafına mı aittir erkek tarafına mı?

forest

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
402
12
96
İstanbul
Merhaba,
Halı kız tarafına mı aittir erkek tarafına mı? Perdede kız yatak odası ve mutfağı alır, erkek tarafı oturma odası ve salonu alır diye biliyorum. Halı da mı aynı olur?

ben kız yatak odasının ve mutfağın halısını alır diye bılıyorum. ama simdi çokta size bu düsüyor bize bu düsüyor durumu kalmadı bence. kız tarafı yatak odası alır bızde aslında ama benim ailem almadı iyide oldu erkek tarafı aldı. bütün evin perdelerini de onlar aldı. biz büyük olarak yatak odası halılarını ve iki tane 4,5 m² halı aldık. (kız tarafı olarak)

Hımm canım ben bu konuda hiçbişey bilmiyorum ya :69: Biz eşyaları düğünü herşeyi ikimiz yaptık ailelerden hiç yardım almadık

Ama bunlar bulunduğunuz şehre yöreye göre değişen şeylerdir:44:
Mesela Antalya da her şeyi kız tarafı yapar erkek tarafı sadece misafir odasını yapar bir de bulaşık ya da çamaşır makinasından birini alır başka bir şey varsa hatırlamıyorum şuan..
Ama bir arkadaşım var o da bizde her şeyi erkek tarafı yapar kız sadece çeyizini alıp gelir diyor:44:

Ama bunlar bulunduğunuz şehre yöreye göre değişen şeylerdir:44:
Mesela Antalya da her şeyi kız tarafı yapar erkek tarafı sadece misafir odasını yapar bir de bulaşık ya da çamaşır makinasından birini alır başka bir şey varsa hatırlamıyorum şuan..
Ama bir arkadaşım var o da bizde her şeyi erkek tarafı yapar kız sadece çeyizini alıp gelir diyor:44:

ege tarafında adet boyledir aynen yazdığınız gibi her seyi kız tarafı alır neredeyse. (benim baba denizli anne trabzonlu olunca) biz karadeniz adetlerine gore yetistik esimde ankaralı onlardada sadece yatak odasını bırde isteğe gore bulasık makınesi gibi bir sey alır kız tarafı. birde bencede perdeymis halıymıs çok üstlenmeyin aldırabıldığını aldır erkek tarafına. çünkü kız tarafının zaten mutfak esyasıymıs, çeyizmiş derken bır sürü sey alıyor zaten.

Son düzenleme:
canım ben adanalıyım bizim burda mutfak oturma odası yatak odası halısını kız tarafı alır.

ben de denizliliyim 6 aylık evliyim bizim adetler düğünde ortadan kalktı ortak ödendi ne alındıysa takılar hariç

hangi odayı kim aldıysa halısı perdesi de ona aittir, gayet açık bir durum bu oda herşeyiyle alınır halısı falancanın perdesi filancanın olmaz

Back