• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Halı alırken dikkat edilmesi gereken noktalar

mandalina01

DİL-DADE
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2010
13.530
2.636
423
Diğer
halı alırken sadece rengine desenine bakıp almamak gerektiğini yaşayarak öğrendikten sonra dikkat etmeye başladım nette dolaşaırken mantıklı işe yarar bilgi gibi gelen yazıları burada toplayıp belki birine faydam dokunur diye düşündüm yazılanlar alıntıdır.

halıyı ne kadar süre kullanmak istiyorsunuz

halı hangi odada kullanılmak üzere alıyorsunuz.

Bu oda ailenin ortak vakit geçireceği bir alan mıdır?

Odaya dışarıdan direkt erişim bulunuyor mu yoksa halı girişlere uzak bir mevkiide mi konumlanıyor?

Halı direkt güneş ışığına maruz kalacak mı?

Salon, koridor ve merdivenler gibi yoğun trafik bulunan alanlarda, ekonomik gücün yettiği oranda en kaliteli halıyı almak önemlidir.

oda içinde bulunan mobilya ve perdelerin rengini de göz önünde bulundurarak bir seçim yapılmalıdır.

Güneş ışığı almayan odalarda sıcak tonlar kullanılarak sıcak bir atmosfer yaratılırken, yeşil ve mavi tonlar da yatıştırıcı bir etki yaratırlar.

Açık renkler odayı daha geniş gösterirken, koyu tonlar samimi bir atmosfer sağlar.

Yoğun trafiğe maruz kalan giriş bölgelerinde ise koyu tonlar seçilerek halının leke ve kirleri saklaması sağlanabilir.

Dokulu halılar, birçok çeşit yapım tekniği ile üretilmektedir. Bu tekniklerin bilinen en önemli özelliği de zaman içinde halı üzerinde oluşabilecek lekelenmeleri gizleyebilme yeteneğidir.

piyasada çok ucuza satılan shaggy halılar var, hatta bazıları diğer kalitelilerle aynı fiyatlrda bile satılıyor.. ama shaggyerde üç iplik diye bişey var buna dikkat edilmeli.. tek ve iki iplik olanlarda bir süre sonra ayağınız bastığı yerler bir daha kalkmamak üzere yan yatıyormuş. üç iplik dediğimde uzun tüylerin altında, o uzun olanlardan biraz daha kısa ve kalın olan iplerde var ve daha sıkı olduğu için kesinlikle yan yatmıyor... halıcılar ellerindeki iki ve tek iplik olan eski halıları tüketmeye çalışıp sizi onlara yönlendirebilir dikkat edin.. :46:

piyasada çok ucuza satılan shaggy halılar var, hatta bazıları diğer kalitelilerle aynı fiyatlrda bile satılıyor.. ama shaggyerde üç iplik diye bişey var buna dikkat edilmeli.. tek ve iki iplik olanlarda bir süre sonra ayağınız bastığı yerler bir daha kalkmamak üzere yan yatıyormuş. üç iplik dediğimde uzun tüylerin altında, o uzun olanlardan biraz daha kısa ve kalın olan iplerde var ve daha sıkı olduğu için kesinlikle yan yatmıyor... halıcılar ellerindeki iki ve tek iplik olan eski halıları tüketmeye çalışıp sizi onlara yönlendirebilir dikkat edin.. :46:

teşekkürler antreler için onlardan almayı düşünmüştüm ipliklerine dikkat ederim birde onlar için tozu saçı çok tuttuğu yönünde yorumlar oturma odası gibi çok kullanılan odalarda tercih etmeyin diyorlar

teşekkürler antreler için onlardan almayı düşünmüştüm ipliklerine dikkat ederim birde onlar için tozu saçı çok tuttuğu yönünde yorumlar oturma odası gibi çok kullanılan odalarda tercih etmeyin diyorlar

ben oturma odamda ve salonumda kullanıyorum, hiçte saç vs tutmuyor, elektirikli süpürge hepsini çekiyor.. bence tozunu kirini bile göstermiyor uzun tüylerin arasında kalıyor sen elektirikliyle alınca görüyosun ancak.. tavsiye ederim.. :34:

ben oturma odamda ve salonumda kullanıyorum, hiçte saç vs tutmuyor, elektirikli süpürge hepsini çekiyor.. bence tozunu kirini bile göstermiyor uzun tüylerin arasında kalıyor sen elektirikliyle alınca görüyosun ancak.. tavsiye ederim.. :34:

peki yıkaması nasıl yıkandıktan sonra tüylerinde bozulma filan olurmu çok olcak ama bir şey daha sormak istiyorum silkelemek için ağırmı oluyor yoksa normal halılardan dahamı hafif

ben yeni evliyim daha 2 ay oldu :) yıkatmadım henüz.. bide bizim burda halı silkelenmiyor, hiç silkelemedik, elektirkli süpürgem çok kuvvetli iyi çekiyor.. hatta hergün bişiler dökülüyor çerez çekirdek falan çok yeriz.. ama halı o yün halılar gibi ağır değil.. yinede halı silkelememeni tavsiye ederim beline yazık sağlığına yazık, onun yerine güçlü bi süpürge al bence.

bi kere üzerinde yaprak sararken içini dökmüştüm,tamda beyaz kısıımları salça olmuştu, sıvı arap sabunuyla sildim çıktı hemen.. hatta gece sarıyodum bitirip yatmıştım lekeyide ertesi gün farketmiştim..

koridora halı almayı düşünüyorum. çevremdekiler diyor koridordaki halılar ya mutfaktaki halıyla yada salondaki halıyla aynı olmalı. kafam çok karıştı. sizce koridor halıları mutfak yada salon halısıyla aynı mı olmalı?

koridora halı almayı düşünüyorum. çevremdekiler diyor koridordaki halılar ya mutfaktaki halıyla yada salondaki halıyla aynı olmalı. kafam çok karıştı. sizce koridor halıları mutfak yada salon halısıyla aynı mı olmalı?

ilk defa duydum benim farklı bence her oda farklı hol farklı yerler solanla yada mutfakla aynı olmasının gereği yok bence tabi zevkler değişik

akşam halıcıları dolaştık hepsinin ortak fikri shagy halıların leke tutmadığı ıslak mendille bile silsen hemen çıkıyor kullanımı kolay ama mutfak için bizce düz alın kırıntılar filan düştüğünde aralarına giriyor fark edilmiyor üzerine basılıyor şarjlı süpürge gırgır gibi şeylerde iyi olmuyor salonda oturma odasında shagy çok kullanışlı kolay süpürülüyor oldu

halılarımı alalı 2 yıl oldu merinos ipek shaggy ve çok memnunum.kolay temizleniyor ve pırıl pırıllar.üstelik evin havasını inanılmaz değiştirdi.desensiz mor renkli otraya doğru tonlaması açılarak beyaz pembe bi renge dönüşüyor.

Son düzenleme:
Back
X