• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haksiz miyim

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.058
7.856
198
Arkadaslar biraz sinirim bozuk ve hemen konuya geciyorum. Bizim uzun yillardir tanidigimiz ust komsularimiz var, ust komsumuz olan kadinin adi leyla olsun.. Annemin adi da nihal olsun.. Biz eskiden leyla teyzelerle samimiydik, ama sonra bize kustuler (nedenini ben de bilmiyorum, annem sebepsiz yere kustukleri soyluyor, beni ilgilendirmez diye kurcalamadim da hic) Neyse, sonuc olarak leyla teyzelerle yillardir konusmuyoruz ve annem surekli icten ice leyla teyzeye kin besliyor ve evde bazen leyla teyzeyi kotuluyor.. Ben ve babam falan da annemin leyla teyze hakkinda konusmasini istemiyoruz yani bosver artik konusmadigimiz insanlarin adini bos yere agzina alma diyoruz.. Bundan birkac kadar once de leyla teyze anneme laf atip kavga baslatti ben de sahit oldum, tamam leyla teyze haksiz olabilir (herkesin hakli ve haksiz oldugu yonler vardir illa ki) ama artik hayatimizda olmayan insanlar icin evde konusmaya olmaya degmez diye dusunuyorum.. Sonucta eski kavgalari tekrar tekrar hatirlayip evde leyla teyzenin adini gecirmeye luzum yok.. Eve negatif bir hava geldigini dusunuyorum leyla teyze konusu acildiginda.. Ama annem leyla teyzeye fazla kafa takmis gibi geliyor bana, babama da oyle geliyor. Mesela ornek vermek gerekirse: Annem, leyla teyzeyle kus oldugu icin ona sanki ayri bir onem yukluyor.. Yani mesela ben mimarlik okuyorum ve alttan derslerim oldugunu ogrendiginde bana ne dedi biliyor musunuz? Aferin boyle devam et, basarisiz ol da leyla gibileri sevindir dedi.. Bu sadece bir ornek.. Buna benzer bircok ornek veriyor.. Ya ben de bu duruma cok sinirleniyorum.. Ben neden leyla teyzeyi dusunmek zorundayim mesela, banane leyla teyzeden.. Defalarca kez yeter artik bosver artik su leyla teyzeyi, onun uzerinden de lutfen ornek verme bana desem de vazgecmedi.. Ya boyle soyleyince basit gibi ama cidden sinirim bozuluyor.. Neyse lafi fazla uzatmayayim, yakin bir zamanda bana yine boyle bir ornek verdi ve bu sefer fena patladim kotu bir kavgaya tutustuk, uzatmadan sorayim sizce haksiz miyim

Kendimi değiştirmezsem çocuklarım benim hakkımda ileride böyle konu açabilir.
Siz haklısınız da bizim gibiler de sorunu konuşup halletmeyince o kişiye takıyor. Arka sekmede hep o konu açık oluyor. Konuşsak o kişiyle yüzleşsek (barışmak demiyorum sadece yüzleşmek) o dosyayı kapatacağız. Kapatamadığımız sürece daha da zihnimizde dallanıp yer ediyor.

Kendimi değiştirmezsem çocuklarım benim hakkımda ileride böyle konu açabilir.
Siz haklısınız da bizim gibiler de sorunu konuşup halletmeyince o kişiye takıyor. Arka sekmede hep o konu açık oluyor. Konuşsak o kişiyle yüzleşsek (barışmak demiyorum sadece yüzleşmek) o dosyayı kapatacağız. Kapatamadığımız sürece daha da zihnimizde dallanıp yer ediyor.
Ya orasi beni o kadar ilgilendirmez, kendi kafasinda istedigi kadar taksin da bana, beni hic ilgilendirmeyen bir konu icin boyle ornekler vermesi sinir ediyor. Siz de boyle ornekler veriyor musunuz cocuklariniza

Sizin üç cümlelik konuyu uzatmanız gibi, anneniz de o teyzeyi içerlemiş belliki uzatıyor bu kadar.
Bir oturup sorsanız neden küstünüz ne oldu vesaire.
Konuyu bilmiyor, merak etmiyorsunuz kadın belki içinde atıp böyle yansıtıyor.

Ya orasi beni o kadar ilgilendirmez, kendi kafasinda istedigi kadar taksin da bana, beni hic ilgilendirmeyen bir konu icin boyle ornekler vermesi sinir ediyor. Siz de boyle ornekler veriyor musunuz cocuklariniza
Çocuğum yok 😅
Ama eşime maalesef yaptığım oluyor. Bunun için psikoloğa gittim ben.
Birde sadece size örnek verme kısmı sizi rahatsız etmemeli böyle bir durumda bence. O sizin anneniz ve belli ki bir takıntı durumu var. Sizinde ilgilendirmeli aslında evlat olarak. Nasıl istediği kadar taksın diyebilirsiniz ki sağlıklı olmadığını görerek.

Back