Dayım ama filli oalrak bğr dayılığını görmüş değilim biyolojikAdaletli olmak istemişsiniz
Neyse ki tarla satılamamış
Haklı da olsanız dayınız
Merhaba nasılsın derdim yine de
Biliyorlar babam da pek hoşlanmıyor annemin tarafından zaten bu kopuklarından ötürü. Ama geleneksellikten ötürü işte hürmet kavramı hep aktif... Annem zaten muhalefet edemeyen hakkını savumamayan biriydi onakra karşı babam da pasif biri yani bizimkilere kalsa ben de aynısı olayım... Ben tekrar söyleyince "o böyle böyle yaptı bana" diyince ses çıkarmadı zaten babam.Her ailede böyle uyanık olmak zorunda galiba ya çok enteresan.
Hoşgeldin güle güle modunda devam edeceksin ne yapacaksın başka.
Annenler aranızda geçeni bilmiyor mu?
Tavrının sebebini anlıyorlardır.
Dayım ama filli oalrak bğr dayılığını görmüş değilim biyolojik
Biliyorlar babam da pek hoşlanmıyor annemin tarafından zaten bu kopuklarından ötürü. Ama geleneksellikten ötürü annem zaten muhalefet edemeyen hakkını savumamayan biriydi onakra karşı babam da pasif biri yani bizimkilere kalsa ben de aynısı olayım... Ben tekrar söyleyince "o böyle böyle yaptı bana" diyince ses çıkarmadı zaten babam.
Çevremdekilerin akrabalık ilişkilerini görünce gıpta ediyorum, biz dayı nedir bilmiyoruz. Şans...Bende böylelerine korkuluk dayı diyorum
Az önce benimle hiç anlaşamayan dayım geldi normalde ugramaz bizim eve. Fakat oğluna gitmiş ordan da bize gelmiş. Ben de birazdan bahsedeceğim sebeplerden ötürü muhabbet etmedim kendisiyle, sadece çay hazırlayıp koydum masaya. Babamla annem de "neden oturmadın odada bizimle, ayıp" vs. dediler. Bahsettiğim dayım benim internet kablolarımı kesecek kadar bana garezi olan biri. Babamı "elin adamı" olarak gördükleri için bizi de sevmezler pek. Zaten anne tarafımın kardeşlik, akrabalık bağları sıfır. En son bu dayımla annemlerin memleketine tarla satmak için gitmiştik. Dayımın "tarlayı satalım borcum var" diye diretmesiyle anneme vekaleten ben gitmiştim (zihinsel engelli bir kardeşim var annemle onunla ilgileniyor) Tarla satılınca elimizdeki paranın nasıl bölüşülecegini konuşuyorduk ve bahsi geçen dayım "İsmail'in (zihinsel engelli dayım) hakkını da Yusuf'la (ortanca dayım oluyor ve onun da eşi bizimle geldi) ben alacağız" dedi. Ben de "ya hiçbiriniz almayın İbrahm'in dayımın hakkını ya da annem de alsın adil bir bölüşüm olsun" dedim ve demez olaydım. Karısıyla bana bir yükselmeler, babamı aramalar, kızın işi bozuyor diyip şikayet etmeler. Dahası zihinsel engelli olan dayım 2-3 yıl bizimle aynı evde kaldı. Üstelik benim de bir engelli kardeşim varken bir evde iki hastayı idare ediyorduk, annemle babamın pasifliği yüzünden oldu bunlar tabi... Ve neticede ilahi adalet tecelli etmişti. Peşine düştükleri tarla dedemin adına olmadıgı için satılamamıştı. Fakat memleketten İstanbul'a dönene kadar ağız burun yapmaya devam etti bana. Hiçbir şeilde konuşmadı benmle haksızlık yapmaya kalktı ve ben de muhalefet oldum diye. Bu olaydan önce de bir gün annemi görmüş yolda ve "esranın yüzünü görmek istemiyorum, evde mi o" demiş. Bize geldiği zaman hoş geldin diyordum fakat o hiç tepki vermiyordu, yüzüme bakmıyordu nerdeyse. Nasılsın veyahut okul nasıl der insan en azından. Siz olsanız tavrınız ne olurdu böyle birine karşı...?
Ç
Çevremdekilerin akrabalık ilişkilerini görünce gıpta ediyorum, biz dayı nedir bilmiyoruz. Şans...
haksızlığa tahammül edemiyorum. Biz yıllarca kiralarda oturduk dayımlar ise annemn hakkı olan eve kiracı yerleştirip, o evin kirasını bölüşüp yediler. Kardeşlik? Ben böylelerini ne gördüm ne duydum.Konuşmak zorunda değilsin canım. Ben yıllardır görüşmüyorum bazı dayilarimla. Aramamda.sormam da. Ne halleri varsa görsünler. Benden de ailemden de uzak dursunlar. Dayin diye konuşmak gibi bi zorunlulugun yok.
Sadece saygısızlık boyutunda hicbirsey yapma yeter. Onlara daha çok koyar emin ol.
Vede yerinde ben olsam bende odama gider adam yerine koymazdim. Ki bunu yaptimda zamanında. Hala da yaparım. Kan bağın var diye asla kendini zorunda hissetme.
Haklı olduğun bi davadan dönme. Kimse sana ekmek vermiyor ve vermemek içinde çırpınıyor.
Boşver. Kafana taktigina konu actigina bile değmez.
dayınız olunca ne oluyor? yani aranızda kan bağı olunca bu kişi otomatikman saygı duyulası bir insan mı oluyor anlamadım? keşke hiç çıkmasaydınız. uyanığa bak sen hele.Az önce benimle hiç anlaşamayan dayım geldi normalde ugramaz bizim eve. Fakat oğluna gitmiş ordan da bize gelmiş. Ben de birazdan bahsedeceğim sebeplerden ötürü muhabbet etmedim kendisiyle, sadece çay hazırlayıp koydum masaya. Babamla annem de "neden oturmadın odada bizimle, ayıp" vs. dediler. Bahsettiğim dayım benim internet kablolarımı kesecek kadar bana garezi olan biri. Babamı "elin adamı" olarak gördükleri için bizi de sevmezler pek. Zaten anne tarafımın kardeşlik, akrabalık bağları sıfır. En son bu dayımla annemlerin memleketine tarla satmak için gitmiştik. Dayımın "tarlayı satalım borcum var" diye diretmesiyle anneme vekaleten ben gitmiştim (zihinsel engelli bir kardeşim var annemle onunla ilgileniyor) Tarla satılınca elimizdeki paranın nasıl bölüşülecegini konuşuyorduk ve bahsi geçen dayım "İsmail'in (zihinsel engelli dayım) hakkını da Yusuf'la (ortanca dayım oluyor ve onun da eşi bizimle geldi) ben alacağız" dedi. Ben de "ya hiçbiriniz almayın İbrahm'in dayımın hakkını ya da annem de alsın adil bir bölüşüm olsun" dedim ve demez olaydım. Karısıyla bana bir yükselmeler, babamı aramalar, kızın işi bozuyor diyip şikayet etmeler. Dahası zihinsel engelli olan dayım 2-3 yıl bizimle aynı evde kaldı. Üstelik benim de bir engelli kardeşim varken bir evde iki hastayı idare ediyorduk, annemle babamın pasifliği yüzünden oldu bunlar tabi... Ve neticede ilahi adalet tecelli etmişti. Peşine düştükleri tarla dedemin adına olmadıgı için satılamamıştı. Fakat memleketten İstanbul'a dönene kadar ağız burun yapmaya devam etti bana. Hiçbir şeilde konuşmadı benmle haksızlık yapmaya kalktı ve ben de muhalefet oldum diye. Bu olaydan önce de bir gün annemi görmüş yolda ve "esranın yüzünü görmek istemiyorum, evde mi o" demiş. Bize geldiği zaman hoş geldin diyordum fakat o hiç tepki vermiyordu, yüzüme bakmıyordu nerdeyse. Nasılsın veyahut okul nasıl der insan en azından. Siz olsanız tavrınız ne olurdu böyle birine karşı...?
Annem kız ya, elin adamına gitmesin para lanet mantelite bu. Zaten annemin hakkı olan dairede yıllarca kiracı oturtturup kiarsını yedikler oranın. Dedem ölünce de yasal oalrak da hakkımız oldugu için anca oturabildik o dairede, hep kiralarda "süründük" öncesinde.Engelli Adamın Hakkını neden alıyorlar
Asıl mal mülk para ona lazım onun bakımı için lazım
Kendileri çalışsın kazansın
Annenizi de kız diye ayırmışlar kendilerince
Ben de amca nedir bilmem. Hiç umursama bile boşver. Karşılaşınca merhaba nasılsın deyip geç.Ç
Çevremdekilerin akrabalık ilişkilerini görünce gıpta ediyorum, biz dayı nedir bilmiyoruz. Şans...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?