Hakkını yediğini düşündüğünüz bir erkeğe karşı ilahi adaletin tecelli ettiğine şahit oldunuz mu hiç?

bir erkek olarak şiddete uğraması kısmında koptum ellerine sağlık hanım ablamızın ahahahaha

Bu dünyanın dengesi var. İster inançlı olun ister olmayın. Karma, ilahi adalet kendine bile isteye eziyet çektirdiğinde bile, zalimden alacağını alır.
Hayatınıza dikkat edin, bi gözden geçirin, sizden aldıklarının yerine ne geldi? Kaybettiklerinizin yerine ne doldu? Hayat boşlukları sevmez. İlla bulur bir yolunu.

21 yaşındaydım, yeni atanmıştım. Adaleti polisin değil yerel halkın kabadayılarının sağladığı bir yerdi. Ben de çok toydum tabi. Bu adamlardan biri musallat oldu bana. Yoluma çıkıp önümü kesmedi ya da fiziksel bir zarar vermedi ama geceleri içip içip arıyordu, açmıyordum tabi. Abuk sabuk mesajlar atıyordu. Ordaki en güvendiğim kişiye anlattım, adamı soruşturdular. Çok bela bir tip olduğunu, asla bulaşmamam gerektiğini söylediler. Hatta malesef çok da korkuttular. Ben aylarca akşamları ışığımı açmadan oturdum, gelip de kapıma dayanırsa diye. Aileme de anlatamadım.
Çok korktum, çok ağladım. Ve çok dua ettim, Allahım onu benden uzak tut diye. Asla beddua etmedim.
Çok kısa bir süre sonra adam çok basit bir ameliyatta öldü. Zerre içim sızlamadı. Benimle alakalı değildi tabiki ölümü ama ilahi adalete inandım ben. Ölümünün üzerinden bir sene geçmişti ben hala o sokaklarda korkarak dolaşıyordum.
Siz de inanın, beddua etmeyin, Allaha havale edin. Mutlaka ilahi adalet tecelli ediyor.

toparladım inanın.sadece kendimi çok ezdirmiş olduğumu şu an net görüyorum
İşte bu senin kabullendigin bisey oldugu icin bence olmuyor bu konuda ilahi adalet. Ah ederken affetmemis olmak lazım bence altin kural bu :) sen bile affetmisken ilahi adalet tamam benlik bi durum yok diye çekiliyor aradan.

Hiç pişman olma bence iyi yaptın. Aslında olay tamda orda senden çıktı ve artık ilahi adalete bırakmış oldun. Sen helal etsen de etmesende ilahi adalet yerini kesinlikle buluyor çünkü.

Sahit oldum. Ayni kötü bir bosanma ve kadina ve cocuga yapilan büyük bir haksizlik vardi. Adam maddi olarak herseyini kaybettigi bir kenara, hayatini kaybetmesi bile eski esinin söyledigi gibi oldu nerdeyse. Yani kadinin bedduasi mi tuttu ne. Ama isin baska tarafi: Adam öyle öldükten sonra eski esi "Yine de böyle olmasaydi" dedi. Yani neye dua ettiginizi iyi secin

Sen helal etmiş olsan da Allahın da bir hesabı var . Kamu davası gibi düşün. Bazı davaları geri çeksen bile kamu davasına dönüşür ve devam eder ya onun gibi :)
ya harikasın şu mesajın üstüne daha ne yazılabilir ki kamu davası örneğiniz ile anlatmak istediğin şey zihnimde tam oturdu.

ayy aklıma geldi lisede devamlı benim duygularımla oynayıp duran bir çocuk vardı shdhs buna bir gün geber inş tarzı bir mesaj atmıştım, ertesi gün gözümün önünde feci düşüp bacağını mı kalçasını mı ne kırmıştı 2 sene koltuk değneğiyle gezdi.
vicdan yapıp özür bile dilemiştim sonra bana sen iblissin bana yaklaşma demişti

Kendine yapacagin en guzel iyilik unutup hayatina devam etmektir, mutlu olmaktir.
Cok degerli olsaydin uzmedi seni o kadar zaten, sen onun karisiydin sonucta.
Bazi seyler bitmis gitmis uzerinde konusmaya bile degmez, cunku dusundukce yorar.

Öncelikle hayırlı olsun. Benim ilahi adaletle alakalı gördüğüm, sen kul olarak ne zaman için soğuduğunda ve boş verdiğinde ilahi adalet yerini buluyor. Ve senin gözünün önüne getiriyor fakat senin için o kadar soğumuş oluyor ki hiçbir şey hissetmiyorsun hatta üzülüyorsun.
Çünkü Yaradan intikam ve kin duygularının kulunda barınmasını istemez, ancak onlardan arınırsan ilahi adaletle karşılaşırsın.
İyi ki hakkınızı helal etmişsiniz, Allah'a havale edin O herşeyin zamanını en güzel şekilde ayarlar en güzel sonu hazırlar.

Herkes iyi veya kötü yaptığının karşılığını bulur. Bu dünyada olmasa da öbür dünyada bulur

İlahi adaletin tecelli ettiğine kendi adıma şahit olmadım ama at gibi gidip it gibi dönmeye çalışan çok oldu.
Sende üzülme bence sen hakkını helal ettin ama bundan sonrası Allah'ta,sen unutsanda o unutmaz.

Bence adalet tecelli etmiyor, sadece birinin başına kötü bir şey geldiğinde biz onu adaletin tecelli ettiğine yormak istiyor ve kendimizi avutuyoruz.

Halbuki hepimiz hayatta kötü olaylar yaşıyoruz, en iyi temiz kalpli olanımız bile.

Siz artık kendi hayatınıza bakmaya çalışın, evet biliyorum zor ama burada gerçekleşmesi gereken karşıdakinin mutsuzluğu değil sizin mutluluğunuzdur. Ve bunu da kendi kendinize verebilirsiniz ancak.

Bence olaya bir de diğer tarafından bakmalısınız, siz bu olaydan ne ders çıkardınız? Siz artık neyi farklı yapmalısınız?

- Artık kendinize gelen saygısızlığı kabul etmemeyi öğrendiniz mi?
- Hakareti, saçmalığı kabul edecek misiniz yoksa dur diyecek misiniz bundan sonra?

Bundan sonraki ilişkinizde de ezilip büzülmeye devam ederseniz o zaman bu ilişkiniz tamamiyle zaman kaybı olru sizin için. Yok ders alır, daha güçlü ve dik bir şekilde artık kendinize saygınız tam şekilde yeni ilişkilere başlarsanız bu biten işin gayet de size katkısı olmuş olur. Ahlanıp vahlanmayı derhal bırakın, çünkü ah etmeye hakkınzı yok. Bu adam size kötülük yapmadı, siz izin verdiniz. Adam hakaret mi etti, ettirmeseydiniz. Ezdi mi, ezilmeseydiniz terk edip gitseydiniz başınıza silah dayamadı ya ... admaın yaptıklarını kabul eden sizsiniz, önce bunun sorumluluğunu almanız lazım yoksa aynı şeyleri yine yaşarsınız. Ahı vahı bırakın şimdi oturup düşünün ben nerde yanlış yaptım diye. Her kötü deneyim aslında kendimizi ilerletmek için bir fırsattır. Bol şans dilerim.

Kisi hakkini helal etse de etmese de allahin adaleti kesindir.er ya da gec eden bulur. Nokta.

İlahi adalete inanıyorum, er ya da geç tecelli ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…