• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hakkını yediğini düşündüğünüz bir erkeğe karşı ilahi adaletin tecelli ettiğine şahit oldunuz mu hiç?

toparladım inanın.sadece kendimi çok ezdirmiş olduğumu şu an net görüyorum
ezdirdiniz ama geçti gitti değil mi? çok şükür kurtuldunuz

boşverin beddua etmeyi ilahi adalete çok inananlardanım bende
Allah herşeyi herkesin kalbine göre versin

Hep böyle konulara yorum yapıyorum illa ki tanıdıklar bıktılar kesin benden 😀 eski eşimin maddi manevi çektirmediği şey kalmadı. Fiziksel, psikolojik ve ekonomik şiddet sonrası boşandım.Boşandıktan sonra evliyken sustuğum şeyler çok canımı yaktı. Nasıl kabul ettim nasıl sustum diye kendimi yedim.Tüm maaşımı verdiğim halde öğrenim kredi borcum için bana ettiği hakaretlere nasıl sustum, o kadar dayaktan sonra nasıl o evde uyudum, ailesinin yanında beni dövdükten bir hafta sonra nasıl hiçbir şey olmamış gibi insan içine çıkmaya devam ettim. Düşündükçe inanamıyorum yaşadıklarıma. Ailesi her şeyi canlı bir şekilde izlerken nasıl sustular derdim hep. Evimize 15 dk uzaklıktaki köylerinde haftasonları kalmayı nasıl kabul ettim. Sinirimden gece yastığımı yumrukladığım oluyordu. Köyde kaldığımız 3. Günü eve gidelim dediğim için eski eşimle tartışmıştık. 3 gündür kalıyoruz haftaya aks sınavım var gidelim dedim diye tartışmıştık. Görümcem de duyup istemiyorsan gelme huzurumuzu kaçırma diye herkesin içinde bağırıp köyden kovdu. Ben sadece sen işine bak demiştim. O bağıra bağıra o güne kadar biriktirdiği her şeyi kusmuştu. Eski eşimde kardeşini teselli etmişti. Şimdi diyorum da nasıl sakin kalabilmişim o köyü başlarına yıkmadım falan diye bitirdim kendimi. Yine böyle kötü bir günümde telefon geldi boşandıktan bir ay sonraydı. Kardeşleri vefat etmiş çok kötü bir şekilde. Allah biliyor ya hiç iyi olmuş demedim. Ölene çok üzüldüm ama diğerleri için üzülmedim. Bu ilahi adalet mi bilmiyorum ama benim huzurumu kaçırdıktan sonra huzurla yaşayamadılar. Hala da maddi manevi hakkımın zerresini helal etmem. Ama artık oturupta düşünmüyorum. Umrumda bile değil. Kaç kere helallik istemek için geri döndü ama helal etmedim en sonuncusuna cevapta vermedim zaten.

Arkadaşlar ben boşandım.Bir çocuğum var 3 yaşında.Boşandığım adamın psikolojik, sözel şiddetine maruz kaldım.Yalnız bazı durumları ne kadar haklı olduğumu, onun ne kadar vicdansız merhametsiz, çocuğuna karşı bile duyguları eksik bir adam olduğunu,bana hiç değer vermediğini vs çok daha iyi anlıyorum.Artık olaylara uzaktan bakınca yaşadıklarımı daha net tarafsız değerlendirime imkanı bulabiliyorum.Şu an duysam " Ne diyorsun sen haddini bil benimle böyle konuşamazsın! " diye cevap vereceğim hakaretlrre kötü sözlere o zamanlar evlilik yürüsün aman ilerde her şey iyi olur diye nasıl da sustuğumu gördüm.
Şimdi canımı sıkan şey şu bu adam benim iyi mutlu hissettiğim bir anda - boşandıktan sonra tabi- hakkını helal et dedi.Ben de helal olsun dedim ama pişmanım o adam bana çok haksızlık etti.İlahi adalet inşallah tecelli eder de bana yaşattıkalrını öder.Benim gibi bir insana bencil diyor aslında bencil olan oydu.Mesela bana rahatına düşkün derdi aslında rahatına düşkün olan oydu gibi gibi.
Var mı sizin benzer yaşantılarınızda ilahi adaletin tecelli ettiği durum?
Sen etsen senin omzundaki melekler etmez için rahat olsun.. ben boşandıktan sonra hakkım haram olsun dedim.. halen de diyorum allaha havale ettim. Sen de öyle yap elbet hak yerini bulacak

İlahi adalet diye birşey yoktur
Toparlanın hayatınıza buda bir tecrübe deyip devam edin
İlahi adalet diye birşey olsa
Dünya yıkılırdı

Şu vardır biri kötüyse başına kötü şeyler gelebilir
Buda ilahi adalet değil amelini yaşamaktır

Hep böyle konulara yorum yapıyorum illa ki tanıdıklar bıktılar kesin benden 😀 eski eşimin maddi manevi çektirmediği şey kalmadı. Fiziksel, psikolojik ve ekonomik şiddet sonrası boşandım.Boşandıktan sonra evliyken sustuğum şeyler çok canımı yaktı. Nasıl kabul ettim nasıl sustum diye kendimi yedim.Tüm maaşımı verdiğim halde öğrenim kredi borcum için bana ettiği hakaretlere nasıl sustum, o kadar dayaktan sonra nasıl o evde uyudum, ailesinin yanında beni dövdükten bir hafta sonra nasıl hiçbir şey olmamış gibi insan içine çıkmaya devam ettim. Düşündükçe inanamıyorum yaşadıklarıma. Ailesi her şeyi canlı bir şekilde izlerken nasıl sustular derdim hep. Evimize 15 dk uzaklıktaki köylerinde haftasonları kalmayı nasıl kabul ettim. Sinirimden gece yastığımı yumrukladığım oluyordu. Köyde kaldığımız 3. Günü eve gidelim dediğim için eski eşimle tartışmıştık. 3 gündür kalıyoruz haftaya aks sınavım var gidelim dedim diye tartışmıştık. Görümcem de duyup istemiyorsan gelme huzurumuzu kaçırma diye herkesin içinde bağırıp köyden kovdu. Ben sadece sen işine bak demiştim. O bağıra bağıra o güne kadar biriktirdiği her şeyi kusmuştu. Eski eşimde kardeşini teselli etmişti. Şimdi diyorum da nasıl sakin kalabilmişim o köyü başlarına yıkmadım falan diye bitirdim kendimi. Yine böyle kötü bir günümde telefon geldi boşandıktan bir ay sonraydı. Kardeşleri vefat etmiş çok kötü bir şekilde. Allah biliyor ya hiç iyi olmuş demedim. Ölene çok üzüldüm ama diğerleri için üzülmedim. Bu ilahi adalet mi bilmiyorum ama benim huzurumu kaçırdıktan sonra huzurla yaşayamadılar. Hala da maddi manevi hakkımın zerresini helal etmem. Ama artık oturupta düşünmüyorum. Umrumda bile değil. Kaç kere helallik istemek için geri döndü ama helal etmedim en sonuncusuna cevapta vermedim zaten.
Ooo baya sert ve erken tecelli etmiş. Kaza mı ölüm sebebi?

kimsenin hakkı kimsede kalmıyor siz zamanında helal ettim desenizde o kişi yaptığı yanlışların bedelini ödüyor .İçiniz rahat olsun önünğze bakın artık yaşadığınız acıları sindiremiyorsanız unutamıyorsanız destek almanız şart

Üzülme hakkını helal ettiğin için bende neler yaşadım hakkımı helal ediyorum ilk başlarda edemem diyordum şimdi ediyorum…bu dünyada uğraştım birde orda uğraşamam Allah biz etsek bile adaleti sağlıyor zamanla göreceksin kimsenin hakkı yerde kalmıyor

Emin değilim ama bana iş hayatımda büyük kötülük yapan iki kişinin başına çok kötü şeyler geldiğine şahit oldum. Ama bir tanesinin başına gelen olay kendisinden çok çocuğuna zarar verdi. Küçük çocuktan bahsetmiyorum tabii. Yetişkin kadındı çocuk dediğim kişi. Detay veremem ama büyük bir rezalet yaşadılar. Diğer kişi çok kötü bir şekilde düştü ve vücudunun bir kısmını aylarca kullanamadı. Ve bana kötülük yaparak elde ettiği mesleki pozisyonu bir yıl içinde kaybedip geldiği yere döndü. Peki bunlar bana kötülük yaptıkları için mi yaşandı? Bilmiyorum gerçekten.

Karma olayina inanirim birazcik aslinda ama yani bu tarz herseye de aaa bana kotuluk yapti sonsuza dek mutsuz oldu yok öldü vs bana abarti geliyor.

Yani beni aldatan adamin hayatini didik didik takip etseydim mutlaka mutsuz olduğu nebileyim yurumeyen ilişkisini vs gorurdum. Bu ilahi adalet degil ki adamin karakteri oyle beni aldatanin başka bir ilişkisinde de aldatmasi veya meyilli olmasi mucize olmazdi.

Karşinizdaki insanin her mutsuzluğunu, her yaşadigi kotu olayi size yaptigi haksizliga vs bağliyorsaniz kendi başiniza gelen kotu ilişki, kotu evlilikte başkasinin adaletidir o zaman? Ne garip dusunceler.

Son düzenleme:
İlahi adalet diye birşey yoktur
Toparlanın hayatınıza buda bir tecrübe deyip devam edin
İlahi adalet diye birşey olsa
Dünya yıkılırdı

Şu vardır biri kötüyse başına kötü şeyler gelebilir
Buda ilahi adalet değil amelini yaşamaktır
İyi de Allah Kur'an-ı Kerim'de diyor ki eğer yaptığınız şeylerin cezasını hemen verecek olsaydık hepiniz azaba ugrardiniz. Tövbe etmeniz için mühlet veriyoruz, aceleci değiliz. Ama ömür süresi doluncaya kadar, yaptığınız kötü işleri terk etmezseniz, o zaman can yakıcı azap var, ne kadar az düşünüyorsunuz, aklinizi neden kullanmiyorsunuz diyor.

İyi de Allah Kur'an-ı Kerim'de diyor ki eğer yaptığınız şeylerin cezasını hemen verecek olsaydık hepiniz azaba ugrardiniz. Tövbe etmeniz için mühlet veriyoruz, aceleci değiliz. Ama ömür süresi doluncaya kadar, yaptığınız kötü işleri terk etmezseniz, o zaman can yakıcı azap var, ne kadar az düşünüyorsunuz, aklinizi neden kullanmiyorsunuz diyor.
Bir bebeğe tecavüz ediliyor
Yaratıcıbunu bilmiyor mu
Engelleyenez mi
Engelleyebiliyorsa neden engellemiyor
Engellemek istemiyor mu
İstemiyorsa o zaman ???
Bu kötülüğün sonrası olur mu????
Reca ediyorum dini yorum yasak diye gelirler şimdi o yüzden
Dediğin olsun🥴

Son düzenleme:
sadece ilişki değil genel olarak karma var mı diye düşünürsem; yani bakınca yok gibi. bir ton kötü insan var, başlarına bir şey gelmiyor.

ama kendi yaşadığım olaylara bakarsam da var gibi de bilemedim.

eğer bana bir haksızlık yapıldıysa, bana ağır geldiyse, düşünüp üzüldüysem ama o an kötü bir dua ya da kötü bir şey düşünmeyip olayı unutursam bir süre sonra o kişinin başına bana yaptığına benzer bir şey geldiğine çok şahit oldum. ama kat kat beter şeyler yapıp çok üzülüp takıp beddua ettiğim, kötü dua ettiğim kişilere hiçbir şey olmadı.

Arkadaşlar ben boşandım.Bir çocuğum var 3 yaşında.Boşandığım adamın psikolojik, sözel şiddetine maruz kaldım.Yalnız bazı durumları ne kadar haklı olduğumu, onun ne kadar vicdansız merhametsiz, çocuğuna karşı bile duyguları eksik bir adam olduğunu,bana hiç değer vermediğini vs çok daha iyi anlıyorum.Artık olaylara uzaktan bakınca yaşadıklarımı daha net tarafsız değerlendirime imkanı bulabiliyorum.Şu an duysam " Ne diyorsun sen haddini bil benimle böyle konuşamazsın! " diye cevap vereceğim hakaretlrre kötü sözlere o zamanlar evlilik yürüsün aman ilerde her şey iyi olur diye nasıl da sustuğumu gördüm.
Şimdi canımı sıkan şey şu bu adam benim iyi mutlu hissettiğim bir anda - boşandıktan sonra tabi- hakkını helal et dedi.Ben de helal olsun dedim ama pişmanım o adam bana çok haksızlık etti.İlahi adalet inşallah tecelli eder de bana yaşattıkalrını öder.Benim gibi bir insana bencil diyor aslında bencil olan oydu.Mesela bana rahatına düşkün derdi aslında rahatına düşkün olan oydu gibi gibi.
Var mı sizin benzer yaşantılarınızda ilahi adaletin tecelli ettiği durum?
Birebir aynı şeyleri yaşadım sizinle, fazlası var hatta.Narsist bunlar.Kendi kusurlarını bize yüklemek onların işi.Davam devam ediyor bir yılı geçti.İlahi adaletten medet umuyorum ben de.İnaniyorum,aldığı ahlar karşılıksız kalmayacaktır inanıyorum.

Bir bebeğe tecavüz ediliyor
Yaratıcıbunu bilmiyor mu
Engelleyenez mi
Engelleyebiliyorsa neden engellemiyor
Engellemek istemiyor mu
İstemiyorsa o zaman ???
Bu kötülüğün sonrası olur mu????
Reca ediyorum dini yorum yasak diye gelirler şimdi o yüzden
Dediğin olsun🥴
Yazdıklariniz hepimizin aklına gelen, vicdanları kanatan şeyler. Bunda hemfikiriz. Keşke zulüm hiç olmasaydi. Zalim zalimlik yapamasaydi, kötülüğü kendine dönseydi.
Akıllı insan tabii ki bunu sorgulayacak, körü körüne kalmayacak. Ama sağlıklı bir sonuç almak için cevabı da araştırmak lazım.
Bunun cevabını forum kuralları gereği ben veremem ama internet üzerinde doyurucu cevaplar mevcut. Hiç baktınız mı bilmiyorum eger merak edip bakarsanız bir nebze olsun belki yüreğiniz teskin olur. Nasıl ki konu sahibi ilahi adaleti sorarak yüreğini teskin etmeye çalışıyor, herkesin adaletin gerçekleşeceğine dair kendini teskin etmeye ihtiyacı var. Bu dünyada başka türlü akıl sağlığını korumak zor

Back