• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hakimlere BRAVO

evet ya o bebek hep aklıma gelıyo aklım almıyo ıcım urperıyo

13 aylık bir yeğenim var kız ve RAbbim esirgesin o bebek aklıma her geldiğinde gözlerim dolar
olaya kendimizi onların yerini koyarak bakmalıyız
yeğenimi herkesten sakınıyorum ve o bebek kim bilir büyüdüğünde ne zorluklar çekecek

Devlet kendine yapilan suclara af getirebilir(Fikir sucu gibi) ama Topluma yapilan suclari AFFEDEMEZ.Artik milletimiz yavas yavas bilincleniyor.Kolay kolay af cikaramazlar

Gerçekten öyle mi? bu ülkede oy için yapılmayacak hiçbirşey yok maalesef.
ben bilinçlendiğimizi düşünmüyorum. çünkü aslında korkmuş olduğumuz hiç bir konuda adam akıllı bir tavır sergileyemiyoruz.
Gündemimiz o kadar çabuk değişiyor ki bugün ah vah ettiğimiz konu yarın unutulabiliyor.

Konu içeriği nedeniyle "Hukuk köşesi"başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içeriği ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

bu ülke kadar çocuklara tecavüz edilen başka bir yer var mıdır acaba? şu sayfada hatırlattığınız olaylar benim de asla aklımdan çıkmayan ve bu ülkede yaşayan insanlardan nefret ettiren şeyler. kilometrekareye kaç sapık düşüyor ya bu ülkede? onlara bu kadar cezayı uygun gören yasama da iyi hal uygulayabielcek kadar vicdansız hakim de aynını kendi yaşar inşAllah. Amin! bu ülkenin en büyük sorunu bu bence şu aralar. bilmediğimiz, gün yüzüne çıkmayan vakaları da düşünün, olayın boyutu korkunç. nasıl uyuyabiliyoruz gece yataklarımızda? kimse neyin başına geleceğini bilemez. en kısa zamanda kamuoyu sokaklara dökülmeli bence, en önemli meselemiz bu ahlaksızlık bu yozlaşmışlık olmalı, bu olayları normal karşılamak çok anormal bir şey ya. Allah kahretsin böyle adaleti de, sapıkları da, bana necileri de. kıyamet kopsun da herkes yerini bulsun artık.

Adam bi sekilde cezasini bulur.Ama geride kalan ailesi sucsuz yavrulari ve esi...KISIR DONGU olmamasi icin bu insanlara mahallemizde varsa sahip cikalim maddi ve manevi durumlari icin yardimlar yapalim.Yoksa ayni firsatci sapik kisiler bu aileye de musallat olur ve yeni kurbanlar olur.Baba baslarinda olmayinca paraya ihtiyaclari var,ilgiye ihtiyaclari var ve saire...Toplumsal vazifemiz bu mazlum es ve cocuklara parasal yardim etmektir.Dikkat ederseniz haberde gecen kizin babasida hapisteymis

Adam bi sekilde cezasini bulur.Ama geride kalan ailesi sucsuz yavrulari ve esi...KISIR DONGU olmamasi icin bu insanlara mahallemizde varsa sahip cikalim maddi ve manevi durumlari icin yardimlar yapalim.Yoksa ayni firsatci sapik kisiler bu aileye de musallat olur ve yeni kurbanlar olur.Baba baslarinda olmayinca paraya ihtiyaclari var,ilgiye ihtiyaclari var ve saire...Toplumsal vazifemiz bu mazlum es ve cocuklara parasal yardim etmektir.Dikkat ederseniz haberde gecen kizin babasida hapisteymis

Kesinlikle haklısın. o insanların yanında olmalıyız menfaat çıkar ilişkisi olmadan.
amaaaa gel gör ki sokak hayvanlarına bile atık yemeklerini onuda geçtim bir tas suyu vermeyen insanlar için bu dediğini yapması çok zor. çünkü vebalı olarak görülüp uzak duruluyor.

ayrıca annesi babası başında olup yani sahipsiz olmayan cocukların başına da geliyor.

keşke benzer cezalar Mardin'de iki kadın tarafından 26 kişiyle birlikte olmaya zorlanan 12 yaşındaki N.Ç'nin davasındada çıksaydı.

Türkiye'de her dört saatte bir tecavüz veya tecavüze yeltenme suçu işleniyor. Mağdurların yarısı 18 yaşından küçük, yani henüz çocuk yaştalar.Tecavüzlerin 30 bini gizli kalıyor.Özellikle sokaklarda yaşayan yaklaşık 25 bin çocuk cinsel şiddetle karşı karşıya kalıyor. Yılda ortalama 7 bin çocuk cinsel istismara uğruyor. Taciz olaylarının ancak yüzde 5'i adli mercilere intikal ediyor. Siirt'te geçen yıl nisan ayında ortaya çıkan bir skandal çocuk istismarının boyutunu gözler önüne serdi. 7 ilköğretim okulu öğrencisi kızın, yaşları 14 ile 70 arasında değişen onlarca erkeğin taciz ve tecavüzüne uğraması hala hafızalarda.Bu olaydan yalnızca iki gün sonra yine Siirt Pervari'den gelen tecavüz ve cinayet olayı da arşivlerde hala saklı.

Yatılı bölge ilköğretim okulunda okuyan 13-14 yaşındaki 8 öğrencinin, iki ve üç yaşındaki iki bebeğe tecavüz etmesi ardından da bebeklerden birini havuzda boğarak öldürmesi cocukların da birbirini istismar edebildiğini göstermişti. Geçen yıl Tunceli Ovacık'ta, zihinsel engelli 14 yaşındaki kıza tecavüz etmeye çalışan AK Parti eski il başkanı da cinsel istismardan tutuklu. 2006 yılında İzmir'de annesi ve aynı evde kaldığı üç kişinin işkencesine maruz kalan, adli tıp muayenesinde tecavüze uğradığı belirlenen 17 aylık bebek de hala unutulmuş değil. 2002 yılında Mardin'de iki kadın tarafından 26 kişiyle birlikte olmaya zorlanan 12 yaşındaki N.Ç'nin davası ise henüz sonuçlandı. Dava 7 yıl sürdü ancak zamanaşımı süresi dolmak üzereyken çıkan karar hüsranla sonuçlandı. Tecavüzcüler için iyi halden ceza indirimi yapıldı, alt sınırdan hapis cezaları verildi.
(Alıntı)

Ülkemizdeki tablo işte bu. Taciz tecavüz gibi veya bunlara yeltenme gibi suçlar sümen altı ediliyor maalesef çünkü kurbanlar hem utanıyor hem de polis merkezlerindeki muamelelerden ürküyor. Zaten olay nedeniyle şokta olan birine birden fazla polis tarafından olayın nasıl olduğunun anlattırılması mağdurun bunları tekrar tekrar yaşamak zorunda bırakılması olayların sümen altı edilmesine sebep oluyor. Mağdurlar aileleri tarafından sırf bu yüzden karakola götürülmek istenmiyor.

Bir de üstelik ülkemizde suçlunun yararına olan yasalar yüzünden yaptıkları yanlarına kar kalıyor. cinayet işleniyor iyi hal indirimi yapılıyor tecavüz ediliyor evleneceğim deyince serbest bırakılıyor ya da iyi halden(!) ve pişmanlıktan (!) dolayı en az cezalar veriliyor. Tecavüzcülerin hapse atılmaları çözüm değil hadım edilmeliler ve hangi suçtan dolayı hadım edildikleri mutlaka bir şekilde ifşa edilmeli. Ancak belki bu şekilde önüne geçebiliriz. Ayrıca çocuklara cinsellik konusunda eğitim verilmeli. Başkasının bedeninin sadece kişiye özel olduğu ve buna saygı gösterilmesi gerektiği öğretilmeli. Küçük erkek çocuklarının kızlara laf atmasından övünen ebeveynlere de eğitim verilmeli.

Back
X