• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hakem hastane hakkinda

Benim raporum da hakem hastaneye gitti. Orada heyete çıktım. Bana bazı sorular sordular. Işte hastalığımı, hangi ilaçları kullandığımı ve iyileşme sürecini. Doktorlar benim hastalığına verilen rapor süresini çok buldu ve raporumu bozdu. Hiç birşey de olmadı göreve iade edildim. Soruşturma falan geçirmedim. Eğer doktorlar raporun yalandan olduğuna inansalardı oraya not düşüyorlar o zaman soruşturma açılıyor. Zaten sizin e nabiz kaydinizda hastalıkla ilgili girdiler vardır. Hiç birşey olmaz ama siz kuruldan çıkınca o müdürü mobingten şikayet edebilirsiniz.

Bu kadar hızlı işlem bir bana mı garip geldi

Salı yani dün rapor aldınız bugün hemen hakem hastaneye sevk edildiniz Cuma başka ilçede heyete hemen gün alındı

Yani sağlık ocağından rapor alan kimse hemen o gün hakem hastaneye sevk edilmez müdür kötü niyetli yaptı ise de hakem hastane hemen gün nasıl veriyor

Soruşturma açılacak hakem hastaneye sevk yazılacak vs vs

Hem de tedavi olduğunuz değil bağlantısız hastane aranır özellikle

Yani eşi olan hemşireye rapor yazan uzman doktor gördü bu gözler, amir evine gidip kontrol etmiş evde yokmuş vs ama o olayda dahi memuriyete bir şey olmadı ama hakem hastaneye aylar sonra gitti

Bu teşhisle bu kadar gün rapor verilir mi diye irdelendi vs zaten sizin hastalık kronikmiş neden bu kadar korktunuz ki

Balıkesir de bir ilçedeydiniz değil mi

Merhaba kızlar.
Memurum.astimim var.gerek çalışma.ortami tozlu ve soğuk.astimim azdı öyle ki altıma idrar kaçırıyorum.surekli pantolon değiştirmem banyo yapmam lazım.ped yeterli olmuyor.
Salı günü aile hekimine gittim atak anında nefes alamıyordum.doktot muayene etmeden senin durumun kötü.hastane acile git korona testi yaptır.ardindan göğüs hastalıklarına git.ama bu ılçede yok hocam dedim.ve çalışamıyorum.arsivdeyim tozlu dedim.ben raporu yazarım ama bir uzmana git dedi.10 gün raporu memuriyetimim bulunduğu ilçe sağlık ocağından aldım.akabinde diğer ilçedeki hastanedeki kbb ye gittim.bu ılçede kbb yok.neyse o da astim tenisi koydu.ilac yazdı.ilaclardan bir tanesini eczane vermedi.ille göğüs uzmanı yazacakmış.o hastanede doktor yazdı.tanisi astim.
Kgb ve göğüs hastalıklarından muayene olduğum hastanede heyete giricem.korkuyorum kızlar.ya 10 gün çok evet hastasın ama.ama raporu yazan da ben değilim.aile hekimini ikinci görüşüm ve çok kısa süredir burdayım.cok korkuyorum.ilk kez heyete giricem.memurlugumdan edebilirler mi.yazi ekine 657 sayılı kanunu vs yazmışlar.raporlarla ilgili kısım.korktum.
Ne alaka? Memuriyetinize ne olacak? Hastasınız sonuçta, hastalığınıza uygun bir iş verirler en çok. Canınızı riske atıp çalışacak haliniz yok ya.

Müdür bey direkt hastaneye yazı yazmış.normalde kaymakamlık kanalı ile gitmesi gerekli.kaymakam bey ile konuştum.o Böyle istiyor dedi.dun raporu verdim.yazi dün tarihli.kendisi yazmış.bugun telefonla aradılar.yaziyi al dediler aldım hastaneye gittim

Müdür bey direkt hastaneye yazı yazmış.normalde kaymakamlık kanalı ile gitmesi gerekli.kaymakam bey ile konuştum.o Böyle istiyor dedi.dun raporu verdim.yazi dün tarihli.kendisi yazmış.bugun telefonla aradılar.yaziyi al dediler aldım hastaneye gittim

Raporluyum gelince alırım deseydiniz

Bu nasıl rapor sürekli dışarıda diyecekler sonra da

Sizin duzenli bir gogus hastaliklari uzmani bulmaniz gerekir. Neden heyet raporu aldiginizi hic anlamadim bu arada, ne alaka???

Buda göğüs hastalıkları yok.sadece dahiliye kadin dosun ve çocuk hastalıkları var.ilce çok kucuk

Emin misiniz, ozel klinik falan da mi yok? Cok enteresanmis.
Yine de heyet rapori ne icin gerekli?

Kendi memleketinizde bir doktora da duzenli gidebilirsiniz aslinda. Bir de yasadiginiz sehirde artti ise astiminiz tasinmayi da dusunebilirsiniz.

Ben evlendikten sonra cok ciddi artmisti astimim, izmit merkezdeydim o zaman. Sehir merkezinin havasi cok pis meshur zaten bilirsiniz, sonrasinda hafif sehir disi kalacak bir yere tasindik ve biraz daha iyilesmistim.

Benim anlamadığım müdürün sana neden bu kadar takmış öncesinde de bazı sorunlar mi yaşadın normalde hasta olduğun anlaşılır yani buna göre davranırlar ama müdürün direkt sana zorluk çıkarmak için hareket ediyor belli ki.

Bizde bir geyik vardı, raporu verirken amire , amir koluna damgayı vurucsm hakeme göndereceğim derdi 😂 kimse sallamazdı. siz hem hastalıktan altınızda kaçıracaksınız onu anlamadım ama hem de heyetten korkuyorsunuz. Astımsanız zaten devlette kayıtlarınız vardır ? Kroniksinizdir, heyet buna da bakar? Bu işte bir iş var. Ben gerçekten hastayken bile bana 5 gün yazdılar hep, sonra gel kontrol gerekirse tekrar rapor dediler. Ben 5 gün raporluyken böyle sağa sola koşacak durumda değildim, siz maşallah toparlanmışsınız. Heyet belki raporun süresini fazla bulabilir ?

Evet 10 gün rapor çok gibi görünüyor. Benim eşim zehirlendiginde bile rapor vermemişti doktor sadece o gün idari izin ile eve gelip doktora gitmiş sonra 1 gün dinlenmişti ama siz ayakta gezebilir durumda olmaniza ragmen 10 gun rapor vermis doktor. Memuriyetten atılmak kolay değil aday memur değilseniz en fazla yeriniz değiştirilir ,uzak bir yere sürgün edilebilirsiniz oda yasal olmayan bir durum varsa.

10 gün gerçekten fazla gibi. Hadi diyelim ki bulunduğunuz ilçede göğüs hastalıkları yok, e gün icinde başka bir ilçeye gidip muayene olabilirsiniz? Bi kac günde evde dinlenirsiniz oldu bitti. Siz daha muayene olmadan 10 gün rapor ne yani. Müdürünüz olsam bende bu işin peşini bırakmam. Ayrıca, ısınmak için neden müdürünüzden birşeyler bekliyorsunuz? Alin bir ısıtici kullanın.

657 ye tabii bir memurun yıl içerisinde 40 gün tek hekim hakkı var. Ve tek seferde de en fazla 10 gün rapor alabilir. Sizin almış olduğunuz rapora kimsenin bir şey demeye hakkı yok. Ha eğer idareniz gerçekten hasta olmadığınıza inanırsa o zaman raporun gerçekliğini öğrenmek için usül ve fenne sevk edebilir. Ancak bundan da bir şey çıkmaz. Yani Korkmanıza gerek yok bundan dolayı. Heyete girmeniz memuriyetiniz açısından hiçbir zarar vermez aksine astımlı olduğunuzu heyetteki doktorlar onaylarsa sizi zorlayacak koşullarda çalışmanıza izin veremezler. Astımınızın derecesine göre de engellilik raporu verebilirler.

10 gün gerçekten fazla gibi. Hadi diyelim ki bulunduğunuz ilçede göğüs hastalıkları yok, e gün icinde başka bir ilçeye gidip muayene olabilirsiniz? Bi kac günde evde dinlenirsiniz oldu bitti. Siz daha muayene olmadan 10 gün rapor ne yani. Müdürünüz olsam bende bu işin peşini bırakmam. Ayrıca, ısınmak için neden müdürünüzden birşeyler bekliyorsunuz? Alin bir ısıtici kullanın.
Rapor aldığım gün tedavi ilaçlarımı başka ilçedeki kulak burun boğaz yazdı.ayni gün içinde uzman doktorun da teşhisi var

Aile hekimim bana burda bir gün vermiyor ( tabi öğretmen olunca🤔) seninki pek cömertmiş maaşallah. Zaten uzmana gidecekmişsin on günü neden vermiş... iki gün verip bu iki gün içinde işini hallet uzmana git demesi gerekirdi. Heyette tam olarak neye bakılır bilmiyorum. Yazdığım durum dışında problem göremedim. Zaten hastasın neden korkuyorsun ki...

Aile hekimim bana burda bir gün vermiyor ( tabi öğretmen olunca🤔) seninki pek cömertmiş maaşallah. Zaten uzmana gidecekmişsin on günü neden vermiş... iki gün verip bu iki gün içinde işini hallet uzmana git demesi gerekirdi. Heyette tam olarak neye bakılır bilmiyorum. Yazdığım durum dışında problem göremedim. Zaten hastasın neden korkuyorsun ki...
Anladığım kadarıyla aile hekiminin verdiği raporu müdürü uygun bulmamış ve tekrar değerlendirilmesi için heyete sevk etmiş yani raporun usül ve fenne uygunluğunu öğrenmek istemiş. Ama zaten hasta olduğunuz için ve geçmiş tedavilerinizi de heyette ki doktorlara söylersiniz raporunuz usül ve fenne uygun olarak çıkacaktır. Bence siz heyete girdiğinizde ağır koşullarda çalışamayacağınıza dair bir rapor hazırlamalarını rica edin. Müdürünüz de ağzının payını almış olur.

yahu bu ülkede millet memuriyeti rapora tutturuyor allah aşkına gerçekten hastasın ve tedavi olman gerekirken kimse seni işinden etmez merak etme..
Öyle ama arkadas.mudur bana dedi ki senaryo yazıyorsun ve oynuyorsun.butun bunları g.t...den uyduruyorsun.
Herkesin ısınması var.bebim yok.beni merdiven dibine koydu.bulundugum yerde kimse yok.40 senelik evrakları sisteme girip tariyorum.her yer toz.kafamin üzerinde bir kamera var.guya arşiv güvenliği içinmiş.azicik gazete okusam iş yavaşlasa arıyor.personelin yanında olur olmaz bağırıyor.hakli da olsam bağırıyor.en son isitici istedim p.tesi.hava 1 dereceydi.nereden bulucaz ki onu dedi.yan kapıları açtı gitti.sonra alt katta başka bir abi var o ventilator getirdi.kucuk masa üstü.biraz ayaklarım ısındı ama ortam buz.
.insanlar normal giysilerle çalışıyor ben montumla.oyle olunca iş inada bindi.
watsuptan mesaj attim bak mevsim kış donuyorum hasta olucam.lutfen sorunu çözün.yan kapıları açmakla olmuyor dedim.
hali hazırda zaten astımım.ozellikle gece daha da bir azıyor.gunduz normal olabiliyor.altima kaçırıyorum öksururken.10 günlük rapor verdi doktor bey aile hekimi.atak geçirdim muayene esnasında.ben bu tedaviyi yapamam dedi.uzmana git ya kulak burun boğaz ya göğüse.goguse numara bulamadım.kulak burun boğaza gittim.teshis aynı gün doğrulandı.eczanenin vermediği bir ilacı da aynı hastanede göğüs ten yazdırdım.uc doktor var ucu de astimsin diyor.yani tedaviyi yapan hakem hastanedeki doktorlar.raporu yazan aile hekimi.toplamda üç doktor astimsin diyor.hakikaten öyleyim.ama korkuyorum.normal yolda yürüyorum.atesli bir hastalık değil.atak gelince çok kötü oluyor.sicak ortamda azalıyor.haaa çalışabilir mıydım.isitma olmayan bir ortam üstelik tozlu.atak zamanında hastalığı azdırıyor.oyle soğuk ki dizlerim dönüyor.neden bu ayrımcılık anlamiyorum

Back
X