• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haftalık Plana Yardım..

bitter64

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2015
1.916
546
123
Kızlar biliyorsunuz ki çok sıkılgan bunalımlı biriyim psikolog destegi de alıyorum. Şuan calısıyorum haftaiçi 7 bucuk-7 arası işten cıkınca 3 gün haftaiçi spora gidiyorum. (canım istemesede kendimi zorlayarak) mesleğim ve kariyerim acısından ingilizce öğrenmek istiyorum ama bir yandan bana iyi gelen gitar kursuna gitmek istiyorum ismeğin. Haftasonu erken kalkacak psikolojim olmuyor uyumak istiyorum bu yüzden ismekte haftasonu öğlen gitar kursuna baktım eve cok yakın olmayan yerlerde var otobüsle gidilebilir. İngilizce kursuna bir arkadasım yazılacak yarın haftasonu için galataray üni tesinin kursu daha iyimiş . ama orası için haftasonu 2 günde erken kalkmam gerekir ve cnaım hiçç istemiyor boşa para verip gitmemekten korkuyorum.. bu ingilizce üzerimde bir agırlık. Yada mesleğimle ilgili gitmem gereken baska kurslar da var ama o kadar sıkılıyorum ki hem evde hem de kursa gidesim yok.. cok sıkıcı geliyor haftasonu erken kalkmak hele onu zaten istemem..
ne yapsam bilemedim valla suan bile spora gitmem lazım hala düşünüyorum gitsem mi diye canım hiç istemiyor beraber basladıgım arkadasım saolsun beni tek bıraktı gelmiyor artık..

Dün eczaneye sordum isim vermeyeyim ama hani şu burcu Esmersoy oynuyo reklamında. Suda eriyen tablet şu uyuşukluğuma isteksizliğime enerjisizliğime Bi çare olur belki ben onu deniycem

Ingilizce ogrenmek icin kursa gitmek; spora gitmek, gitar calmak gibi bir sey degil. Öncelikle gercekten istekli olmaniz ve kurs disinda da ekstra vakit ayirmaniz lazim. Haftada 2 gun birkac saat kursa gitmekle yes, no dan öteye geçemezsiniz.

bitter64 bitter64 Bu kadar işe aynı anda odaklanmanız mümkün değil. Hepsinin mükemmel olması da münkün değil.
Spor? Gitar kursu? İngilizce? Ve hafta içi full çalışıyorsunuz. Hem de psikolojik olarak sıkıntılıyım diyorsunuz. Birini erteleyin.
İngilizce kursuna hadi erken kalkmayı göze aldınız gittiniz yetmezki hafta içi ders çalışmak lazım.
Ben bu durumda olsam keyif aldığım aktiviteleri yapardım. Spora giderdim ama 3 gün diye kendimi zorlamazdım. 2 gün yapardım muhakkak. Gitar kursuna giderdim.
Ama ingilizceyi ertelerdim. Haftasonu uyumak bana iyi geliyorsa uyurdum. Zaten hafta içi hergün erken kalkıyorsunuz.

Canım psikolojini düzelteceksin diye bu kadar farklı alanlarda aynı anda başarılı olmaya çalışmak psikolojini daha da bozabilir. Ben olsam spora devam ederim, gitar kursu alırım çok daha sonra dil kurslarına bakarım. Herşeye aynı anda yetişmeye çalışıp hiçbirşeye yetişememek diye bir gerçek de var ve hayattan bezdiriyor.

Spor + gitar kursu + psikolog yardimi + ingilizce kursu ...

Onceliklerini belirle derim . Ben olsam gitar kursuna gitmezdim . Cunku ; ingilizce gercekten gerekli is hayatin icin . Onu aksatma. Spor ise seni rahatlatir. Bir de calisiyorsun . Programin cok agir . Kendine ayiracak vakit bulamazsin .

Ben de kendime ağır bir program yaptim bu sene mesela . Ama ben öğrenciyim . Derslere de pek gitmiyorum . Yazin iyi bir yerde staj yapmak icin bu sene katlanmak zorundayim bu programa ... ( kendi alanimla ilgili ingilizce + okul toplulugu faaliyeti + gonullu faaliyet ) .

Spora gitmek istiyordum mesela ama vaktim olmadigini fark ettim . Seneye erteledim . Benim de psikolojik destege ihtiyacim var mesela . Hafif bir problemim oldugu icin onu da seneye erteledim . Sen de aradan bir iki seyi cikarsan iyi olur .

Listede sporu ilk sıraya al bence. Gerçekten enerji verip daha canlı olmanı sağlıyor. Yanında biri yok diye sallama. Tek giden biçok insan var spora, birine ihtiyacın yok.
Bütün planlarını aynı anda yapmayı düşünme. Bi kaç sezona böl. Sporla gitara yada sporla yabancı dile odaklan. Bende yabancı dil kursuna gidecektim ama hafta içi çalıştığım ve vakit ayıramayacağım için erteledim. Onun yerine telefona bi sürü app yükledim. Açıp dinliyorum ingilizce hikayeleri, kulağım gelişiyo böylece. Sende öyle bişeyler deneyebilirsin.

Back
X