• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haftalık beslenme programı düzenleyerek zayıflamaya devam!

Dila_S

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2013
1.792
3.021
408
35
Merhaba KK En Büyük KK

Ben 30 yaşındayım, boyum 1.63 ve 5 yaşında bir kızım var. Hamileyken 30 kilo aldım, doğum sonrası yaşadığım psikolojik sorunlarım yüzünden 2 yıl kilo veremedim 74-75 kilolarda gezdim hep. 2016 yılında ani bir kararla diyet yaptım ve 74 kilodan 61 kiloya kadar düştüm 4 ayda.
Bir kaç ay sonra midemdeki ülser nedeniyle mide enzimlerim vitamin depolamadığından kan değerlerim çok düşük çıktı, vitamin ilaçları kullandım ve yeniden açılan iştahım sonucu yeniden kilo almaya başladım. 2 yıl daha kilolu devam ettim hayatıma ki kendimi fotoğrafta inanılmaz şişman görene kadar!

22.07.2019 da 74 kilo ile sağlıklı beslenmeye başladım.
Önce beyaz detoksa girdim, şeker, un ve tuzu 21 gün süreyle komple hayatımdan çıkardım. Çalışan biri olduğum için pazar günleri alışveriş yapıp tam 5 günlük yemek hazırlamaya başladım kendime, hem işyerine götürüp beslenmek için hem de evde akşam öğünlerim için. Her gün 1 saat yürüdüm, günde 3 litre su içtim. ilk 2 ayda 10 kilo verdim, sadece sağlıklı beslenerek!

Artık her pazar 5 günlük öğün planı yapıyorum ve hem yemek yapma derdinden kurtuluyorum hem de ne yiyeceğim belli olduğundan süprizlere ihtimal vermiyorum.
2 aydır kilo korumadayım istesem de kilo veremiyorum çünkü spor yada yürüyüş yapamıyorum kızımdan dolayı, ama az da olsa kilo gidiyor.

Bundan sonra haftalık yaptığım yemek planlarımı ve sağlıklı beslenme gidişatımı burada devam ettireceğim.

Güncel 62 kg, hedef 55 kg :KK50:

merhabai sizinle hemen hemen aynı durumdayız,benımde dıyetısyen eşliğinde zayıflama hikayem var mart ayında baslamıstım temmuz ayında 62-63 leri gördüm ancak yaz tatili diyeti tamamen bırakma,dıkkat etmeme gbı ev tasıma sıfırdan bır hayat vs gbo sebeplerle eski kıloma neredeyse geri döndüm
Şimdi sıkı bir kararlılıkla, diyete başlamalıyım.
hergün 1 saat rahat yürürüm ama bana en onemlısı beslenme motıvasyonu ve dıyetı bırebır uygulama kafamda bunu sabıtlemem gerek, menülerinizi yemeklerinizi sizin gbı bende 5 günlük yeme planı cıkartıp yapabilir isem benım de ısım cok kolaylaşacak cnku bende yogun tempoda calısıyorum haftaiçi ..yeme saatlerım düzenli saatlerdir genellikle haftasonu kacamaklarım oluyor malesef saat ve yeme mıktatı fazlalasıyr haftasonları..
5 gunluk ne yemekler yaptgınızı yazabılırmısınız

merhabai sizinle hemen hemen aynı durumdayız,benımde dıyetısyen eşliğinde zayıflama hikayem var mart ayında baslamıstım temmuz ayında 62-63 leri gördüm ancak yaz tatili diyeti tamamen bırakma,dıkkat etmeme gbı ev tasıma sıfırdan bır hayat vs gbo sebeplerle eski kıloma neredeyse geri döndüm
Şimdi sıkı bir kararlılıkla, diyete başlamalıyım.
hergün 1 saat rahat yürürüm ama bana en onemlısı beslenme motıvasyonu ve dıyetı bırebır uygulama kafamda bunu sabıtlemem gerek, menülerinizi yemeklerinizi sizin gbı bende 5 günlük yeme planı cıkartıp yapabilir isem benım de ısım cok kolaylaşacak cnku bende yogun tempoda calısıyorum haftaiçi ..yeme saatlerım düzenli saatlerdir genellikle haftasonu kacamaklarım oluyor malesef saat ve yeme mıktatı fazlalasıyr haftasonları..
5 gunluk ne yemekler yaptgınızı yazabılırmısınız
Elbette yazarım, zaten yazmayı da düşünüyordum :)
Düzene ve plana koyunca hem rahatlıyorsun hem de kendini dizginliyorsun iyi oluyor :)

merhaba bende doğum kilolarımı vermeye çalışıyorum ve bende çalışıyorum
pazar günleri ne yemekler yapıyorsun ?
bunu bende uygulamalıyım 1.5 yaşında oğlum var işten gelince memee diye tutturuyor öyle bunalıyorumki ne yemek yaptırıyor nede yemek yiyebiliyorum
senin sistemini uygulayabilirsem biraz daha psikolojim iyi olacak

merhaba bende doğum kilolarımı vermeye çalışıyorum ve bende çalışıyorum
pazar günleri ne yemekler yapıyorsun ?
bunu bende uygulamalıyım 1.5 yaşında oğlum var işten gelince memee diye tutturuyor öyle bunalıyorumki ne yemek yaptırıyor nede yemek yiyebiliyorum
senin sistemini uygulayabilirsem biraz daha psikolojim iyi olacak
Önümüzdeki haftanın programını yaptım aslında, pazar gününden alışverişimi yapıp hazırlığımı da yapacağım. Biraz yorucu oluyor ama tüm haftayı kurtarmış olmanın rahatlığı da oluyor.

son bi aydir haftalık menü ile zayiflamaya çalışıyorum bazen tutmuyor haftalık menüleri paylaşsak daha iyi olur diye düşünüyorum:)

Topiği haftabaşında açmadığım için, bu hafta yaptıklarımı şimdi yazayım size de fikir olur;

Pazar günü haftalık yemeğimi yapamadım, Pazartesi günü işyerinden yedim, diğer günler için Pazartesi yemek yaptım. Tabi ben toplu olarak ana öğünleri yapıyorum. Yanlarında yoğurt, activia, kuruyemiş falan da götürüyorum işyerine.

Salı günü için : Zerdeçallı Karnabah Salatası ve Tavuk suyu çorba yaptım
Çarşamba günü için : Yoğurtlu Kereviz Salatası ve Sulu Ciğer yemeği
Perşembe günü için : Sebzeli Fritata ve Bal kabağı çorbası
Cuma günü için : Kabak spagetti

Ve tüm günler akşam yemeklerinde tüketmek için tüm haftaya yetecek kadar Lahana turp salatası yapıp buzdolabına koydum, yiyeceğim miktarda kaseye koyup zeytinyağı, limon ve nar ekşisi döküyorum.

Bu hafta yapacağım yemekleri yarın tarifleri ile birlikte yazacağım :KK200:

son bi aydir haftalık menü ile zayiflamaya çalışıyorum bazen tutmuyor haftalık menüleri paylaşsak daha iyi olur diye düşünüyorum:)
Ya arada benim de tutmuyor evde 5 yaşında kızım olunca bir de işlerim yoğun olunca pertim çıkıyor yapamıyorum erteliyorum. Ama böyle topik açınca insan kendini daha da sorumlu tutuyor iyi oluyor :)

Bu arada yaptığım yemekleri toplu olarak fotoğraflıyorum genelde, becerebilirsem burada da paylaşırım :D

Ya arada benim de tutmuyor evde 5 yaşında kızım olunca bir de işlerim yoğun olunca pertim çıkıyor yapamıyorum erteliyorum. Ama böyle topik açınca insan kendini daha da sorumlu tutuyor iyi oluyor :)
ben menülerimde şöle yaziyorum.
tavuk et balık bakiyat sebze yemegi oluşuyor.haftada bi gün arayla
mesela bu haftadaki menüm şuydu.
Pzt: tavuk izgara
salı: taze fasulye
çarş annemlerdeyim ( iptal oldu yerine patlıcan türlü yemegi yaptım )
perşembe devami patlıcan türlü yemegi.
cuma bakliyat. ( nohut kuru fasulye yeşil mercimek)
cumartesi et..( içli köfteyi düşünüyorum:)
Pazar gün ise Balık :)

ben menülerimde şöle yaziyorum.
tavuk et balık bakiyat sebze yemegi oluşuyor.haftada bi gün arayla
mesela bu haftadaki menüm şuydu.
Pzt: tavuk izgara
salı: taze fasulye
çarş annemlerdeyim ( iptal oldu yerine patlıcan türlü yemegi yaptım )
perşembe devami patlıcan türlü yemegi.
cuma bakliyat. ( nohut kuru fasulye yeşil mercimek)
cumartesi et..( içli köfteyi düşünüyorum:)
Pazar gün ise Balık :)
Menü dağılımı miss gibi olmuş :nazar:

Ben de öyle dağıtmaya çalışıyorum ama bu hafta çok şaştım, cumartesi pazar kızım benimle olmuyor babasıyla oluyor, benim de nerede ne yiyeceğim belli olmuyor o yüzden programlamıyorum, ne yediğime dikkat ederek geçiriyorum haftasonumu :)

Bakliyatları genelde çorba şeklinde tüketmeyi tercih ediyorum çünkü hiç sevmiyorum :D sadece bulgur ve türevlerini seviyorum

Menü dağılımı miss gibi olmuş :nazar:

Ben de öyle dağıtmaya çalışıyorum ama bu hafta çok şaştım, cumartesi pazar kızım benimle olmuyor babasıyla oluyor, benim de nerede ne yiyeceğim belli olmuyor o yüzden programlamıyorum, ne yediğime dikkat ederek geçiriyorum haftasonumu :)

Bakliyatları genelde çorba şeklinde tüketmeyi tercih ediyorum çünkü hiç sevmiyorum :KK70: sadece bulgur ve türevlerini seviyorum
eşinizle ayrı mı?

2016 yılında 6. takıma girdim.. ilk olarak
benim saçma sepep yüzünden diskalifiye edildim..
kilom sabit kaldi..
ve takımdan çıktım..
sonra farkinda olmadan tekrar 6. takımına girdim oradada kendi istegimle ayrıldım..
6 ay uzak kaldim ama boş..
bölece 93 kiloya girdim pardon 95 de gördüm..
sonra kilom gitmiyor çok yavaş..
hele insulin direncim var ilaç kullandim dokunduğu için devam edemedim.
neyseki 4. takıma 88 kilo ile girdim. 20 agustostan beri veremiyorum :(
kilolarimi zora zora 85 e indirdim ..
haftalık menü oluşturdum.
her akşam bi tabak porsiyon yiyecektim.
öle şartlamişim ki..
kasım sonu 80 olmakti ( anasini satayim gitmedi bi kilo ya 83le kalsam oda iyi dicem :KK70::KK70: )
offf 52 kilo olmak istiyorum da bu gidişatinda kendime güven yok.
:KK43:

2016 yılında 6. takıma girdim.. ilk olarak
benim saçma sepep yüzünden diskalifiye edildim..
kilom sabit kaldi..
ve takımdan çıktım..
sonra farkinda olmadan tekrar 6. takımına girdim oradada kendi istegimle ayrıldım..
6 ay uzak kaldim ama boş..
bölece 93 kiloya girdim pardon 95 de gördüm..
sonra kilom gitmiyor çok yavaş..
hele insulin direncim var ilaç kullandim dokunduğu için devam edemedim.
neyseki 4. takıma 88 kilo ile girdim. 20 agustostan beri veremiyorum :KK43:
kilolarimi zora zora 85 e indirdim ..
haftalık menü oluşturdum.
her akşam bi tabak porsiyon yiyecektim.
öle şartlamişim ki..
kasım sonu 80 olmakti ( anasini satayim gitmedi bi kilo ya 83le kalsam oda iyi dicem :KK70::KK70: )
offf 52 kilo olmak istiyorum da bu gidişatinda kendime güven yok.
:KK43:
Üzme kendini, vücut alışmış az yemeye duraksama noktasına gelmiştir, biraz çok kaçırmadan serbest bırakmayı dene, yani şaşırt vücudunu bi de öyle dene..
Olur yaparsın yeter ki vazgeçme ve pes etme!
Sağlıklı yaşama dönüp, şekeri komple bırakırsan kendiliğinden bile gidiyor. Şimdi sen kafaya taktığından stres yapıyorsan o da etkiler metobolizmayı..
Bende de insülin direnci var, kilo verince kayboldu o direnö düzeldi yani :) Kilon azaldıkça kan şekeri düzeyinde normale dönüyor.

Back