• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hafızam çok kötü :((

morBalik

I believe in pink.
Kayıtlı Üye
2 Mart 2011
591
33
118
ya kızlar ben 19 yaşındayım. üniversite okuyorum. eskiden böyle değildim. 3 senedir falan hafızam çok zayıfladı. herşeyi unutur oldum. derste bişey öğrensem akşam eve geldiğimde unutuyorum. not alma alışkanlığımda yok. aslında sadece derste değil bi konu. mesela yeni bir dil öğreniyorum. rus ev arkadaşım var. o bana şunun rusçası bu diyo. ben bunu tekrar ediyorum defalarca 10-15 kere. tekrarı durdurduktan 1-2 dakika sonra dediğim şeyi unutuyorum. hafızamı nasıl güçlendirebilirim?
siz sormadan söyliyim beslemem çok düzensiz. meyve,sebze nerdeyse hiç yemiyorum bile.

Meyve sebze yemelisiniz sıkça balık tüketmelisiniz et,tavuk bunları eksik etmemeniz gerek aslında herşeyden tatmalısınız diyebilirim hazır gıdalardan çok eve yemekleri tüketin derim öncelikle ama bir doktora gidin b12 adı altında bir ilaç var unutkanlığa genelde onu öneriyorlar doktor muayene etmeden bilinmez tabi ki bu tarz vitamin eksiklikleriniz olabilir geçmiş olsun:34:

Selam,

bu benimde üç - dört yıl önce yaşadığım bir sorundu... Diyelim telefonla görüşüyorum telefonu kapadığım anda kimle görüştüm ne görüştüm kafamda hiç bir şey yok... ben alzaymırdan şüphelenmeye başlamıştım yaşımda o vakitler 28 felamdı yani çok ileri bir yaş değil... sonra anladım ki her şey stres ve psikoloji... uzuun süre bu sorunumu çözmekle uğraştım.. işimide ilişkilerimi de etkiliyordu. uzun yürüyüş stresten uzak kalma kitap okuma unutmamak için sürekli not tutma gibi yöntemler denedim... ilk zamanlar tuttuğum notları bile unutuyordum yani yazıyorum yazdığımı, bir yere not ettiiğimi bile hatırlamıyorum o vaziyetteydim... Benim ki tamamen psikolojikti çok şükür... sağlam bir baş ucu defteri ve odaklanmaya çalışmakla sorunu çözdüm... şimdi cin gibiyim... Allay korusun önlemini al.... çok oku okuduğun şeyi içinde tekrarr et arkadaşlarınla okuduğun şeyleri konuş.... not al not aldığın sabit defterin olsun.... sık sık oku.... Alzaymır korkulu rüyam.... ve en önemlisi sağlıklı beslen....

Tiroid testi yaptırmanı öneririm; bazen hipotiroid hastalığının belirtisi olabiliyor unutkanlık

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Genç yaşta unutkanlık genelde stresten kaynaklanıyor ama çözümü var

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

B-12 eksikliğinden olabilir.İleride alzaymır olunabilir dikkat edilmezse.B-12 sınırın altındaysa ne kadar meyve sebze yesen de iğne olmadan yükselmiyor maalesef.Mutlaka doktora görünün.

Back