Saç Rengi ve Saç Boyama hadisenin saç rengini aylardır arıyorum yardımcı olun :(

bende öyle düşünüyorum aslında canım ama kahve köpüğünün içinde bakırlıkta varmı?bu saç renginde sanki bakırlık var gibi

var canım bakırlık.ama şey mesela.. ımm nasıl diyim bu biraz daha açık gibi.açık karamelle karıştırsın kahve köpüğünü?

bugün boyıycam artık çıldırıcam ya saçlarımın rengi sap sarı oldu aynaya bakınca morelim bozuluyo sarı rengi hiç kendime yakıştırmıyorum şu sırada hangi markanın hangi numaralarını karıştırıyım sence ne dersin ?:2:

Bu renkde bakırlık var ne renk oldugunu tahmin edemiyorum ama bakırlıgın yoğun olduğu bi renk istiyorsan palette altın karamele boyatabilirsin canım bakırlıgın yoğun sıcak canlı bir renk..

arkadaşlar kuaförümü çağırıp sordum şimdi bakır karamel dedi kataloglarda pek bulunmaz tam rengi renk üstüne yapıldığı için farklı durmuş dedi ekstradan

bu tarz renkler istiyorum hadisenin rengi yada eren bakıcının rengine hastayım ama koyu olmasından acayip korkuyorum cesaret edemiyorum.kendi resmimide koyuyorum alttaki şuanki saç rengim

arkadaşlar kuaförümü çağırıp sordum şimdi bakır karamel dedi kataloglarda pek bulunmaz tam rengi renk üstüne yapıldığı için farklı durmuş dedi ekstradan

evet bakır karamel diye bir renk çıkartan marka yk sanırım.:93:karışım falan yapsam tutturamazmıyım bu rengi acaba ?

Biraz koyu görünmüştü gözüme dün 3. kez yıkadım renk ortaya çıktı hoşuma gitti 2. boyada tam rengi elde ederim hem oranlamayıda ögrenmiş oldum bugunde bi yıkayım saçlarımı foto çeker atarım

bekliyorum canım resmini banada yardımcı olunda bugün boyıyım atıyım resimlerimi buraya :):93:

bekliyorum canım resmini banada yardımcı olunda bugün boyıyım atıyım resimlerimi buraya :):93:

Canım başka bi sitede gördüm birizi Şu anki saçını 1-2 boyamada bu renge çevirebilirsin evde kendin.
Güvendiğin bir markayı seç ve renkleri birbirine karıştır.
Mesela ben en son biri turuncu diğeri de dore bakır iki boya seçtim ve sonuç buna yakın oldu (2 kutu turuncu bir kutu koyu bakır)
. bunu demiş bana da mantıklı geldi..

canım turuncu dediğinden kastını anlayamadım.hürrem rengi var mesela öyle bişeydenmi kastetmiş acaba

palette 8.77 tarçın bakırla birazda kahvelik katsam karıştırsam o renge benzermi acaba ?:2: ay ne zor iş ya

alttaki resmi yanlışlıkla ekledim :)

Eklentiler

• $30635_buyuk.jpg
    12,5 KB · Görüntüleme: 85
Son düzenleme:
Bak canım bi arkadaşın yazdığı yazıyı kopyalıyorum sana bu yansıma numaralarına göre bi boya seçelim sana

[SUB]Güneş isimli kullanıcıdan altıntı yaptım umarım görüpte kızmaz
boya numaralarında 7.5 mesela noktadan sonraki yansımanın hangi renk oldugunu bakıcaz ona göre çıkartıcaz rengi aşağıdaki yazıya göre sana yansıması 4(bakır) 5(turuncu) olan bi boya seçmeliyiz..
[/SUB]

0 numara nötr yani beyaz renk yansımadır..ışık vurunca saçın tepeleri beyaz parlar

1 numaralı yansıma küllü (mavi) renk...kumral gibi sarı gibi açık renklerde hafif yeşermeye neden olan yansımadır...koyu renklerde de mavi olarak kendini belli eder..mesela mavi siyah..bildiğimiz siyahın küllü olan halidir..

2 numaralı yansıma (irize veya viyole) morumsu yansımadır..bazı boya markalarında yansıma numaraları fakrlı olabiliyor 9 falan olabiliyor...

3 numaralı yansıma dore bildiğiniz altın rengi...turuncuya kaçan sarı yansıma, şeffaf yapıda ve saçı simli gibi gösteren ve çizgi çizgi dalgalanmalar halinde parlayan renk
palette doreyi 5 olarak ifade ediyor..

4 numara bakır...bu da dore gibi simli ve çizgi çizgi dalgalı parlayan şeffaf bir renktir...
doreden farkı doreye göre daha turuncu oluşu ve dore gibi altın parlamak yerine bakır parlamasıdır..

5 numara akaju....turuncu yansımadır....bakırdan farkı bakır gibi simli yapıda ve şeffaf olmayışıdır...akaju bakıra göre daha mat ve daha kapatıcı yansımadır..

6 numara kızıl bildiğiniz kırmızı yansıma..bazı boya markalarında (mesela palette gibi) bu yansıma 8 olarak geçebiliyor...

7 numara....(kahverengi karamel veya tütün yansıma....) kolestonda 7 numaralı yansıma olarak violada ise 8 numaralı yansıma olarak geçiyor..kahvemsi karamelimsi bir yansıma...
yansıma numarası 77 olunca daha koyu olup çikolata kahve etkisi verirken tek kat 7 olursa daha açık olan karamel yansıma demek oluyor...

umarım aydınlatıcı olmuştur benim bildiklerim bunlar...
diğer söyleyeceğim şey rengin numarasından ziyade yansıma terimleri daha önemli..çünkü farklı markalar yansımaları numaralandırmada aynı sırayı izlemiyor...
birinde aynı yansıma 6 olarak ifade edilirken başka markada 8 olabiliyor örneğin...
özellikle palettedeki numaralandırma sistemi birçok markaya göre daha farklı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…