• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hadi sut-gogus pompalarini degerlendirelim

ben chiccoile başladım. manuel ve berbattı!
medela mini elektrikli-pilli aldım.ilk başlarda çok iyiydi ama çekim gücü çok azaldı.
en sonunda çok uygun bir kampanya denk gelince avent elektrikli aldım. keşke başta alsaymışım. çok çok çok memnunum. her yönüyle harika!

cnm bende hem avent hem medela pompa var ama çekim gücü medeladan daha az sanki.

ya bende almayı düşünüyorum süt pompası, manuel aldım bitane hiç memnun kalmadım sağmıyor şimdi elektrikli almak istiyorum. ama benimde kafam karışık acaba ikinci el alsam hijyen açısından bi problem olurmu, temizlerim tabii kullanmadan ama yinede emin değilim.. ikinci el hakkında ne düşünüyosunuz?

ben medelanın 2.elini aldım gerçi tanıdığımdan aldım ama bence temizleyip sterilize ettikten sonra hiç bir sorun yok. ona bakarsan hastanede herkes kullanıyor, bir sorun olsaydı izin verilmezdi böyle bişeye.

Ben lansinoh kullandım.çokta memnun kaldım çekiş gücünü kendin ayarlayabiliyorsun.Aynı bebek emer gibi önce göğsü uyarıyor sonra süt gelmeye başlayınca sağmaya başlıyor.hiç canımı da yakmadı.Şu an arkadaşıma verdim o da çok memnun kaldı.

ben ameda kullanıyorum ve kesinlikle tavsiye ederim. sessiz, hiç acıtmıyor ve hızlı sağıyor.

Daha 15 günlük bebeğim var, evdeyim ama geceleri daha az uyanmak için ilk günlerden itibaren süt sağmaya başladım. Böylece eşim geceleri biberonla sağdığım sütü bebeğimize verebiliyor. Lansinohun manuelini almıştım 42 tlye. Canımı acıtmıyor hatta bebeğim daha fazla acıtıyor diyebilirim. Sağma sürem 20dkyı buluyor ama yorucu değil. Şimdilik tavsiye ederim. Bir göğsümden bebeğim emerken diğer göğsümden sağıyorum. 300 -400 lira bi sağma aletine bütçe ayıramazdım. İşe başladığımda da bu aletin işimi göreceğini düşünüyorum.

biraz pahalı ama bi kere alınıyo ve tüm göğüsteki düğüömlenmeleri açıyo harikaaaa sakın başka marka almayın kızlar elektrikli olanından alın

arkadaslar 20 gunluk bebegim var su an emiyor ama malum ise baslayinca ona sut birakmam lazim. su an bir arkadasimdan odunc aldigim medela elektrikli ve pilli pompayi kullaniyorum ilk basta baya canim yakti ve az sagdi belki de ben beceremedim. kendime ait bir makina almak istiyorum manuel olanlari almai dusunmuyorum. sizce hangi pompa iyi yani hem can yakmiyor hem de az zamanda cok sut sagiyor. duydugm markalar
-avent
-medela
-lansinoh
-ameda

sizce hangisi iyisi????

Kraft ın elektrikli pompası(tekli). Başlarda bebeğim ememiyordu. Çoğunlukla sağıp veriyordum(50 gün). Çok memnun kaldım!

yaklasık 6 aylık bir emzirme doneminde 3 tane makine denedim.Daha hamileyken gerekli olursa diye chicco manuel almıs ablam,berbat cıktı,hastanede bebegimle ilk gecem o makine yuzunden kabus gibiydi.Hastanede sut sagma makinesi yoktu ve sutum coktu,kızım da ememiyordu,bunu goren hemsireler avent manuel onerdi,fena degildi ama bir sure sonra cok yorucu olmaya basladı.Kızım 2 haftalıkken medela swing aldım,gunde 5-6 defa saatlerce sut sagdim,dogru sekilde kullanılınca acıtmayacagını ogrendim.1-2 defa emis gucu yavasladı,saf alkolle temizleyince sorun servise yollamadan halloldu.Simdi yine hamileyim ve bu sefer sut sagmaya ihtiyac duymadan doya doya emzirebilmeyi umuyorum,insallah bebegim dogrudan memeden emer.

Back