• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hadi sut-gogus pompalarini degerlendirelim

labelle

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2009
51
3
286
Ankara
arkadaslar 20 gunluk bebegim var su an emiyor ama malum ise baslayinca ona sut birakmam lazim. su an bir arkadasimdan odunc aldigim medela elektrikli ve pilli pompayi kullaniyorum ilk basta baya canim yakti ve az sagdi belki de ben beceremedim. kendime ait bir makina almak istiyorum manuel olanlari almai dusunmuyorum. sizce hangi pompa iyi yani hem can yakmiyor hem de az zamanda cok sut sagiyor. duydugm markalar
-avent
-medela
-lansinoh
-ameda

sizce hangisi iyisi????

ben almadım ama medela yı çok duydum arkadaşım kullandımemnundu çok işe başlayınca bende medela alcam

Ben weewell kullanıyorum. Cok memnunum, değerlendireceğin markalar arasına koyabilirsin bence. Ben 150-200 CC arası sağıyorum günde 2 kere is yerindeyken. Hem pilli hem elektrikli, ben elektrikli kullanıyorum. Dar biberona da geniş biberona da süt saklama kaplarına da sağım yapabiliyosun.

ben chiccoile başladım. manuel ve berbattı!
medela mini elektrikli-pilli aldım.ilk başlarda çok iyiydi ama çekim gücü çok azaldı.
en sonunda çok uygun bir kampanya denk gelince avent elektrikli aldım. keşke başta alsaymışım. çok çok çok memnunum. her yönüyle harika!

ben chiccoile başladım. manuel ve berbattı!
medela mini elektrikli-pilli aldım.ilk başlarda çok iyiydi ama çekim gücü çok azaldı.
en sonunda çok uygun bir kampanya denk gelince avent elektrikli aldım. keşke başta alsaymışım. çok çok çok memnunum. her yönüyle harika!

evet ben de aventi aslinda begendim ama biraz pahali geldi.

Ben weewell kullanıyorum. Cok memnunum, değerlendireceğin markalar arasına koyabilirsin bence. Ben 150-200 CC arası sağıyorum günde 2 kere is yerindeyken. Hem pilli hem elektrikli, ben elektrikli kullanıyorum. Dar biberona da geniş biberona da süt saklama kaplarına da sağım yapabiliyosun.

weewell icin cabuk bozuluo diye duydum ne kadardir kullaniyorsun acaba?

ben de lansinoh kullanıyorum..elektrikle ya da pille kullanabiliyorsun..ayrıca süt sağım hızını ve çekim gücünü kendin belirliyorsun..memnunum tavsiye ederim..

bizim hastanemizdeki uzman hemşire ameda lactaline nı önerdi onu aldık ve çok memnunum.eğer ilk çocuğunsa ve başka çocuk yapmaya niyetin varsa bi kere al ameda al derim.Ben ik sene oldu alalı.İlk çocuğumda sürekli kullandım.Şimdi ikinciyi doğurmak üzereyim bunda da kullanacam.Bi kere gögsünün başını hiç acıtmıyor ve çekiş gücü çok iyi,hastane tipi makinalara çok yakın güç olarak.fiyatı da 300 le 350 arası değişiyor.

bende yaklaşık 4 aydır medela kullanıyorum ve memnunum..bir ara çekimi azalmıştı valf'ını değiştirince problem kalmadı.. tavsiye ederim..

dun e-bebek magazasina gittim orada gogus pompalarini almadan denetiyorlar ben de avent elektronik olani denedim evet yumusak basligi sayesinde hic can yakmiyor emis gucunu siz ayarliyorsunuz o hafizaya alip ayni hizda sagiyor ama kafama takilan bir durum oldu bir kere hizini arttirmama ragmen damla damla sut cikardi oysa baya sut cikiyor medelada sagdigimda ki ben onu da yetersiz bulmustum. ikincisi sagma motoru tepede oldugu icin bozulmasi daha kolay olabilir icine sut kacarsa diye dusundum. ameda deneyemedim deneme urunu baska musterideydi ama tipine bakinca sagma basligi baya sert bir plastik acaba acitir mi ve sagim gucu nasil?

bu arada size bir bilgi e-bebekte indirim var sadece yarin avent tekli elktronik pompa 184 tlye inecekmis 269dan almak isterseniz ama ameda pompada kampanya yok 369 tl gibi bisey. ne almaliyim kafayi yicemmmmm

en iyisi ameda ben kiralaıştım da hiç gerek yokmuş hastanede oğlum yatınca hep medela markada kullandım mecburen şimdi amedayla canım yanmadan sağıyorum heryere götürebilirsin küçücük çift pompa 7 dk da sağıyosun.

dun e-bebek magazasina gittim orada gogus pompalarini almadan denetiyorlar ben de avent elektronik olani denedim evet yumusak basligi sayesinde hic can yakmiyor emis gucunu siz ayarliyorsunuz o hafizaya alip ayni hizda sagiyor ama kafama takilan bir durum oldu bir kere hizini arttirmama ragmen damla damla sut cikardi oysa baya sut cikiyor medelada sagdigimda ki ben onu da yetersiz bulmustum. ikincisi sagma motoru tepede oldugu icin bozulmasi daha kolay olabilir icine sut kacarsa diye dusundum. ameda deneyemedim deneme urunu baska musterideydi ama tipine bakinca sagma basligi baya sert bir plastik acaba acitir mi ve sagim gucu nasil?

bu arada size bir bilgi e-bebekte indirim var sadece yarin avent tekli elktronik pompa 184 tlye inecekmis 269dan almak isterseniz ama ameda pompada kampanya yok 369 tl gibi bisey. ne almaliyim kafayi yicemmmmm

sutunu sagdiginda gelen miktar bircok etkene bagli aslinda: bebeginin yanında olup olmaması (resmi bile olsa daha fazla sagabilirsin), yorgun olman, susamis olman vs hepsi etken.

ben avent kullandım, kafası tepede diye hic sorun yasamadim. yasasaydim da problem etmezdim cunku mecidiyekoy'deki merkez philips bayii pompa sorunlarına aynı gun donuyor. bir arkadasimdan biliyorum, asla pompasız bırakmıyorlar.

göğüs pompası alacaksanız imkanınız varsa aventin çift başl. elektrikli pompasını alın, ben kullanmıştım daha sonra arkadaşım bebeğine kullandı ve bozdu maalesef. bende ikinci bebeğimde lansinoh aldım, yine çift başl. elektirikli ve pilli çok memnunum hem daha hesaplı, hem de aynı fonksiyonu görüyor aventte sadece slikonlar var ekstra. eğer ilk bebeğiniz ve daha sonra ikinci bebeğinizde de kullanırım diyorsanız, imkanınız da varsa avent, daha hesaplı olsun, iş yerine de götüreceğim hafif olsun falan diyorsanız lansinoh. ama tek göğüslük olanları ve manuel sıkanları sakın almayın, bir göğüs boşaltılırken diğeri şakır şakır akıyor (aventin tekli manuel olanını da kullanmıştım ordan biliyorum, zaten elle yapıldığı için çok bastırınca kırılmıştı)

ya bende almayı düşünüyorum süt pompası, manuel aldım bitane hiç memnun kalmadım sağmıyor şimdi elektrikli almak istiyorum. ama benimde kafam karışık acaba ikinci el alsam hijyen açısından bi problem olurmu, temizlerim tabii kullanmadan ama yinede emin değilim.. ikinci el hakkında ne düşünüyosunuz?

ipati çok hesaplı göğüs pompaları var, kiralamaya ya da ikinci el almaya gerek yok bence. Çok teferruatları, silikonları vs ince tüp gibi hortumları var temizliği zor olur içine sinmeyebilir, tabi bu benim nacizane tavsiyem:)

ipati çok hesaplı göğüs pompaları var, kiralamaya ya da ikinci el almaya gerek yok bence. Çok teferruatları, silikonları vs ince tüp gibi hortumları var temizliği zor olur içine sinmeyebilir, tabi bu benim nacizane tavsiyem:)

haklısın kraft smart var mesela gayet uygun fiyatı ama kullanımı nasıl acaba? kullanıp memnun kalan var mı?

kraft almayin derim cok can yakiyormus. bu arada epydir girmemistim siteye o yuzden yeni yaziyorum ben medela swing modelini aldim aslinda ameda lactaline alacaktim ama aldigim yer tanidikti ve ameda satmiyordu bende medela swing aldim ama gayet menunum nerdeyse hergun sut sagiyorum ve gogsum douyken en fazla 5dkda sagiyor ve en yuksek ayarda sagidigim halde hic acitmiyor cunku silikonlu basligi var icinden bir adet extra normal kalin plastikten olan sagma basligi da cikiyor ama ben hep silikon olani kullandim. valla memnunum ve oneririm piyasa fiyati 360 gibi bisey ama ben tanidik oldugu icin 250ye aldim.

Back