• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hadi Sigarayı bırakalım ve parasını biriktirelim diyenler buraya

topiciğin hayırlı olsun canım beni de yaz bende varım bu akşam son sigaramı içicem sabah hiç içmiycem inşallah :umursamaz: dimi kızlar içmeyiz herhalde gerçi ben çok içmiyorum ama zon zamanlar da çoğalttım biraz iş stresinden dolayı :sinifsinif: günde en fazla 6 tane içiyorum ve asla saat 14:00 15:00 den önce içmem (istisnalar hariç)

ekleyin bakiyim arkadaşım 9 ekim 5.5 (çok pahalı yaa)

ekledim sinemcim. sen günde 1 paket içmiyorsun sanırım o yüzden günlük yada ara ara karını söylersen listede toplam karını güncellerim :içelim:

biraz gerginimm ama geçecek zamanla hiç kalmayacak... bırakan arkadaşlarım nasıl bıraktıysa bende öyle bırakacağım

ay ben şimdi de çubuk kraker yiyorum .....
ne olcak benim bu halim :roflol::roflol:

ayyyyyyy....
çok fena içesim var yaaaa:sinifsinif:
nasıl canım istiyor anlatamam...hamile hatunlar gibi aşeriyorum sanki şuan ...
ayyyyyyyyyyy..ayyyyyyyyyyyy... ne nalet ,ne zıkkımın kökümüş bu behhh....
3 saattir içmiyom ,nasıl istiyor nefsim....
kocam sabah beri işte ,onu bu kadar canım çekmiyooookaydirigubbakcemile4
ne nalet birşeyin kurbanıyız yaa....
ama yağma yok içmicem ...sen iç ...ben bakarım ...:delphin:

valla ne yala söyleyim bu akşamki yemeklere daha bi saldırdım.. doymadım bi türlü.. neyse bu 4 günü bi atlatalım diyet işini daha ciddiye koyarım.. valla ROUGEcim sıkacaz dişimizi şeker.. benimde canım nasıl çekiyo bi bilsen kaydirigubbakcemile3 ama dayanıcaz çünkü bu kararı biz verdik bizim kararımız bizzzz eğer istersek o kölesi olduğumuz illeti atarız hayatımızdan.Ne demek ya bu illetin kölesi olmuşuz biz istemesek bile vucut istiyor ve içiyoruz ne biçim şeydir buu :kızgın: biz istemeğimiz sürece kimse sigaranın kendisi de dahil olmak üzere bizim vucudumuza hükmedemez!!! SıGARAYA SONNNNN!!!!

ya cidden topik çok iyi olmuş arkadaşım tebrik ederim. vallahi birbirimize el atalım bırakalım şu mereti. valla billa çift olarak sigaraya verdiğimiz parayla ev ödenir ,araba ödenir ya. her ay yeni ciciler alınır. cildimiz düzelir,sesimiz açılır,daha az yoruluruz, kamyon şöförü gibi kokmayız.
sigarayı bırakan herkes öyle memnun öyle mutlu ki, senelerce nasıl içmişiz ne aptalmışız diyolar. vallahi benide gazlayın ya ben bırakamadım mafoldumben

ya cidden topik çok iyi olmuş arkadaşım tebrik ederim. vallahi birbirimize el atalım bırakalım şu mereti. valla billa çift olarak sigaraya verdiğimiz parayla ev ödenir ,araba ödenir ya. her ay yeni ciciler alınır. cildimiz düzelir,sesimiz açılır,daha az yoruluruz, kamyon şöförü gibi kokmayız.
sigarayı bırakan herkes öyle memnun öyle mutlu ki, senelerce nasıl içmişiz ne aptalmışız diyolar. vallahi benide gazlayın ya ben bırakamadım mafoldumben

çok doğru söylüyosun canım.. söylediklerinde çok haklısın eşime bugün kül tablası gibi kokuyosun diyorum düşün yani bir bayan olarak küllük gibi iğrenç koktuğunuzu.. bide biz sigarayı bırakmakla hem para biriktiricez hem sigaranın sebep olduğu hastalıklardan korunarak doktor ilaç parasından kurtulucaz tabiki bu hastalıklar için çekilen acı üzüntüyü hiç saymıyorum. Bence canım bian önce kendini hazırla ve evet ben hazırım bana şu şu şu zararları var de ve katıl aramıza canım.. kolay değil biliyorum ama etrafımdaki biçok insandan daha basit biri değilim onlar yapıyosa ben hayli hayli yaparım.. ee hayli hayli yaparsam buyrun meydana lifeçım dedim çıktım ortaya.. ama burada birbirimizden destek alarak devam edeceğiz.. bugün çok yazdım malum ilk günler biraz kastırıyo :kedi: sonraları normale dönerim artık. a.s

Arkadaşlar tam 3 yıl bırakmıştım bu zıkkımı ama geçen yıl eşimden aldığım büyük bir darbe sonucu yeniden başladım ve dedimki daha öncede bıraktım istesem gene bırakırım ama şu anda beynimin bir yanı bırak diyor bir yanı bırakma tamamen bırakıcam gün gelecek ama o gün uzak olmasın istiyorum. Şu anda hem gribim hemde sinüzit feci öksürüyorum ama gene içiyorum. Çocuklarımda çok üzülüyorlar. Nereden başlasam acaba bırakmaya, ben çok iradeliydim ama şimdi ne oldu bilmiyorum başlamaya cesaretim yok, Bana biraz cesaret lütfen.

yine de direnmek güzel....çok zor evet...ama keyfi başka sigara ile savaşmanın ...zemuszemus
7.5 saat oldu içmiyorum..allah yardımcımız olsun...ben en çok yarın sabahı merak ediyorum onu atlatırsam ohhh diyeceğim...:nazar:
bu arada eşime anlattım durumu,çok sevindi..destek arkam da... senin bıraktığına emin olayım hemen bende bırakacağım dedi..ayda 250 tl kızlar sigara paramız..isteğe bağlı sigorta parasını karşılar bu fazlasıyla,üstüne de yemek yeriz ailecek düşünün yani...a.s

Son düzenleme:
yine de direnmek güzel....çok evet...ama keyfi başka sigara ile savaşmanın ...zemuszemus
7.5 saat oldu içmiyorum..allah yardımcımız olsun...ben en çok yarın sabahı merak ediyorum onu atlatırsam ohhh diyeceğim...:nazar:
bu arada eşime anlattım durumu,çok sevindi..senin bıraktığına emin olayım hemen bende bırakacağım dedi..ayda 250 tl kızlar sigara paramız..isteğe bağlı sigorta parasını karşılar bu fazlasıyla,üstüne de yemek yeriz ailecek düşünün yani...a.s

Canım hayırlı olsun savaşın darısıda bana inşallah hemde en kısa zamanda sana nacizane bir tavsiyem var çok krize girdiğinde maden suyu iç inan çok faydası oluyor bende bırakırken yeniden eski taktiklerimi uygulucam.

Canım hayırlı olsun savaşın darısıda bana inşallah hemde en kısa zamanda sana nacizane bir tavsiyem var çok krize girdiğinde maden suyu iç inan çok faydası oluyor bende bırakırken yeniden eski taktiklerimi uygulucam.
tşk ederim cnm tavsiyen için ...deneyeceğim...
şuan canım istemiyor desem yalan olur..o kadar alışmıkım ki pc başında sigara ve kola yudumlamaya ..kola yı bıraktım ghergün en az 2 litre içen ben ,şimdi sıra bu merette...kendime güvenmek ve başarmak istiyorum ....elimden geleni yapacağım ... sanırım başarabilirim....a.s.

kızlar uyku tutmadı :kedi: gayet dinçim yahuuu.. napıcam ben böyle sabaha kadar? buarada Rougecim eşimde bana aynısını dedi senib bıraktığından emin olayım bende bırakıcam :))) ay dedim birbirimizi sinirden balkondan aşağı atarız sen sonra bırak dedim :roflol:

Arkadaşlar tam 3 yıl bırakmıştım bu zıkkımı ama geçen yıl eşimden aldığım büyük bir darbe sonucu yeniden başladım ve dedimki daha öncede bıraktım istesem gene bırakırım ama şu anda beynimin bir yanı bırak diyor bir yanı bırakma tamamen bırakıcam gün gelecek ama o gün uzak olmasın istiyorum. Şu anda hem gribim hemde sinüzit feci öksürüyorum ama gene içiyorum. Çocuklarımda çok üzülüyorlar. Nereden başlasam acaba bırakmaya, ben çok iradeliydim ama şimdi ne oldu bilmiyorum başlamaya cesaretim yok, Bana biraz cesaret lütfen.

ya işte şu illeti tamamen yaşamımızdan çıkarmamız için harddiski yenilemek lazım.. yani ufak yada hayatımızdaki köklü değişimlerde yda üzücü olaylarda geri dönmemek lazım ama nasıl???

Son sigarayı içtikten 20 dakika sonra:
•Kan basıncı normal sınırlara iner
•Kalp atım hızı yavaşlar
•El ve ayaklar ısınır

8 saat sonra:
•Kandaki karbon monoksit seviyesi normale döner
•Oksijen seviyesi yükselir

24 saat sonra:
•Kalp krizi riski azalmaya başlar
BıZ BU AŞAMAYA GELDıK KIZLARRR kaydirigubbakcemile5
2 gün sonra:
•Koku alma ve ağzınız tadı yerine gelir,
•Sinir uçlarındaki hasar tamir olmaya başlar

1 hafta ila 3 ay içerisinde:
•Nikotin vücuttan tamamen temizlenir
•Kan dolaşımı düzelmeye başlar
•Vücudun enerji düzeyi yükselir
•Yürümek kolaylaşır
•Solunum kapasitesi %30 artar
•Öksürük, sinüslerde doluluk, nefes darlığı azalır

1 yıl sonra:
•Akciğerler kendini temizleme yeteneğini tekrar kazanır
•Sigara içen birisine göre sigaraya bağlı kalp krizi riski yarıya düşmüştür.

5 yıl sonra:
•5 ila 15 yıl içerisinde inme ve felç riski hiç sigara içmemişlerin seviyesine iner

10 yıl sonra:
•Akciğer kanseri riski sigara içenlerin yarısına düşer
•Ağız, gırtlak, yemek borusu, idrar torbası, böbrek ve pankreas kanseri riski azalır

15 yıl sonra:
•Artık kalp damar hastalığı riski hiç sigara içmeyen birisi ile aynıdır
•Sigaraya bağlı ölüm tehdidi hiç sigara içmeyen birisi ile aynıdır

Görüldüğü gibi sigaranın kötülüklerinden kurtulmak bir süre alır ama her geçen sigarasız dakika vücut kendini tamir edip sağlığını kazanır.

Bir grup insan ise sigarayı bırakırsa kilo alacağından korkar. Sigarayı tamamen bırakanlar arasında ortalama kilo alımı sadece 2.5-4 kilodur

Asıl gerçek ise, sigaranın yarattığı sağlık tehdidine eş bir tehdit ancak 40 kilo alımı ile mümkündür. Bu da sigaranın tek başına yarattığı riskin büyüklüğünü açıkça göstermektedir. Kilo alımından kaçınmak için şu ip uçları verilebilir;
•Sigarayı bıraktıktan sonra kilo almanın en önemli sebeplerinden biri ağza bir şey koyma alışkanlığıdır. Bu istek duyulduğunda yiyecek yerine kürdan, Red Kit’in yaptığı gibi saman yada şekersiz çiklet tercih edilebilir. Yani ağzınızı kandırın!
•Lifi bol, kalorisi düşük yiyecekler seçin.. Çiğ sebzeler yada meyveler yeyin, bunlar sigaranın pasından kurtulan dil için güzel tatlardır
•Abur cuburu boş verin, bol su için.

Yıllarca sigara içen çoğu insan sigarayı bırakınca bir anda tertemiz olmak ister. Fakat 40 yıl sigara içip sonra bir haftada her şeyi toparlamak mümkün değildir. Sigara dumanının ve nikotinin yarattığı hücre harabiyetini düzeltmek için C vitamini, E vitamini, selenyum gibi antioksidanların faydası vardır. Fazlalığı damarlara zararlı bir madde olan homosisteini düşürmek için folik asit ile B12 ve B6 vitaminleri kullanılabilir. Balgam söktürücü şuruplara, akciğer kendini temizleyeceği için gerek yoktur.

Haftada en az üç, günde de 30 dakika tempolu yürümek yada spor yapmak, taze sebze meyve ile beslenmek, hayvansal yağlardan ve fazla kaloriden uzak durmak, lifli gıdaları ihmal etmemek sigarayı bırakanların yaşam sloganı olmalıdır.
Sağlıkla kalın
alıntıdır

ben dün sadece 1 17-18 tane içtim.yani 1 paket bile değil.bu sabah yine bir paket aldım.bu günki karım yine 5,5 tl canım
ha bu arada doktorun beni uyutması için verdiği 3 ilaç bile beni uyutamıyo.gece yine uyanıyorum sigara işçmek için ama kalkıp yakmadım.çok mutluyum yakmadığım için.bu hafta boyu sadece 1 paket içebilirmişim.yani her gün bir paket.bi anda bırakamayacağımı o da biliyo.doktorum devlet hastanesinde sigara bırakma bölümünde bi göğüs cerrahı.kendi de 2 paket sigara içen biriyken bırakmış.bu yüzden bana çok anlayışlı davranıyo.öyle azarlama ya da niye içiyosun bildiğin halde gibi şeyler yok yani.çok iyi bi insan gözüküyo.bakalım,tedavininb devamı nasıl olcak gelecek hafta

bi de şunu düşünüyorum,bu hafta günde bir paket içebilirsin dedi.ya gelecek hafta hiç içemezsin derse,o zaman içersem diye çok korkuyorum ya.sözde ilaçlar beni uyutacaktı.insidon,atarax ve paxera yı sabah akşam vermesine rağmen ne uyuklama ne başka bişey yok.hele bugün çok dincim.ve bu gün daha çok istiyorum düne göre sigarayı

Back