Hadi para biriktirmeye başlayalım

kızlarr su gün olayını bi anlatırmısınız hepimiz aynı yerde degilizki nası görüşcez falan paralar nası olcak falan filan sabah sabah bide oruc jeton düsmedi benim :uhm:

Tamam o zaman daha fazla catlatmadan acikliyorumgamyoncuiremsu
Gün yapalim....hihoyyyt
Evet ciddi ciddi gün yapalim.Ama tabi para gönderimi olmadan.
Nasilmi??
Simdi güne katilacaklar icin bir liste yapilacak.
Bu listedeki yazilim sirasina göre her ay bir kiside olacak sira.
Her ay hepimiz belli bir miktar(hepimizin ortak kararlastirdigi bir miktarda) para toplayip sanalda olsa sirasi gelen kisiye verecegiz.
Böylece sanal bir gün yapmis oluyoruz
.
Ama sanal diye sanal para biriktirmeyecegiz tabiki.
Paralarin birikimi sanal ama gün sanal.
Herkes elinden geldigince belirlenen miktari toplamaya calisir.
Ne dersiniz.Yapabilirmiyiz??
Kabul edenler kafalarindan gecirdikleri miktarida yazsinlar lütfen.Bende ona göre liste düzenleyip sanal gün isini organize edecegim.:eek:

PAMUĞUM; burada arkadaşımız anlatmış. görüşme olmayacak. ama sanki o parayı sırası gelen arkadaşa verecekmişsiniz gibi her ay biriktireceksiniz.
sanal ortam olduğu için, burdaki kimseyi tanımıyoruz. güven açısından; normal günler gibi olmayacak.

kaydirigubbakcemile
bugün kumbaralarımızı açıyoruz arkadaşlar. açılışı ben yapayım.
112 ytl ben biriktirmişim. hihoyyyt

önümüzdeki ay daha fazla biriktirebiliriz inş :Saruboceq:

kaydirigubbakcemile
bugün kumbaralarımızı açıyoruz arkadaşlar. açılışı ben yapayım.
112 ytl ben biriktirmişim. hihoyyyt

önümüzdeki ay daha fazla biriktirebiliriz inş :Saruboceq:
Bambusicim cok iyi birikim yapmissin vallahi helal olsun.Tebrik ederim.Hemen kumbara listesinde senin adini ve birikim miktarini yaziyorum canim.Bide ben bakiyim kac eurocuk birikmisgamyoncuiremsu

ben de başladım para biriktirmeye. ama her gün düzenli atamıyorum. eşimden harçlık alıyorum. doğru kumbaraya. harcamıyorum fazla. mesala maaşımı alınca 20 ytl içinden alıp kumbarama attım. maddi durumumuz iyi değil ama inatla biriktiricem. en azından her ay bir çeyrek altın alırsam süper olur.

ben de başladım para biriktirmeye. ama her gün düzenli atamıyorum. eşimden harçlık alıyorum. doğru kumbaraya. harcamıyorum fazla. mesala maaşımı alınca 20 ytl içinden alıp kumbarama attım. maddi durumumuz iyi değil ama inatla biriktiricem. en azından her ay bir çeyrek altın alırsam süper olur.

olmazmi arkadasim.ne koyarsan kenara o senin icin bir güvencedir.

Kizlar size birsey söyleyeyimde gülmeyin banakaydirigubbakcemile3
Simdi biriktirdigim parayi yatagin üzerine döktüm ve ne yapacagimi karar veremiyorm.Bi diyorum git kuaföre bi diyorum harcama kalsin üstüne biriktir birde diyorum git altin al.kaydirigubbakcemile:roflol:
Ay ne yapiciyim bennnnsırnaşık şey-tatlicadiarzu-

kızlar benden de 120 ytl çıktı hihoyyyt
kardelencim bende altın alacaktım ama 15 gün sonra taşınıcam onuda boya almak için kullanıcam. çok işime yaradı açıkçası iyiki biriktirmişim kaydirigubbakcemile3

arkadaşlar benden 100 ytl çıktı dün pazara gittim kışlık bişiler aldım dolap için 50 ytl kaldı az önce tüpüm bitti 48 de ona verdim 2 ytl kaldı bana eşimin bu ay maaşı aksadı mecburen benim birikimim gitti ne yapalım kocacımın canı sagolsun gene biriktiririm bakalım önümüzdekş ay ne kadar birikirecegim bol bereketler canlarım hapinize

Bambusi 112YTL
KardeleNMasaliM 105.80 EURO
türkis 84.50 EURO
whitedaisy24 120 YTL
!ikebana22! 100 YTL
Kizlar bu aksama kadar bekleyelim baska bildirim yapan olmazsa eger whitedaisy24 arkadasimizi bu ayin birincisi olarak ilan edelim.

kızlar dün bendesiniz diye yazmıştım buraya ama bugün baktım cevap var mı diye benim mesaj bile görünmüyor. anlamadım bu işi ???

Arkadaşlar, bu konuyu ben açmıştım. Ne zamandır uğrayamadım ama baya ilerletmişsiniz işi. Yalnız hala "kocama verdim, kocam sağolsun" diyenleri anlayamıyorum. Çok ciddi bir sıkışma olmazsa vermemelisiniz bence.

Bakın ben paramı biriktirdim, gidip gram altın aldım. Allah'a şükür. Şimdi düşünüyorum bu şekilde birikim yapabilirsem 1+1 bir daire alıp peşinatını verebilirim. Üstüne de kredi çekerim. Oturmasam da kiraya veririm. Bunlar şimdilik hayal. Ama inşallah olur. Allah isteyene verir diye düşünüyorum. Bir hedef belirleyip ona odaklanmalıyız bence. Hepimize iyi biriktirmeleeeerrr....

yaa nasıl beceriyorsunuz biriktirmeyii ben elime her geçen bozukluğu kenara koyuyorum ama çanağın altımı delik nedir:))))bi bakıyorum bitmiş.Biriktireyimde kendime bir takı vs gibi şey alayım diyorum ama olmuyor.Sıkıştığımda hemen o paraya saldırıyorum yapabilenleri tebrik ediyorum valla ...

arkadaşlar ben de ne yazık ki bu yaşıma kadar lay lay lom şeklinde ağustos böceği gibi yaşayıp eline geçen parayı kendine ve sevdiklerine bi güzel harcayanlardanım :1rolleyes: bu durumumla övünüyor muyum ?? kesinlikle hayır :1no2: alışverişe asla dayanamıyorum... hele hele şu internet alışveriş siteleri beni mahvetti valla... mıknatıs gibi beni çekiyor... bir de kredi kartına taksit olayı çok tehlikeli... ay o 20 ytl'cik ay bu 15 ytl'cik.. aman n'olmuş ödenir diye hepsinin kümülatif toplamı ciddi bir meblağ oluşturuyor sonunda... ben heniz başaramadım ama ::)) belli noktalar belirledim ve bundan sonra dikkat etmeyi düşünüyorum bunlara:
1. cebinizde para varken kredi kartıyla alışveriş yapmıcaksınız arkadaşlar... o zaman hem kredi kartı borcu oluyor hem de cebinizdeki parayı da ayrıca afiyetle yiyorsunuz .. ayrıca peşin parayla alışveriş yaptığınızda yalnızca ihtiyacınız olan şeyleri alıyorsunuz.. halbuki KK olunca sanki beleşe dağıtıyorlar gibi gerekli gereksiz dolduruyorsunuz sepeti
2. arkadaşlar gerçekten ihtiyacınız olan birşey yoksa ve belli bir hedefiniz yoksa laf olsun diye veya vakit geçirmek için alışveriş sitelerine veya dükkanlara girmeyin.. özellkle de benim gibi alışveriş konusunda iradesizseniz.. mallesef itiraf etmek lazım ben öyleyim :1no2:
3. her ay her hafta veya belirleyeceğiniz belli bir periyodda kenara yine belirleyeceğiniz bir miktar para/altın /döviz vb mutlaka atma adetini geliştirin.. 5 ytl dahi olsa bunu yapımaya çalışın lütfen.. ve bu parayı mümkünse unutun...

sevgiler herkese ... Allah kimseyi zor duruma düşürmesin inşallah

dipnot: bu arada kadınların özellikle de ev hanımı olan arkadaşlarımızın (tabi abartmadan) kenara güvence anlamında birşeyler atması kesinlikle gerekli

X