Hadi para biriktirmeye başlayalım

ben suan okuyorum ama 3 sene boyunca hem okudum hem calistim yani haftasonlari calistim ve böylece para biriktirmeye calistim. ehliyetimi kendim ödedim (2000 € ya yakin) birde Türkiyede hesap actirdim. ve burda "Bausparvertrag" denilen birsey var (kusura bakmayin türkcesi yok galiba) oraya her ay kontomdan 43 € kesiliyor ve belli bir süre sonra istersem o parayin tamamini geri alabiliyorum yada istersem hem o parayi veriyorlar birde üstüne fdüsük faizli kredi cekibiliyorum. mesela 5000 € biriktiye ya o 5000i alabilirim yada hem 5000i birde düsük faizli 5000 € kredi.
suan calismiyorum ama calisinca biriktirmeye devam edicem...

arkadaşlar bende aranıza katılabilirmiyim..Bende hiç para biriktiremeyenlerdenim maaşımı eşime veriyorum faturaları kredi kartlarını ..vs.o ödüyor bana harçlık veriyor:KK43:(( Maaşımı aldığım zaman 100-150 lira atayım diyorum kenara sonrasında eşimin verdiği harçlıklardan sizin gibi 5 ytl atarım kenara..Siz ne kadar birikim yapabildiniz

arkadaşlar bende aranıza katılabilirmiyim..Bende hiç para biriktiremeyenlerdenim maaşımı eşime veriyorum faturaları kredi kartlarını ..vs.o ödüyor bana harçlık veriyor:KK43:(( Maaşımı aldığım zaman 100-150 lira atayım diyorum kenara sonrasında eşimin verdiği harçlıklardan sizin gibi 5 ytl atarım kenara..Siz ne kadar birikim yapabildiniz

canım hadi kolay gesin sen çalışıyosun inş biriktirebilirsin ben evdeyim elmden gelenide yapsam ben ancak daha 15 ytl biriktirebildim :çok üzgünüm: ama napalım pes etmek yok

canım hadi kolay gesin sen çalışıyosun inş biriktirebilirsin ben evdeyim elmden gelenide yapsam ben ancak daha 15 ytl biriktirebildim :çok üzgünüm: ama napalım pes etmek yok

daha yeni başladık cnm pes etme tabiki hiç yapmamaktansa 3-5 birikim yapmak daha iyidir damlaya damlaya göl olurmuş:teselli:evde olsam daha rahat para biriktirebilirim diye düşünüyorum market alışverişleri..vs.toplu yapılıyor veya eşim eve gelirken alıyor günlük harçlığımda bana kalıyor(en azından bi dönem öyleydi ama yinede biriktirememiştim)..Bu sefer çok azimliyim harcamalarıma dikkat etmeye çalışıyorum ve eşimle konuştum bundan sonra fatura kredi kartı vs.harcamalarını ben takip edicem bakalım bu sefer birikim yapabilecekmiyiz:1rolleyes:

oğluş evet canım evdeykende biritirememiştim yazmışsın çok güldüm ya
bencede faturaları sen takip et hemde insan o zaman daha çok tasarrufa yöneliyo eşimle ben ilk evlendiğimizde karakaplı bir defterimiz vardı nerden ne altık kıredi kartına ne geldi faturalar nekadar geldi oraya yazar heray hesaplardık şimdi eşim sağolsun bilgisayardan bana hesap tablosu hazırlamış ben gelen faturaları hemen oraya yazıyorum ve kolay oluyo hesap yapmak taksit kıradi kartı içinde başka tablo hazırlamış oraya yazıyorum kıradi kartından ne alırsam eve gelince oraya yazıyorum taksitleri yazıyorum kolay oluyo aybaşına nekadar harcama yaparsam elime nekadar kalır biliyorum yani

ben geçen sene kendime çok güzel bir alışkanlık edindim.
yılbaşında güzel bir ajanda alıp her gün neye kaç para vermişim, elime nerden kaç para geçmiş kuruşu kuruşuna yazıyorum. kredi kartlarıma bile ne kadar taksit ödeyeceğimi ay bazında hesaplıyorum yıl sonuna kadar takip edebiliyorum...bu alışkanlığımı hiç aksatmadım 2008 de de devam ettim.
şimdi Allah kısmet ederse evlenmeyi düşünüyorum:nazar: ve bu defter tutmanın faydasını inanın çok görüyorum. paramın hesabımın ucu hiç kaçmıyor. birikim olarak da 2 ay da bir çeyrek ya da yarım altın alıp kenara koyuyorum. kuaför masrafımı kısman için röfleli olan saçlarımı koyu kahve bile yaptımyerimsenibenama bayağı farketti kızlar.
hedefim önümüzdeki aylarda her ay altın yapmak...hadi bakalım:smiley-cool:

Bir fikrim var sizler ile paylaşmak istiyorum...BABAMA ait bir terlik fabrikasının ürünlerini,kadınlar kulübü üyeleri vasıtası ile satmak istiyorum...satılan ürünlerden pirim vererek,satılmayan ürünleride geri alacak bir yapılanma ile sizlere para kazandırmak istiyorum ...ne dersiniz.....

Bir fikrim var sizler ile paylaşmak istiyorum...BABAMA ait bir terlik fabrikasının ürünlerini,kadınlar kulübü üyeleri vasıtası ile satmak istiyorum...satılan ürünlerden pirim vererek,satılmayan ürünleride geri alacak bir yapılanma ile sizlere para kazandırmak istiyorum ...ne dersiniz.....

bu nasıl canım biraz bilgi verirmisin ben boş durmayıp birşeyler yapmak istiyorum

Ben uzun yıllardır biriktiriyorum. Bu aralar biriktirme işine bizraz ara verdim ama yine biriktirmeye başlasam iyi olacak galiba!!

ben çok tutumluyumdur kesinlikle paramı boşa harcamamaya çalışırım gereksiz luzumsuz şeylere para vermekten sakınırım zaten öğrenciyim ayda bir 50-100 YTL falan biriktimi ihtiyacıma göre harcama yaparım ama yazın pek birikim olmuyo şu aralar işler kesat bende hepinize bol ve hayırlı kazançlar diliyorum:lepi:

Bende 50 ytl yaptim 13.08.2008 tarihinde başladim benim için burasi çok iyi oldu ay sonu bakalim en çok parayi kim biriktirecek

10 günde 24ytl biriktirmişim. sadece bozuk paralar ile. hihoyyyt

bende para biriktiremeyen ve elindekini tutamayanlardanım yazılarınızı okudukça gaza geldim:))kalktım 10 ytl attım kenara bakalım ne kadar dayanabiliceğim harcamadan ellemeden:))

ben artık kendime biriktirmek için güvenmıyorum bırıktırsemde ya aıleden bırıne .ya da bırılerıne borca gıdıyo gerı geldınıde görmedım daha onun için kiii

elime para gecer gecmez maasımı alınca hemen gıdıp sacma sapan bır harcama yapmadan bırseyler alıyorum baya da ıse yaradı yaklasık 1 sene ıcınde düğünüm olcak
çamasır makınamı
kahvaltı seti
12 kısılık çatal kasık takımı
6 kısılık catal kasık takımı elektrık süpürgesi
ve bunlar gıbı ıste küçük küçük eşyalarımı aldım
şimdi gözüm bulasık makınasında onu da alcam allah ın ıznıylee

ben bırıktırınce gıdıyo bıseylere onun için ya gune gırıyorum yada kendımı taksıtle borclandırıyorum

al al bıtmıyoya neyse kızlar bence sızde bırıktırıp hemen altın alın öle hemen harcayamazsınız dime :)

ARKADAŞLAR BEN DAHA YENİ GÖRDÜM YAZDIKLARINIZIÇok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook AMA BENDEN BUGÜNDEN İTİBAREN BAŞLICAM HATTA Bİ ARKADAŞIN YAZDIĞI GİBİ BENDE SİGARA KULLANIYORUM VE SİGARAYA VERDİĞİM PARAYI BUNDAN SONRADA KUMBARAMA ATICAM Bİ DAHAKİ KUMBARA AÇIMINDA BENDE OLUCAM :Saruboceq::Saruboceq:

X