• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi hadi kızlar bebeklerimize ek besin olarak neler veiyoruz burada paylaşalımm...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

asminimm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2012
140
0
46
Eskişehir
14 nisanda dogumlu oglusum var
sabah kahvaltımızı bulamaç halinde yaptım kaç kere ama yemiyor her defasında çöpe atttım bnde artık tek tek veriyorum daha sonra herro babay yada bebelc ın meyve pürelrinden verıyorum sonra sebze , mercimek yada tarhana corbası verıyorum sebze corbasın ıcıne kıyma koyuyorum daha sonra yogurt bazen pirinç unu yada mama verip yatırıyorumm peki sizler neler veriyorusunzzz kuzu eti vericem bir turlü veremedımm nasıl verırım dıye dusunuyorumm

Meyve püresine devam, sebze pürelerini yoğurtla karıştırarak veriyorum. Devam sütünü beğenmiyor. Ben de muzlu yoğurtlu karışımlara toz olarak ekliyorum. Katı mamaya geçiş sürecini kendi blogumda paylaştım. Dilerseniz buradan takip edebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
kızım 5.5 aylık oldu. son kontrolünde dr. parmak gıdaya geçmemizi, arada ufak tefek şeyler vermeye başlayabileceğimizi söyledi. ayva, havuç ve elmadan hoşlandı gibi. ben de bodoslama daldım, elma püresi, ya allah! ilk gün iyi, hoş, yedik, ikinci gün reddetti, 3. gün tükürdü resmen. ben de bıraktım elmayı, daha sonra tekrar deneyeceğim. annemin tavsiyesi üzerine 2 gündür (damlalıkla) tatlı mandalin suyu veriyorum. ilk gün 1.5 çay kaşığı, bugün 2-3 çay kaşığı civar. ekşiye ekşiye içiyor hatun.yarın biraz daha arttırarrak vereceğim.
muhallebi gibi gıdalardan ziyade taze meyve - sebze püreleri ve benzeri gıdaları vermek istiyorum. bakalım ne kadar direnebileceğim :56:

oglum 7 aylık ama ek besin almamakonusunda hala direniyor.
sabahlar peynir yumurta sarısı veriyorum
öğlene dogru meyve püresi.(kendimyapıyorum içinede az pekmezekliyorum.yoksa yemiyor yanlışmı yapıyorum bilmiyorum)
akşamda çorba içine az ekmek üfeliyorum.
yogurdu meyveli pekmezli keçiyogurdu baby mix ne denediysem almadı bi süre ısrar etmeyim dedim.
başka ne verebilirim.sizdende görüşlerinizibekliyorum.

mandalin suyu da kızım tarafından banlandı. şimdi aşkla armut parmağı emiyor. dün havuç püresi savaşını da kaybettim. bugün tekrar deneyeceğim. olmadı birkaç hafta sonra.

hipp'in elma-yaban mersini püresini zevkle hakladı. üstüne azıcık yoğurt yedi (hazır değil, köy yoğurdu) yarın yoğurda ek başke bir sebze püresine geçmeyi planlıyorum, şans dileyin :10:

Back