sana doğumumu anlatayım belki iyi gelir biraz rahatlarsın
benim doğumdan 1 hafta önce nişanım geldi dr gittim çatı muayenesi yaptı 2 cm açıklık var lavman yapalım dedi
tamam dedim lavman yapıldı bekliyoruz
hiç sancım falan yok ama hemşireler serum falan takmaya hazırlanıyolar
dedim noluyobenim hiç sancım yok suyum da gelmedi napıyosunuz dedim suni sancı vericez açılmasını beklicez dediler
ben de açılmazsa nolucak dedim o zaman sezaryene alıcaz dedi
hemen doktorumu çağırın dedim dr geldi dedim sancım yok,suyum gelmedi,bebeğin kalp atışları,hareketleri de iyi dedim
ben sezaryen olmak istemiyorum eve gitsem sancım gelince gelsem yada suyum gelince dedim olur dedi eve geldik
tam 6 gün sonra sabah kalktım eşime kahvaltı hazırladım işe gitti o gittikten 10 dk sonra falan sabah saat 8:30 gibi
suyum gelmeye başladı az az:18::18: sonra ben kahvaltı yaptım gücüm kuvvetim yerinde olsun açlıktan halsiz düşmeyeyim diye
saat 9:30 gibi hastaneye gittik doğumhaneye çıktım nst ye falan girdim tabii benim yine sancım yok dr bu sefer bırakmiicam seni dedi
sunii sancı verdiler saat 10:30 gibi 1 saat sonra falan sancım başladı ama hafif derecede.belim çok ağrıyordu hemşireye dedim ne kadar sürer :18:saatte 1 cm açılsa 9 cm de doğuma alıyoruz 9 saat falan sürer dedi
belli 2 saat sonra falan sancılarım biraz daha
çoğalmaya başladı hemşire geldi alttan baktı açılman hızlı ilerliyo 9 saati bulmaz dedi
tuvaletin gelirse bize haber vermeden gitme dedi
tamam dedim saat 15:15 gibi büyük tuvaletim geldi sanıp tutuyorum sancım azalınca giderim diye15 dk tuttum saat 15:30 da anne benim tuvaletim geldi
artık tutamiicam dedim
annem anladı tabii hemen hemşireyi çağırdı hemşire yat alttan bakıcam diyo ben de ilk önce tuvalete gideyim sonra bakarsınız diyorum
sen yat diyo ben yok diyorum sonra o tuvaletin değil bebeğin demez mibaktı 9 cm olmuş doğuma alıyoruz dedi
doğumhaneye gittim yattım hazırladılar dr geldi hadi x ıkın dedi ne kadar iyi ıkınırsan o kadar rahat bi doğum olur dedi 2 ıkınmaya çıktı oğluşum
saat 15:45 te.zaten kafası çıkınca hiçbir sancın kalmıyo. iş doğuma kadar olan sancıyı çekmekte tatlım onun doğuşunu görmek,hissetmek herşeye değer
çok güzel bi duygu .Rabbim isteyen herkese nasip etsin
bu arad ben epidural falan almadım çatır çatır doğurdum kız
41 haftalık doğdu oğluşum doğumdan sonra bana dikiş atlırken bebeğimi de giydirmeye götürdüler
yarım saat içinde ikimiz de odadaydık hemen aldım kucağıma emzirdim
1 gece kaldık hastanede
sonra ben eve geldim ama oğlum sarılık olduğu için hastanede kaldı küvözde
1 gün sonra da oğlumu almaya gittik.sonrasında da sanki hiç doğum yapmamış gibi hayatıma devamm ettim
hiç öyle filmlerdeki gibi avaz avaz bağırılacak çığlık atılacak ve korkulacak bişey değilmiş canım
kolay doğum diliyorum sana ve bütün hamişlere