Hadi Bana Akıl Verin (yurtdışındaki tek Türk kurban)

pereira

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2012
69
0
kizlar bom bos zamanlarim var neyle dolduracagimi bilemedigiiim
saka bi yana bana zaman geçirmek icin ugras lazim fikirlerinizi bekliyorummm

valla ben olsam bi yabancı dil daha öğrenirdim :) yani ben de gurbetteyim de aslında, ama şimdi yüksek lisans için uğraşıyorum ve zamanım sürekli sınavlara hazırlanmakla geçiyor :) ama bu biter bitmez bi de italyanca öğrenmek istiyorum mesela :)

zaten 3 dil biliyorum kendi dilimle 4 ve gun icinde hepsini kullaniyorum o yuzden gunun sonunda beynim sulanmis durumda oluyor 1 dili daha kaldirmaz bu beden.. daha farkli fikirleriniz yok mu yahu kizlar hic mi sikilmazsiniz!!!!!

canım ben de işsizim. eğitimliyim, dilim var ama yok yani... insanlar beğenmiyorum zannediyor alakası yok. asgari ücrete de çalıştım. ama ailemin durumu iyi, kendi birikimim var, eşimin durumu iyi, yüksek mühendisim gidip kasiyerlik yapmıyorum. asla böbürlenmekten değil ama bir takım şeylere sahipsen aşağısı seni manevi olarak tatmin etmiyor. belki maddi durumum kötü olsa evlere temizliğe de giderim... asgari ücretle çalışayım ama işe yarayayım.... eskiden ailemin yanındayken, ihtiyacı olan çocuklara ders çalıştırırdım. annesi çalışanı okul çıkışı evime alır yedirir ödevlerini yaptırırdım... durumu olmayan 2 kişiyi üniveristeye girmesi için ders verdim 1 er sene.... yani hani onlar bana manevi tatmin veriyordu. "çalışmıyorsun" diyene de "param var çalışmıyorum kime ne" diyordum.

şimdi gene istanbuldayım ama hiç merkezi olmayan bir yerdeyim. iş yok. ev işi yapıyorum falan ama işe yaramak istiyorum. burada bir yer buldum engelliler için okul. gönüllü öğretmenlik, ablalık yapabileceğimi söyledim. ücret falan istemiyorum. geri dönmediler bile. evime yakın bir lisede ücretli öğretmenliğe başvurdum olmadı. bir ara patent işinde çalışıyordum. asgari ücrete patent firmasına başvurdum almadılar....

ne yapıyorum? araştırma yapıyorum çoğu zaman. farklı alanlara sarıyorum ve baya araştırmalar yapıyorum. diller tarihi, mitoloji, arkeoloji, jeoloji... vb. aklıma ne gelirse.

bazen el işi yapıyorum. ver elime bir tığ oyuncak da yaparım, dantel de... o aşamaya geldim. uydura uydura.... bu el işlerimi de evlenecek kızlara hediye ediyorum. hem memnun oluyorlar hem de hatıram kalıyor.

blog açabilirsin. moda ya da yemek ile ilgili....

yemeğe çok ilgiliyim. hemen hemen her gün yemek yapmaya çalışırım. az yaparım ki ertesi gün de yeni yapabileyim.

şarkı sözü yazmaya çalıştım. hiç beceremedim. ama sesim güzeldir. evde kendi kendime ses kaydı yapyırom. sonra imha ediyorum :) yan flüt aldım beceremedim çalmayı. ama senin kabileyetin varsa müzik aleti çalabilirsin.

bir kaç sözlükte yazarlığım var farklı nikclerde. o da eplenceli oluyor bazen.

nette devamlı oynadığım oyunlar var.

sevdiğim yönetmenlerini filmlerini takip ederim.

bütün gün evde kendimi oyaladığım için eşim gelince ona sarmıyorum. şimdi zaten hamileyim. çocuk olunca hiçbirine vakit olmayacak.

bir ara netten dükkanlarım vardı. çinde toptancılar bulmuştum. oradan dropship yapıyordum. ama vergilendirme konusunda açık var bu konuda türkiyede. satışlarım çok artıp ciddi kar elde edince vergilendiremediğim için kapadım dükkanlarımı.

sıkma canını. enerji dolu biri olduğun belli.

Daha önceki konudan da epeyce canının sıkkın olduğunu,adada yaşadığını okumuştum,bence bebek yapmalısın bak zaman nasıl geçiyor :) bir de bebek blogu açıp hergün yazdım mı tamamdır olur yani :)

haha sakasi bile korkutucu suan icin yani bu psikolojide kedimi bile camdan firlatasim geliyo bebek gibi bi sorumlulugu dusunemiyorum... tabi ki bu hicbiseyle kaslanamayacak bi duygu biliyorum bunu ama yok ben harbi hazir deilim o islere

durumumuz ayni universite mezunuyum ve zaten erasmus programiyla geldim bu adaya.. ama is yok.. hobi isine gelince dugunde takilan altinlarla hobi evi gibi biyer açtik herseyin el emegi oldugu bi dukkan iste takilar falan.. bide mesela dugunun var kendi gelin tacini takilarini dizayn ediyosun ben yapiyorum.. bu tarz aktiviteler de vardi... yazlari superdi turizm ve dugunlerle ciddi para yapiyoduk ki ta ki devlet maaslarin %30unu kesip portekizliler krize girene kdr...kira çok yuksekti satislar dustu kapattik... hobi acisindan bi sikintim yok surekli bisilerle ugrasiyorum, buraya takiliyorum ama iste hani derler ya ekonomik ozgurluk.. onu istiyorum iste.. Allahi var esim hicbiseyi alma demez, esirgemez, gozumun takildigini o alir.. ama ben evlenmeden once bile okurken çalisip baba parasi kabul etmedim.. simdi o kdr agir geliyo ki...
neyse su anda bi umut var is açisindan. Dukkanimda tanigim alman bir adam turizm sirketi açiyor ve benim onunla rehber gibi çalismami istiyo.. ayni zamanda benim yaptigim (volkanik bir ada oldugu icin volkanik taslar cok meshur) volkanik taslarla hediyelik esyalari saticak ve parasini direkt bana vericek... anlasma oturu o bana yardigim ettigi icin ben de sadece asgari ucreti kabul ettim yani prim almicam....bakalim onumuzdeki ay sonu nisan basi baslicakmisiz... bi umut...

volkanik bir adada cekilecek amma malzeme vardir, ben makina mi kapip geliorum sekerim, cok isterdim su an o adada forograf pesinde kosabilmeyi gercekten

hemen bi blog aç :)))
gündelik olaylarla başlarsın yazmaya,zamanla yazacak birşeyler bulmak için uğraşırsın ve daha dolu geçer günlerin
eminim ki portekizde bi adada yaşayan bi pilot eşinin bloğu pekçok kişinin ilgisini çeker(benim meselaa:))

ek1 :) ben de lisede blog tutardım,öyle ki sırf yazacak birşeyler çıksın diye normal zamanda 'aa giderim' deyip gitmediğim her etkinliğe dalar olmuştum,devamlı sergiler,ilginç şeyler..etrafa görerek bakmaya başlamıştım,sıradan günde bile yazacak anılar çıkardı
ek2:) serrose diye şirin bi bayan var,google'da aratırsan çıkar.O da aynı senin gibi,japonyada yaşıyor,çalışmıyor,japon biriyle evli...bloğunu o kadar kişi severek takip ediyo ki okan bayülgenin programına bile çıktı,gazeteye falan...
ek3:) dil dersi versen??ya da hobi işleriyle uğraşıyormuşsun ne güzel,kışın bol bol süs eşyası yap,yazın turistler akın ettiğinde satarsın

Soyledigin ffikir gerçekten cezbedici denicem bunu, internertte arastirma yaparken biz turklerin bu azor adalari hakkinda pek bi bilgisi yok sadece varoldugunu biliyoruz(ki ben erasmusu kazanana kdr onu bile bilmiyodum ) adayi tanitmak hos olacaktir insanlarin bilgi sahibi olmasi icin hem belki bu sekilde bu adaya bikaç turk kurban daha dusurebilirim tatil amaçli turk hasretimi gideririm zaten bu ara yeni isim icin paso arastirma yapiyorum bunlari ingilizceden turkçeye cevirip bloga koyabilirim.. açtigim ilk gun haber vericem sagol yengeç gerçekten umut verdin :13:

beğenmenize cidden çok sevindim, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…