- 16 Mart 2016
- 6.437
- 7.717
- 198
- Konu Sahibi aryalorinn
-
Kan degeriniz normalse ve kan vermeniz saglik acisindan uygunsa kan vermek te iyidir.ancak ikisi farkli seylerdir.Hacamat yerine Kan Bağışı yapmayı deneseniz.
Yaptıranları duydum iyi geliyormuş.arkadaşlar psikolojik sorunları için hacamat yaptıran var mı ?
Yahu yazmayım yazmayım dedim de hacamatla psikolojik sorun falan çözülmez. Hadi pis kan gidiyor falan desek bile psikolojik problemlerin zaten kanla alakası yok. Düşünceleriniz ve duygularınızın temiz kan pis kanla alakası olabilir mi? Psikolojik sorunlarınız için terapi öneririm, hacamat değil.
Ha tabi ki terapide görüyor annem ilacını da kullanıyor. Bunu da belirtiyimArkadaşım bizzat annemin panik atak sonrası gittiğimiz hastane doktoru anneme hacamat uygulamak isteyip istemediğini sormuş. Tabi annem korkmuş kan akıtmaktan dolayı yaptırmak istemedi.
Yani bunu diplomalı bir doktorun tavsiye ettiğini bilmeme rağmen bu doktor ya o hastanedeki bir şarlatan ya da siz bu konu hakkında bilgisizce yorum yapıyorsunuz. Vebal almaktan korkarım bu konu hakkında bilgim yoksa susarım.. ama demek ki olumlu bir tarafını görmüşler ki hastanelerde panik atak gibi bir durumda anneme bunu tavsiye etmişler.
İkisinin farklı şeyler olduğunu biliyorum.Kan degeriniz normalse ve kan vermeniz saglik acisindan uygunsa kan vermek te iyidir.ancak ikisi farkli seylerdir.
Arkadaşım bizzat annemin panik atak sonrası gittiğimiz hastane doktoru anneme hacamat uygulamak isteyip istemediğini sormuş. Tabi annem korkmuş kan akıtmaktan dolayı yaptırmak istemedi.
Yani bunu diplomalı bir doktorun tavsiye ettiğini bilmeme rağmen bu doktor ya o hastanedeki bir şarlatan ya da siz bu konu hakkında bilgisizce yorum yapıyorsunuz. Vebal almaktan korkarım bu konu hakkında bilgim yoksa susarım.. ama demek ki olumlu bir tarafını görmüşler ki hastanelerde panik atak gibi bir durumda anneme bunu tavsiye etmişler.
Ha tabi ki terapide görüyor annem ilacını da kullanıyor. Bunu da belirtiyim
Cok hassas korkan kisiye yapmiyorlarmis zaten.kandan korkanlar icin kansiz hacamat da varmis o konu hakkinda bilgim yok.psikolojik ve zihinsel rahatsizlik sebebiyle bas agrilarina da iyi geliyormus.Arkadaşım bizzat annemin panik atak sonrası gittiğimiz hastane doktoru anneme hacamat uygulamak isteyip istemediğini sormuş. Tabi annem korkmuş kan akıtmaktan dolayı yaptırmak istemedi.
Bilgisizce yorum yapmıyorum. Alanda çalışıyorum önerildiğini görmedim duymadım. Ben terapi yapıyorum. Burada da öneren olur mu diye sorulmuş, ben önermiyorum. Plasebo etkisi denilen bir şey var etkisi olabileceğini düşünüyorum. Bu kadar.
bende uzun süre ilaç kullandım psikiyatrlara gittim bi süre düzeliyorum sonra yine aynıTerapi görüp ilaç kullanıyorsa belki etkili olan bunlardır hacamat değil. Tek başına bakıp etkisini görmek lazım, benim şahsi kanaatim bu.
Terapi görüp ilaç kullanıyorsa belki etkili olan bunlardır hacamat değil. Tek başına bakıp etkisini görmek lazım, benim şahsi kanaatim bu.
Ben psikoloji durumunu çözüp çözmediğini bilemem ama bunu bir doktorun tavsiye ettiğini söylüyorum size. Siz ise net bir şekilde reddediyorsunuz. Benim amacım tartışmak değil ama bildiğimi de bilgi almak isteyen birinden saklayamam. Siz doğru bulursunuz ya da bulmazsınız ama böyle bir şey olduğunu duydum biliyorum.
insan bir çok şeyi deneyince olumlu sonuç almayınca duyduğu herşeyi araştırıyorArkadaşım bizzat annemin panik atak sonrası gittiğimiz hastane doktoru anneme hacamat uygulamak isteyip istemediğini sormuş. Tabi annem korkmuş kan akıtmaktan dolayı yaptırmak istemedi.
bende uzun süre ilaç kullandım psikiyatrlara gittim bi süre düzeliyorum sonra yine aynı
alanınız nedir ?Benim her dediğim doğrudur demediğim gibi tek bir doktorun önerisini de doğru kabul etmek yanlış olur. Ben kendi eğitimlerimde bunu görmedim, çevremde de duymadım. Belki ileride araştırmalar yapılır üzerinde etkisi gösterilir, alan derslerine girer o zaman uygulanmasına bir şey söyleyemem. Ama benim de bildiğim şey bu, ben terapi uygulanıp gerekirse ilaç kullanmaktan yanayım. Teşekkürler bilgilendirmeniz için de.
alanınız nedir ?
Hacamat, sebebi belli bir hastalığın tedavisi olmaktan ziyade, kan fazlalığının, vücutta meydana getirdiği rahatsızlıkları gidermek için kullanılan bir tedavi usulüdür. Hacamat’la alınan kan temiz kan değil, kirli, koyu, pıhtılaşmış, derinin altındaki uyuşuk kandır.Vucutta pis kan-temiz kan ayrimi yoktur. Her yerden ayni kan gecer.
Sadece karbondioksiti yuksek kan akcigerlerimizde temizlenir, o kani da temizlenmeden vucuttan cekmek mumkun degildir, kalbi delmiyorsaniz eger.
Psikolojik olarak insanlara iyi geliyor olabilir, tamamen plasebo olabilir. Ama pis kani akitiyor gibi bir cumle kurmayin rica ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?