Haber, dedikodu ve muhabbet salonumuz artık hizmetinizde:)

ben geldim delikafaduldendelikafadulden
naber kızlaropuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
ayağımı sürüdüm geldim boncugum yüksek müsadenle topik açtım ama link koysammıki:kedi:

hemen bakıyorum cnm linke tşk ederim cnm güldüm ama öle deme akşamdan kalmaydım olur o kadar............

ızmir'in ciğerleri yandı

ıZMıR'in Bornova ılçesi'ne bağlı Çiçekli Köyü'nde kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın henüz kontrol altına alınamadı.

BORNOVA'DA BÜYÜK YANGIN

ıZMıR'in Bornova ılçesi'ne bağlı Çiçekli Köyü yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında, 200 hektarlık kızılçam ormanı kül oldu. Alevlerin tehdit ettiği yerleşim yerlerinden Evka-3 semti ile ızyuva bölgesinde oturanlar büyük korku yaşadı. Ormana yakın apartmanlarda oturanlar evlerini terk etti. Alevler, evlere sıçramadan söndürülürken, Bornova Mezarlığı'na yakın bölge ise henüz kontrol altına alınamadı. Yangın söndürme çalışmalarına katılan 9 amfibi uçağı ve 7 helikopter, ızmir Körfezi'nden aldıkları suyu alevlerin üzerine bıraktı.

Bugün saat 15.45'de Çiçekli Köyü doğusundaki ormanlık alanda belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Dumanları gören görevliler ve vatandaşlar ızmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bilgi verdi. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede genişleyen alevler, kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda yayıldı. ızmir Orman Bölge Müdürlüğü, kentin akciğeri olan ormanlık alandaki yangına havadan ve karadan müdahale etti. Onlarca arazöz, iş makinesi, söndürme işçileri, itfaiye ekiplerinin yanı sıra, 4'ü Muğla ve Antalya'dan gelen toplam 9 amfibi uçak ve 7 helikopter de yeşili yutan, ızmir'in zümrüt ormanlarını karartan yangını söndürebilmek için mücadele etti. Uçaklar ve helikopteler ızmir Körfezi'nden defalarca aldıkları suyu, alevlerin üzerine bıraktı.

ALEVLER EVLERE YAKLAŞTI

ızmir-Manisa karayoluna yaklaşık bir kilometre uzaklıkta başlayıp, ızmir yönüne ilerleyen alevler, kentin Manisa çıkışındaki Bornova ılçesi'nde Evka-3 semti ile ızyuva Kooperatifi'nin bulunduğu bölgeye yaklaştı.

Kentin üzerine kaplayan yoğun dumanın ardından alevlerin de yaklaşmasıyla büyük korku yaşayan çok sayıda aile, çocuklarını alıp evlerini ve bölgeyi terk etti. Bazıları da ellerindeki hortumlarla yaklaşan alevleri söndürmek için çaba harcadı. Ekiplerin havadan ve karadan yoğun mücadelesiyle bu bölgedeki alevler yerleşim yerlerine zarar vermeden söndürüldü.

200 HEKTAR KÜL OLDU

Başta Bornovalılar olmak üzere ızmir'de büyük korkuya yol açan, herkesin yüreğini ağzına getiren yangın, 200 hektar kızılçam ormanını kül etti. Kısmen kontrol altına alınan yangının Bornova Mezarlığı yakınında ise devam ettiği, henüz söndürülemediği bildirildi.

Bölgedeki bazı köylüler, yangının yüksek gerilim hattından sıçrayan kıvılcımlar nedeniyle çıktığını öne sürdü. Yangın bölgesine gelen ızmir Vali Yardımcısı Mustafa Aydın ile ızmir Orman Bölge Müdürü ıbrahim Çiftçi ise henüz yangının çıkış nedeniyle ilgili bir tespitlerinin olmadığını söyledi. Söndürme çalışmalarının ardından çıkış nedeninin de araştırılacağı bildirildi. Jandarma da yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…