• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gz tembelliinin her yata tedavisi

tatlxixrxuxya

NEFESİMSİN
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2008
5.527
2
156
Antalya
NeurovisionTM Tedavisi Nasıl Uygulanıyor?

Tedaviye uygun olduğu belirlenen hastanın ilk seansı, doktoru tarafından hastanede yapılır.
Tedavi yaklaşık 40 seanstan oluşmakta ve her seans yaklaşık 30-40 dakika sürmektedir.
Hastanede göz doktoru tarafından uygulanan ilk seanstan sonra tedavinin geri kalan kısmını kişi, kendisine verilen bilgisayar programı sayesinde, evde veya uygun ortam yaratılabilirse iş yerinde uygulayabilir. NeurovisionTM uygulamasına başlandıktan 1-2 seans sonra hastanın görüş seviyesi sistem tarafından algılanır ve bu bilgilere göre her seanstan sonra sistem hastaya özel ödev oluşturur. Kişi bu ödevleri uygulamaya başlar. Her kontrolden sonra doktor tarafından sisteme girilen görsel keskinlik ve/veya kontrast duyarlılık bilgileri, kişiye özel tedavi sürecinin gelişiminin görülmesini sağlar.
Tedavinin başarısı için seansların haftada 3 gün (birer gün ara ile), 40’ar dakika olmak üzere düzenli olarak uygulanması gerekmektedir. Hastanın tedavi gelişimini görebilmek için 5’inci, 10’uncu, 20’inci ve 40’ıncı seanslardan hemen sonra doktor kontrolü gereklidir.
Düzenli seanslar ve doktor kontrolleri sayesinde 3 – 4 ay içinde tedaviden sonuç alınabilmektedir.

aranızda tedaviye başlayan var mı?ben bir özel hastane ile görüştüm....1000-1500 lira arasıymış...tedavinin yeni olması ve çevremde bu rahatsızlıktan birileri olmadı için kararsız kaldım...aramızda tedaviye başlayan varsa bizleride bilgilendirebilir mi?

geçmiş olsun canım,bu tedavi yöntemini bende araştırdım.çok yeni bir yöntem olduğundan henüz sonuçları hakkında kimse bilgi sahibi değil.ayrıca etkisi kişiden kişiyede değişeceğinden,sonucunu denemeden bilemeyiz.aslında basit bir bilgisayar programı fakat nedense çok pahalı.sanırım yaygınlaştıkça fiyatı da düşer.
benim 7 yaşındaki oğluma da göz tembelliği teşhisi yeni kondu. şimdilik kapama tedavisi yapıyoruz.
9 yaşına gelmeden neorovision tedavisi uygulayamayız.kapama işe yaramaya başladı ama amaç gözün keskinliğini yüzde yüze çıkarmak olduğundan sanırım ilerde bizde bu yöntemi deneyeceğiz.

teşekkürler canım,kapama tedavisi saatler süren ve aylarca yapılacak olan çok sıkıcı bir tedavi yöntemi,ama başka yolu yok maalesef.
bu rahatsızlığa lazer ameliyatı filanda kar etmiyor.
eğer neorovision tedavisini deneyip sonuç alırsanız paylaşımlarınızı bekliyorum.

bunu duymamıştım daha önce,göz tembelliği benim de sağ gözümde var,nasıl bişey bu pahalımıdır

tembel olan gözünüz kaç numara? benim oğlumun tembel olan gözü +8 numara.Gözlüğün tek camı şişe dibi gibi.Diğeri ise 0 numara.arada çok büyük fark var.

canım benim bildiğim kadarıyla en son 4 veya 6ydı..sanırım 6ydı ama.. .diğer gözüm 1civarı..onda göz tembelliği yok...

eşimin ailesinde göz tembelliği varmış genetik olarak oğluma geçmiş,bilseydim daha önce baktırır tedaviye daha erken başlardım.
şu anda zamanla yarışıyoruz.9 yaşından sonra kapama tedavisinin hiç faydası yokmuş.göz gelişimini tamamlıyormuş.
9 yaşından sonrada neorovision denemeyi düşünüyorum.

evet canım ne yazıkki göz tembelliği genetik..ve bende oldu lise yıllarında öğrendik...yani herşey için çok geç kalınmış...ve ben gözlükte kullanmıyorum...
sizin bilinçli olmanız çok güzel...bana göre çoçuğunuz çok erken fark edilmiş...kapamalara devam edin..yıllarca bir tedavisi yoktu...ve şimdi birşeyler bulundu..ve emininki ilerleyen yıllarda daha iyi olacak...

ben yüzde kaç görüyor bilmiyorum...benimde sol gözümde var...allahtan iki gözümde yok diyorum kendimi teselli ediyorum....
hanne gözlük numaran kaç?

benim oğlum sol göz +8 numara,görmesinde ilerleme olmaya başladı, ama numara değişmiyor.numarayı ileride lazer ameliyatla düşüreceğiz.

ilk teşhis konduğunda % 5 görüyordu
15 gün sonra % 15 oldu
45.gün de % 20 oldu ( şu an bu aşamadayız.)

benim oğlum sol göz +8 numara,görmesinde ilerleme olmaya başladı, ama numara değişmiyor.numarayı ileride lazer ameliyatla düşüreceğiz.

ilk teşhis konduğunda % 5 görüyordu
15 gün sonra % 15 oldu
45.gün de % 20 oldu ( şu an bu aşamadayız.)

çok güzel....inşallah daha da iyi olacak...benim bildiğim göz tembelliği ile ilerlemiş göz lazerle düşürelemiyor....

evet lazerle ameliyat olunca görmesinde hiçbir değişiklik olmayacak ama gözlük numarası +8 den,
2 yada 3 numaraya düşecek,o zaman da gözlüğünü takabilecek.çünkü şu an,gözlüğü şişe dibi olduğu için gözlüğü takmakta zorlanıyor.
yani kısacası ameliyatı, gözlük kullanabilmek için olacak.

çok geçmiş olsun yaa çok sevindim oğlunuz için,

zorluğunu bilirim,

kaç yaşında demiştiniz ergenlikten sonra biraz düzelme oluyor benim baya kayma vardı dışardan anlaşılıyodu şimdi dışardan bakınca farkedilmiyor ergenlikle birlikte düzelme oldu,doktorun dediği gibi

doktorlarında hepsi ayrı ayrı birşeyler söylüyor,ama tek ortak noktaları sağlam gözü kapamak gerektiği.
ameliyat konusunda fikir ayrılıkları yaşıyorlar.zaten henüz 7 yaşında olduğundan ameliyat olması pek sağlıklı olmazmış,mecburen 18 yaşını bekliyeceğiz

Back