• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gyno Ferro sanol

Burhan Burhanitto

🧿İt ürür, kervan işinde gücünde 🧿
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2022
11.876
53.337
518
Demir değerim yükselmiyor. İlacı günde 2 sefere çıkarsam sorun olur mu? Normalde yetişkinlerde 2 tane kullanıldığı yazıyor, doktor bana günde 1 tane yazmış. Önceden kullandığım zaman da 2 tane yutuyordum. Bilgisi olan yeşillendirsin.

Bir sey olmaz bence.
Simdi twiterda denk geldim hurmayi ikiye bolup cekirdegini cikariyor . Limon sikilip yenirse , kansizliga iyi geliyormus. Ben de deneyecegim.
Aynen bizim okuldan bir arkadaş sürekli hurma yiyordu. Geçen demir değerini yükseltiyor ondan yiyorum dedi ben şok. Ama ben çok çay içiyorum sanırım ondan yükselmiyor

Demir değerim yükselmiyor. İlacı günde 2 sefere çıkarsam sorun olur mu? Normalde yetişkinlerde 2 tane kullanıldığı yazıyor, doktor bana günde 1 tane yazmış. Önceden kullandığım zaman da 2 tane yutuyordum. Bilgisi olan yeşillendirsin.
Hayır tabiki.
Kabızlık vs yapar zaten.
Gıda ile destekle .
Kan öyle bir günde düzelmez.
En az 6 ay.
Kan yapan gıdalardan iyi bir diyet listesi yap ona uy.
Ya da diyetisyenden yardım al.

Aylarca yıllarca kan tedavisi gördüm değerlerim hic yükselmedi.Demır emilimi yüksek cıkıyordu vucudum emilim saglamıyordu o yüzden demir hep dusuktu. En son kan verdiğimde degerletım normale dönmüstü drda bende sasırdıl ilacta kullanmıyordum. Sadece hergün antep fıstıgı ve kaju yedım hemde hergün ama ıyı geldiğini bilmiyordum canım istiyordu. Dr farklı ne yedın ıctın deyince hergün bağımlılık yaptı bunları yiyorum her zamankinden farklı dedım. kı bende cok çay ve sigara içiyorum.hatta 3 paket içiyorum bu ara ıyıce düştü degerlerım dıye düşünüyordum.Kaju; vucuda demir emilimi saglaması ıcin cok faydalı ymiş bu vesıleyle ıyı geldiğini ögrenmiş oldum bende. Tavsıye ederım ılac içme hergun bır avuc kaju ye.

Hayır tabiki.
Kabızlık vs yapar zaten.
Gıda ile destekle .
Kan öyle bir günde düzelmez.
En az 6 ay.
Kan yapan gıdalardan iyi bir diyet listesi yap ona uy.
Ya da diyetisyenden yardım al
Evet kabızlık yapıyor lanet şey. Kız önceden iki tane yazmıştı. Acaba ondan mı geç yükseliyor dedim.

Aylarca yıllarca kan tedavisi gördüm değerlerim hic yükselmedi.Demır emilimi yüksek cıkıyordu vucudum emilim saglamıyordu o yüzden demir hep dusuktu. En son kan verdiğimde degerletım normale dönmüstü drda bende sasırdıl ilacta kullanmıyordum. Sadece hergün antep fıstıgı ve kaju yedım hemde hergün ama ıyı geldiğini bilmiyordum canım istiyordu. Dr farklı ne yedın ıctın deyince hergün bağımlılık yaptı bunları yiyorum her zamankinden farklı dedım. kı bende cok çay ve sigara içiyorum.hatta 3 paket içiyorum bu ara ıyıce düştü degerlerım dıye düşünüyordum.Kaju; vucuda demir emilimi saglaması ıcin cok faydalı ymiş bu vesıleyle ıyı geldiğini ögrenmiş oldum bende. Tavsıye ederım ılac içme hergun bır avuc kaju ye.
Ay hemen alayım. Saçlarım dökülüyor en çok ondan canım sıkılıyor

Evet kabızlık yapıyor lanet şey. Kız önceden iki tane yazmıştı. Acaba ondan mı geç yükseliyor dedim.
Kadınlarda ve bebeklerde kansızlık olmazsa olmaz zaten.
Bir de ferro kapsül filan koca hap mideni filan rahatsız etme sonra.
Boşver adam gibi gıda takviyesi ekle.

Beraberinde limon yada portakallı Bir şeyler tüketirseniz değeriniz yükselir. Demir ilacı aldığım zaman maden suyuna limon sıkıyor ve içiyorum. Ferritin hemoglobin hematokrit epey yükseldi. Bir de yemeklerden en az 2 saat sonra ilacı almanız ve aldıktan sonra en az bir saat birşey tüketmemeniz önemli.

Beraberinde limon yada portakallı Bir şeyler tüketirseniz değeriniz yükselir. Demir ilacı aldığım zaman maden suyuna limon sıkıyor ve içiyorum. Ferritin hemoglobin hematokrit epey yükseldi. Bir de yemeklerden en az 2 saat sonra ilacı almanız ve aldıktan sonra bir saat birşey tüketmemeniz önemli.
Evet C vitamini ile tüketilmesi öneriliyor. Ben çayla alıyorum 🤣🤣

Saçların için çinko kullanabilirsin. Ben de demir hapı kullanmıştım çok afedersin hem gaz yapıyordu hem de mide karın ağrısı. O yüzden bıraktım.
Nette saç vitaminleri var hatta jelibon şeklinde olanlar var acaba ise yarıyor mu çinko da varmış içinde

IMG_20230904_213556.jpg

B Burhan Burhanitto bak arada ki farka. Cıdden 3 paket sıgara içiyorum ben ve gunde 5-6 kahve aşırı cay içerım🥲Iyıce dıplerı gördü diyordum tek fark kaju yedim günlük. Beslenmem asırı düzensizdir hatta.

Back