Maske Tarifleri Guzellesmenn bast ve ucuz yollar...

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta

eylul77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
1.322
33
Dişlerini çilekle fırçalayıp, yüzüne bal sürdüğünü söyleyen Jones'tan sonra doğal ürünlere ilgi arttı. ABD'li Estetisyen Lauren Naylor da, evdeki malzemelerle güzelleşme formüleri verdi...

Diş macunu:

Diş macununun içindeki benzoil peroksit, cilt lekelerini temzilemeye yardım ediyor.

Bal:

Dünyanın bilinen en eski nemlendirme yöntemi olan bal, cildin bir numaralı dostu, temizliyor, dinlendiriyor, pürüzsüzleştirip, nem dengesini sağlıyor.

Chilli biberi:

Kırmızı acı biberi dudaklara sürmek dudaklardaki kolajen yapısını uyarıp, dudakları dolgunlaştırıyor.

Aspirin:

Şampuanın içine 2-3 aspirin karıştırmak saçtaki kepeklenmeyi önlüyor.

Mayonez:

Yumurta, yağ ve sirke içeren mayonez, saça uygulandığında, saça; parlaklık, hacim ve nem kazandırıyor. Bu karşımla saça masaj yapılıp, üzerine sıcak bir havlu sarılıp yarım saat bekledikten sonra saç yıkanıyor.

Deniz tuzu:

Deniz tuzunu ıslak cildin üzerinde kullanmak cildi ölü derilerden arındırıyor, en iyi peelingten daha çok işe yarıyor. Susam, vanilya ya da kayısı yağı ile de karıştırıp uygulanabiliyor.

Salatalık:

Salatalıkta bulunan asorbik asit ve C vitamini cilt iltihaplarına iyi geliyor. Salatalık dilimleri, yüz şişlerini indiriyor ve göz çevresini rahatlatıyor.

Limon:

Limon dilimleri cildin rengini açıp, ciltteki renk farklılılarını ortadan kaldırıyor.

Çay kaşığı:

Buzlukta iyice soğutulmuş çay kaşığını yatmadan önce ve sabah kalkınca gözlere 10 dakika hafifçe bastırmak gözde oluşan şişkinlikleri gideriyor.

Zeytinyağı:

Boyalı, kırık ve zarar görmüş saçlara zeytinyağının içine Hindistan cevizi sütü, bal ve az susam yağı ile 2 yumurta sarısı ekleyip, sürülerek bekletilince saç hasarları onarılıyor.

Çay poşeti:

Sıcak suda bekletilip soğutulmuş çay poşetlerini 10 dakika boyunca gözlerin üzerinde tutmak gözlerdeki şişkinliği ve gözaltı torbalarının oluşmasını engelliyor.

Patates:

Gözlerin üzerine 10 dakika patates dilimleri kapamak, gözdeki mor halkaları yok ediyor.

demlik poşeti halindeki soğumuş çaylar, benim ders çalışmaktan bitkin düşen gece boyu uyumamış gözlerim için vazgeçilmezimdir!
şişliği, morluğu anında alır, parlatır, gerginleştirir ve de kurutmaz! 5 dk bekletmek bile yeter =))

eskiler sivilce çıktıgında üzerine sürerlerdi kurutsun diye demek ki işe yarıyor en iyisi bakım maskelerımizin içene eklesek mi

diş macunlarında florid var zarar verebilir cilde
ben saf zeytinyağlı sabunla fırçalıyorum dişimi
tadı berbat ama sonuç mükemmel
şimdi tavsiye etsemmi etmesemmi bilemiyorum

:1shok:cok ılgınc ama herkesın kullanabılecegı bısey degıl.en azından ben kullanamam anında mıgdem kalkar.a.s.

zate onu yap bunu yap sasirmis vaziyetteyiz bi sabunla dis fircalamak kalmisti fisfisfisyok saol yinede ben almayim

Gizli "sivilce yok edici"

Malzemeler: Bir paket kuru maya ve su.

Maskenin hazırlanması: Mayayı bir kaba koyun ve üzerine damla damla su ekleyin. Bunu yaparken her damlanın ardından çok iyi karıştırmaya dikkat edin. Orta yoğunlukta bir macun kıvamına ulaştığında hazır olmuş demektir.

Maskenin uygulanışı: Hazırladığınız bu karışımı patlamış ya da patlamak üzere olan sivilcelerinize nokta nokta sürün. ıster yüzünüz isterseniz de vücudunuz için kullanabileceğiniz bu karışım 30 saniyede kuruyacağı için rahatlıkla yatağınıza girip maskenizle uyuyabilirsiniz.

Sonuç: Maya bakterileri öldürdüğünden sivilcileri de yok etme gücüne sahiptir. Böylece yıllardır savaştığınız sivilcelerinizden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

Kremalı yeşil çay maskesi

Malzemeler: 1 adet poşet yeşil çay, 2 çorba kaşığı ekşi krema, bir adet yumurta sarısı, 1 çay kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı bal.

Maskenin hazırlanması: Bir bardağın dörte biri kadar suyun içerisinde poşet yeşil çayı, 1 çorba kaşığı su kalana kadar kaynatın. Ve bunu buzdolabında 15 dakika kadar soğumaya bırakın. Bu sırada diğer tüm malzemeleri 30-60 saniye kadar çırpın. 15 dakika sonra, soğumuş suyu bu karışıma ekleyin.

Maskenin uygulanışı: Hazırladığınız karışımı, önceden temizlenmiş ve peeling uygulanmış cildinize sürün. Maskeyi 15 dakika yüzünüzde bekletin. Bu çok yumuşak bir maske olduğundan kurumayacaktır. Belirtilen sürenin ardından ılık suyla yüzünüzü iyice yıkadıktan sonra tonik ve nemlendirici ile cilt bakımınızı tamamlayın.

Sonuç: Bu malzemeleri kullandıktan sonra cildiniz bir daha eskisi gibi olmayacaktır. Artık daha canlı ve daha parlak bir cildin tadını çıkarmaya hazır olun. Yeşil çayın antioksidan etkisi, ekşi kremanın zengin yağı ve protein içeriğiyle hassas cildiniz ipeksi bir görünüm kazanacaktır

Bal,yoğurt,yumurta sarısı harika bir maske..Ben bunu yapıp buz kalıplarına koyuyorum 2 3 günde bir çıkarıp yüzüme soğuk soğuk sürüyorum ve yediriyorum bir güzel en son artık yapış yapış oluyor o zaman gidip yıkıyorum.Deneyin mükemmel oluyor cildinizopuyorumnanaktan

tesekkurler arkadasım.zaten bal ve yogurt tek basına bıle cılde uygulandıgında mukemmel oluyor cılt.benımde encok kullandıgım maske yogurt ve lımon karısımı.opuyorumnanaktan

Ballı Güzellik Kürü!
Bal, vücudumuza içerden yarar sağladığı kadar, cildimiz için de son derece faydalıdır. Cildi yumuşatır ve parlaklık verir.

Ballı Güzellik Kürü!
Yumuşak ve kadifemsi bir cilt için, göz çevresi hariç boyun ve yüze bal sürüp 10 dakika kadar bekleyin. Ilık suyla durulayıp, havlu ile kurulayın.

Cildi canlandırmak için:

1 çorba kaşığı bal

1 adet rendelenmiş elma

1 adet ezilmiş muz

Malzemeleri karıştırıp, göz çevresi hariç, yüz ve boyna uygulayın. 15-20 dakika bekletin. Ilık suyla durulayın ve havluyla kurulayın.

Kırışıklığa karşı:

1 çorba kaşığı limon suyu

2 çorba kaşığı bal

Malzemeleri karıştırıp, göz çevresi hariç, yüz ve boyna uygulayın. 15-20 dakika bekletin. Ilık suyla durulayın ve havluyla kurulayın.

Cildi sıkılaştırma:

1 yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı badem yağı veya sızma zeytinyağı

1 çorba kaşığı bal

Mercimek büyüklüğünde tereyağı

Malzemeleri, krem kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Göz çevresi hariç, boyun ve yüze sürün. 5-10 dakika bekletip, ılık suyla yıkayın ve durulayın.

Gençleştirici maske:

2 çorba kaşığı bal

2 çorba kaşığı pirinç unu

2 adet yumurtanın beyazı

Yumurta akını bir kapta çırparak kar haline getirin. Başka bir kapta pirinç unu ve balı karıştırın. Daha sonra tüm malzemeleri birbirine ekleyerek karıştırın. Maskeyi göz çevresi hariç, tüm yüz ve boyun bölgesine sürün. 10 dakika bekletip, ılık suyla yıkayın ve durulayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…