• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Güzelim Modeller ve Dikilmiş halleri.

Kızlar bence diktirme işine pek girmeyin.Çünkü o günü birkez yaşıcaksınız ve gelinliğiniz istediğiniz gibi olmalı.Benim arkadaşımda diktirdi berbat bişey çıktı ortaya.Artık okadar çok model varki istediğinizi bulmak daha kolay.Özellikle gelinliğin merkezi olan izmirde fiyatlar çok uygun.

ben dıktırdıgım gelınlıgımden cok memnun kalmıstım.aynısı tabıkı bıraz zor kullanılan kumas ve danteller aynı olmadıgı ıcın ama benımkını nerdeyse modeldekı gıbı dıkmıstı terzım hemde son dıkılmıs halını nıkahtan bır kac saat once kuaforde gıydıgımde gormeme ragmen cok guzel olmustu.ıyı bır terzıde olmwsı onemlı

En iyisi netten bunları kiralayıp üstünde oynamalar yapmak...
Zavallı gelinlikler bu ahllere geldiklerini görseler kendilerini uçuruma atarlardı ilelebet kaybolmak için.
sırnaşık şey

bir iki gelinlik hariç değerleri korkuuuunnnnççç..

ben de hazırdan yanayım ama bir arkadaşımın söylediğine göre hazırlar belli bir bedene kadarmış ve normal kıyafetten 1 beden daha aşağısına denk geliyormuş. örneğin normalde 38 giyen biri 38 beden gelinliğe giremiyormuş çünkü kalıbı 36 gibi oluyormuş
bilmiyorumkismile

Kızlar bir de şu konular var..Size naçizane tavsiyem..

Bunlara dikkat edin bence.

1 =Modeli fiziği 4*4 lük bir hatunun üzerinde görüp beğeniyorsunuz ama her model her fiziğe olmaz..
O gördüğünüz gelinlik 50 kilodaki ve 1,70 boyundaki bir kadında farklı durur, 70 kilo ve 1,60 boyundaki bir modelde farklı durur..Bunu sakın gözardı etmeyin vücudunuzu iyi tanıyın...

2= Beğendiğiniz gelinlikteki kumaş vs kalitesi de çok önemlidir..Aynı duruşu elde etmek için masraftan kaçmamalı aynı kumaştan tülden vs.diktirmelisiniz ki aynı duruşu yakalayabilesiniz..Bu konu da çok önemli..

3= Provalara giderken dikişten anlayan birisini mutlaka yanınızda götürün, anne, kayınvalide, arkadaş, komşu..Siz gelinlik üzerinizdeyken anlamayabilirsiniz arkasını, yanını vs...Ama 3.bir anlayan göz herşeyi inceler ve provalarda gereken uyarıyı zamanında yaparsa başınız ağrımaz..

4= Tabii en önemlisi de diken kişinin profesyonelliği..Çok önemli..

Verilen örneklerde hemen hemen aynı modeli dikmiş olanlar da yok değil, 1-2 tane beğendim ben hemen hemen aynısı olmuş.

Ama bazıları resmen şaka gibi ya..Al o gelinliği geçir kafasına..

bencede modelin güzelliğinden daha önemlisi fiziğimize gidicek bi gelinlik olup olmadığı çünkü her gelinlik her bedene uymuyo ama yine aynı sonuca varıyoruz bu konudada yardımcı olucak olan yer diktirilicek olan moda evi

ben yenı dıktırdım gelınlıgımı cok hassas davrandım terzımı süreklı aradım ne kadar titiz oldugumu sürekli vurguladım en ufak bı hatası oldugu zaman söyledım kadın bana çok sinir oldu ama bende ona hayallerimi teslim ediyorum siz siz olun parayınızı vermeden sorun neyse içinize neresi sınmıyorsa söyleyeceksınız ve paranızı gelınllik bittiginde teslım aldıgınız zaman vereceksınız yoksa sallıyorlar gelinlikte çok sorun yaşamadım ama aynı gelınlık diktırdıgım yere kına abıyemı dıktırdım istedıgım modelle alakası olmayan bişey cıktı almadan yeniden diktirdim şuanda abiyemde gelinligimde istedigim gibi oldu çok şükür ama keşke hazır alsaydım her ikisinide çünki yaşadıgım stresi anlatamam size....

super bir konuya değinmişin canım gerçekten mutlaka modelde bir oynama yapıyor gelinlikçiler benimde sağ göğsümün işlemesini yarım bırakmışlar bende heyecandan sonradan hatta nikah günü farketmiştim.

özel dikimlerde hep aynı şey oluyor..
ben güvenmedim ve fabrikasyon çalışan bir yerden bikaç tane deneyim birini beğenip aldım.dikilip geldi aynı.hatta daha güzeli çünkü deneme için olandan doğal olarak tertemizi,taş gibisi.sizde öyle yapın.1 kez oluyor."sen beğen biz aynını yaparız" lafına asla güvenmeyin.özel diktiren kim varsa çevremde heeep pişmandır.ve benden 2 kat fazla para ödemişlerdir..

bir iki gelinlik hariç değerleri korkuuuunnnnççç..

ben de hazırdan yanayım ama bir arkadaşımın söylediğine göre hazırlar belli bir bedene kadarmış ve normal kıyafetten 1 beden daha aşağısına denk geliyormuş. örneğin normalde 38 giyen biri 38 beden gelinliğe giremiyormuş çünkü kalıbı 36 gibi oluyormuş
bilmiyorumkismile

bunun çok basit bir çözümü var cnm.zaten moda olan arkası bağlamalı alır kilolular..ben normalde 40 giyen biri olmama rağmen 38 beden gelinlik giydim.ama aynı gelinliği 40 beden biride giyebiliyor..en iyisi hazır fabrikasyon çalışan yerler.git dene aynından dikilmii gelsin.hem üstünde nasıl durduğunu,duracağını bilirsin...

bazı modeller hakikaten alakasız olmuş ama bazılarını benzetebilmişler az da olsa.tabi bi de orijinalinde gelinliği giyen hatuna bakmak lazım.normalde 36 giyen bi hatunda görüp beğeniyosunuz sonra 40 bedenle o gelinliği giyince e benzemio tabi.önce yakışanı bilmek gerek.

gelinlikçinin işçiliği çok iyi olmalı başta hepsi katalogtan seçin birebir aynısını yapıyoruz diyorlar sonra bir şeye benzetemiyorlar maalesef:( ben de o nedenle çok tedirginim

Evet pronovias modelleri bunlar. genelde onların kalıpları çok zarif zaten modellerde incecik bu gelinlikler türk gelinlere uygulanınca sonuç bu oluyor. O yüzden vücut yapımıza uygun gelinlikleri tercih etmeli ve kumaş ve dikişe dikkat etmeliyiz gelin adayları

Back