Merhaba arkadaşlar
Ben siteye yeni katıldım, henüz keşfetmiş değilim.Ama tesadüfen okuduğum bu yazı dikkatimi çekti.Herkez gibi bende katılıyorum tabi söylenenlere :))Bu etkinliğe önder olan arkadaşımızada teşekkür ediyorum.Bir konu tesbit edip, o çerçevede fikirler beyan edilirse sanırım yoğun ilgi görecektir arkadaşlarımız tarafından.(düzgün yazayım diye incele incele bi hal oldum:))
:uhm: :çok üzgünüm:konu hakkında bilgi verebilecek kimse yok mu
Anuşka öğretmenim,
ben konuları okuyorum, çoğu bilgileri anlıyorum ama bunları kullanamıyorum yada yanlış kullanıyorum.
Neden acaba ? Nasıl düzeltirim ?
İnan öğrenmek istiyorum yazarken de , konuşurken ifade edebildiklerimi iyi ifade etmek istiyorum. Ama bu tamlamalar, tamlayanlar! Daha ben "de, da" yı ayıramıyorum.
Dil Bilgisi kitaplarım var okurum, takıldığım yerlerde nasıl diye merak ederim öğrenirim. Yine de tereddüt yaşıyorum yazarken, nasıldı diye.
Diyorum ki siz nasıl öğrendiniz? Kalıcı ve iyi bir Türkçe öğrenimi nasıl olur?
Okulda bu kadar öğrenebilmişim.(
Teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır sormak istediğim bir konu var da şimdi nasip oldu. :) Kılavuz mu ,klavuz mu? Bir de önceden bize hastahane,pastahane olması gerektiği öğretilmişti şimdi kural değişti mi ?Teşekkür ederim şimdiden :)
Hastane -pastaneyse değişmiş:)Biz ilkokulda hastahane -pastahane diye öğrenmiştik.Ayrıca klavuz olarak ...
Bu konu hakkında geçen gün arkadaşla bayağı tartıştık..Ben diyorum pastahane, o diyor pastane..Meğer öğrendim ki 'hane'ler kaldırılmış..Şaşırdım ben de..Ama arkadaş haklıymış yerimseniben