DeneyeceğimInanın sosyal medya bir büyü...
Hayat her an mükemmel degil
Benim komsum da cok titizdir gecenlerde bir sey için yardima geldi, hemen "evine temizlikci al senin icin dekorasyonu da yapsın " dedi. O her an eli evin ustundedir cok titiz ve duzenlidir. Ama baska ugrasi yok, 4 yasinda oglu var onunla.ilgilenir, komsularla toplasir.cay kahve sohbet modu, o kadar...
Ama ben sadece ev isine kafa yoramam; kitap da okurum, el isi yaparım. Ne bileyim bulasigi 1 saat sonra da yikarim diyip dizimi de izlerim.sonra islere vakit ayiririm. Ben mutluyken o yaptigim temizlik de keyifli olur. O yuzden kendinizi yormayin. Siz kendinizi mutlu etmeye bakın.
Yukarida da alintilamissiniz da bu mesaji gorunce yazmak istedim
Kuzum zor değil. Herkes çekildiğinde de yaparsın. Bende titizimdir. Bence iç istekle alakalı o olduğunda başarmak çok kolay :)Hanımlar merhaba. Eminim herkes şu Instagram'da ki sürekli temizlik yapıp evlerini defalarca paylaşan kadınlara denk gelmisizdir. Peki sizce bu mümkün mü? Onlar gibi gösterip durmak için değil belki ama bende sürekli temiz olan bir evim olsun istiyorum. 1hafta full yapsam sonra bir yerden patlak veriyor ve en başa geri dönüyorum. Vaktimi verimli kullanmak istiyorum. Ama evim,cocuklarim, eşim ve kendim arasında muhakkak bir seçeneği elenen gerekiyor. Sizler nasıl başarıyorsunuz?
tam olarak öyleKuzum zor değil. Herkes çekildiğinde de yaparsın. Bende titizimdir. Bence iç istekle alakalı o olduğunda başarmak çok kolay :)
Ben hep istekliyim kuzum. Eşimde öyle ben vakit bulamamışsam hemen o derler toplar süpürür. Bizde sabah kahvaltısı gibi bir alışkanlık evimiz her zaman düzenli temiz olmalı. Ben sık sık bazen geceleri banyo tuvalet temizliği yapar yatarım mis gibi uyanalım diye. 15 dk sürer en fazla. Detaylı temizlik haftada bir yapıyoruz. Ama sürekli temizlendiği için o Bile çok uzun sürmüyor. Planlıyorum. Kahvaltıdan sonra diyorum eşim süpürüyor ben toz alıyorum mesela giyinelim gezelim diyoruz. Eşim yok ise ben illa yapıyorum yani bir meslek gibi her gün vakit ayırıyorum yarım saat Bile olsa o bile mis gibi tutuyor heryeri. Hergün toz almak adetimdir. Gibi gibi şeylertam olarak öyleisteyince dört dörtlük yaparım da işte mesele o. İsteyebilmek. Motive olmak amaçlı sizler gününüzü nasıl degerlendiriyorsun anlatabilir misiniz ?
Ay ne kadar güzel maşallah size bende yaptığımda adam akıllı yapıp o temizliği bir ömür gidecek sanarak biriktiriyorum sonra zor geliyorBen hep istekliyim kuzum. Eşimde öyle ben vakit bulamamışsam hemen o derler toplar süpürür. Bizde sabah kahvaltısı gibi bir alışkanlık evimiz her zaman düzenli temiz olmalı. Ben sık sık bazen geceleri banyo tuvalet temizliği yapar yatarım mis gibi uyanalım diye. 15 dk sürer en fazla. Detaylı temizlik haftada bir yapıyoruz. Ama sürekli temizlendiği için o Bile çok uzun sürmüyor. Planlıyorum. Kahvaltıdan sonra diyorum eşim süpürüyor ben toz alıyorum mesela giyinelim gezelim diyoruz. Eşim yok ise ben illa yapıyorum yani bir meslek gibi her gün vakit ayırıyorum yarım saat Bile olsa o bile mis gibi tutuyor heryeri. Hergün toz almak adetimdir. Gibi gibi şeyler
Evet işte o çok zor olur tatlım.Ay ne kadar güzel maşallah size bende yaptığımda adam akıllı yapıp o temizliği bir ömür gidecek sanarak biriktiriyorum sonra zor geliyor
Kadınların en kutsal çilesi galiba buYaptığım hiçbir temizlik 5 dk dan fazla temiz kalmıyor çünkü çok dağıtan 2 yaşında bir kızım var
Sürekli topla düzenle kaldır yapıyorum arkamı dönüyorum hiç yapmamışım gibi
Bende onlarla vakit geçirmek istiyorum arada oyun da oynarız birlikte yemek yaparız . 4 yaşındaki kızım ozellikle bana çok düşkün mutfakta yanimda bende ona ufak tefek görevler veriyorum. Abi kardeş birlikte oyun oynamaya alıştılar daha yeni yeni . Herşeye yetmek çok zor gerçekten. Genel anlamda evde bir düzen olunca onlarda bu düzene uymaya çalışıyorlar.Ne güzel tebrik ederim. Düzeni oturttugumda bende sizin gibi tam gaz devam edebiliyorum. Ancak bu sefer çocuklarım ile yeterli vakit geçirmediği mi düşünüyorum. Büyüyorlar bu yasa birdaha gelemeyecekler çokta takılmayın ev işine deyip onlara odaklaniyorum bu sefer evde ipin ucu kaçıyor sonra zor toparliyorum. Ben aynı anda hem evim temiz olsun hem hergun şıkır şıkır olayım hemde çocuklarımla kaliteli vakit geçireyim istiyorum ama hepsi aynı anda ağır geliyor. Kendimi serum yerken bulduğum çok oldu
Evet işte o çok zor olur tatlım.
Aynen öyle. Benim kızım 1.sinifa başlayacak. Oğlum 3e geçti. Yetmeyen 24 saatimize bir de evde ders eklendi. Hakkımızda hayırlısıBende onlarla vakit geçirmek istiyorum arada oyun da oynarız birlikte yemek yaparız . 4 yaşındaki kızım ozellikle bana çok düşkün mutfakta yanimda bende ona ufak tefek görevler veriyorum. Abi kardeş birlikte oyun oynamaya alıştılar daha yeni yeni . Herşeye yetmek çok zor gerçekten. Genel anlamda evde bir düzen olunca onlarda bu düzene uymaya çalışıyorlar.
Cidden mi nasıl yapabiliyorsunuz peki ?Bende 3 çocuk 1 yatalak kayınvalide 1 anne 2 eşim ve ben 7 kişi yaşıyoruz. Türkiye'nin en temiz ve düzenlisi benim, üstüme yok
Tebrik ederim güne nasıl başlayıp bitirdiğinizi anlatabilir misiniz merak ettim gerçekten bir gününüz nasıl geçiyorSeviyorum içimden gelerek yapıyorum. 2 yıl oldu emekli oldum. Evde zaman çok yani. Çalışırken de düzen ve temizlik aynıydı. Geçmiş konularımda var. Biz de herkes bir iş yapar.
Sallah gerçekten.yillarca bu düzende gidiyorsanız ne mutlu size7:15 kalkarım. Eşimin kahvaltısını hazırlarım. 8:20 işe gönderirim. Küçük kızım uyanırsa 9:30 a kadar yatak keyfi oyun. Yatağımı toplarım. Büyükler uyanır.
Ben kahvaltı hazırlarım, onlar ortalık toplar.
Kahvaltı yaparız. KV. Yemeğini yediririm. 11:00 Komşular gelir ya da biz gideriz. Sabah kahvesi. Çocuklar oyun oynar.
12:00 mutfağı toplarım. KV. Altını değiştiririm. Tuvaleti lavaboyu yıkarım. Çocuklar küçük süpürge ile evi süpürür.
13:00 namaz kılarım. Yemek hazırlığı yaparım. Çocuklar etkinlik yapar.
14:30 gibi komşularla kahve buluşması yaparız. Çocuklar oynar.
15:30-17:00 yemeğimizi hazırlarız.
17:00-18:30 arası yemeğimizi yeriz. Üstüne eşimle kahve içeriz, sohbet ederiz.
Eşim kv yemeğini yedirir. Büyük kız küçük kızla vakit geçirir, oğlum kendi halinde takılır. Ben bulaşıkları toplarım. Çamaşır katlama ütü vs. Bir iş olursa bulaşığı başkasına devreder.
20:00 film izleriz. Tv den değil. Tv yok bizde.
22:00 hepimiz odalarımızda kitap okuruz.
23:30 gibi yatış.
Trt yayın akışı gibi oldu yaaaa
Maşallah yazacaktımMa
Sallah gerçekten.yillarca bu düzende gidiyorsanız ne mutlu size