Deniz Ürünleri Güzel bir salata eşliğinde Sazan Dolma... Erdeksan Holding Sponsorluğunda

scholarppty

LeaveToComplaintAndGoAway
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2012
879
72
323
Isparta
Malzemeler:

a. Balık hazırlık aşaması;

$IMG_4416.webp

1 adet sazan balığı (benimki 2 kiloyu geçikti aslında bunun en az iki katı büyüklüğünde olanla davet sofraları için hazırlanan bir yemektir)
1 yemek kaşığı domates salçası
½ çay bardağı zeytin yağı

b. İç pilav için gerekli malzemeler;

$IMG_4437.webp
1,5 su bardağı bulgur
3 su bardağı su
1’er tatlı kaşığı tuz, pul biber ve kara biber
2 baş orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 domates (rendelenmiş şekilde)
1,5 yemek kaşığı kadar tereyağı
Temizlenirken içinden çıkan yağ dokusu (tercihe göre ama pilavda güzel oluyor)
1 yemek kaşığı kadar dolmalık fıstık
Balık ve tepsiyi yağlamak için yarım çay bardağı zeytin yağı

c. Salata ve Sunum için;

$IMG_4439.webp
4 adet havuç
1 turp
1 adet limon
2 adet orta boy domates
Zeytinyağı, sirke
3 yemek kaşığı kadar kapari turşu.
Bir bağ roka
Bir demet kıvırcık marul
6-7 adet taze soğan

Hazırlık Aşaması:

$IMG_4422.webp$IMG_4426.webp$IMG_4430.webp$IMG_4432.webp$IMG_4434.webp$IMG_4435.webp
Balık tamamen temizlenip, pullar özenle ayıklandıktan sonra belirtilen miktarlardaki malzeme, içi ve dışı tamamen kaplanıncaya kadar fırça yardımıyla sürülüp streç film eşliğinde sarılarak buzdolabında minimum 4 saat boyunca marine edilmelidir. Ben özellikle pullarını ayıklarken derisini kaldırmamaya çalışıyorum ki üzerindeki sosla birlikte deri tamamen kızarsın diye onun için öncelikli tercihim balığı her zaman evde kendim ayıklamak yönünden olmuştur.

İç Pilavın Hazırlanması:

$IMG_4441.webp$IMG_4442.webp$IMG_4443.webp Tencereye tereyağını ekleyip yakmadan erimesini bekliyoruz daha sonra fıstığı ilave edip fıstığın çok az sararmasını bekliyoruz en son olarak balık iç yağı eklenip biraz kavrulması beklenir.

$IMG_4444.webp Kavrulmuş yağ fıstık ve iç yağ karışımına iri iri doğranmış 2 baş orta boy kuru soğan eklenir.

$IMG_4445.webp$IMG_4446.webp Harç özdeşlenince içerisine domates rendesi ve salça eklenerek bir taşım kavrulur.

$IMG_4447.webp$IMG_4448.webp$IMG_4449.webp$IMG_4450.webp Daha sonra bulgur eklenerek soğanlı karışımla karıştırılarak 3 su bardağı su eklenip miktarları belirtilen baharatlar ilave edilir. Ben baharatları tatlarını tamamen korumaları için özellikle son aşamada koyuyorum. Karışım kaynayınca kapak kapatılıp kahve ocağında yavaş yavaş pilav pişirilip 20 dakika kadar dinlendirilir.
$IMG_4451.webp Ve iç pilavımız hazır...

Balığın Pişirilmesi:

$IMG_4453.webp $IMG_4454.webp$IMG_4455.webp$IMG_4456.webp$IMG_4457.webp Balığın içine pilav doldurulup, dikilir.

$IMG_4458.webp Üzerine iç pilav malzemelerimizde belirttiğimiz yarım çay bardağı zeytin yağını gezdiriyoruz.

$IMG_4460.webp Önceden ısıtılmış 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirilip daha sonra ayarı 180 dereceye düşürüyoruz yaklaşık 20 dakika daha tam manasıyla piştiği zaman servise hazırlanır…

Salatanın Hazırlanması:

$IMG_4461.webp Balığımız fırında yavaş yavaş pişerken Havuç ve turbu rendenin kalın tarafından rendeleyip üzerine sirke zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp döküyoruz. Kapari ve domates dilimleriyle süsleyip servise hazırlıyoruz...

Gelelim Sunumaaaa :)))):

$IMG_4462.webp$IMG_4463.webp$IMG_4469.webp$IMG_4470.webp$IMG_4471.webp$IMG_4472.webp Buyruuuuuun herkes soframıza davetliii biz çok beğendik ama soframız ne kadar kalabalık olursa bunun tadı o kadar güzel çıkar. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet ba şeker olsun...

Eklentiler

• $IMG_4459.webp
    $IMG_4459.webp
    13,5 KB · Görüntüleme: 262
İlk yorum benden olsun canım harika olmuş ellerine sağlık,yarışmada başarılar dilerim.
Sazan balığı bende çok seviyorum (kılçıkları olmasa daha çok sevicem gerçi:52:)
Eti çok tatlı bir balık çokta lezzetli...
Dolma şeklinde hiç yapmamıştım ama sayende bende deneyeceğim ilgimi çekti:16:

cok guzel olmus canim,ellerine saglik...valla cok istah acici diyette olmasam kesin yerdim ama neyse baligindan alayim ben bir parca :9:

Süper süper her balık gibi sazanı da çok severimm. Farklı bir yorum olmuş ayrıca balığa. Ellerinize sağlık :56:

ellerinize sağlık çok güzel görnüyor..epeyce zahmet etmişsiniz ama süper bir görüntü..:31:
yarışmada başarılar dilerimm:16::16:

Teşekkür ederim arkadaşlar uğraştım ama yapımına değil bizim buralarda geleneksel bir yemektir her zaman olmaz ama balık geldimi her evde muhakkak olur tabi benim balığım dediğim gibi biraz küçüktü. Ama tekrar ediyorum yapması yemesi yormadı da eklemesi fena yordu :)))) Tekrar tekrar teşekkür ederim bu yemek kalabalık sofraların yemeğidir gönülden söylüyorum soframıza herkes davetli :)))

çok değişik bir tarif.sazan balığının tadını hiç bilmem ama eminim çok güzeldir.balığı bulgurla doldurmak çok enteresan bir fikir.

görüntü muhteşem.ellerinize kollarınıza sağlık.

Hayatında ağzına balık sürmemiş olan beni bile düşündürdü bu tarif.. :))
Salata falan çok çok cazip hala getirmiş ana yemeği.. :)
Ellerinize kollarınıza sağlık. :))
Yarışmada başarılar dilerim.. :)

Sazan baligi hic yemedim hayatimda :)
Ama o kadar güzel görünüyor ki ve o kadar cok emek vermissiniz ki diyecek söz bulamadim.

Ellerinize saglik,
Basarilar :D

sazan balığını hiç yemedim daha önce doğrusu tadını merak ettim şu an :1:
ellerinize sağlık güzel görünüyor
balık ve salata mükemmel bir çift oluyor zaten :)

teşekkür ederim kızlar, sazan balığını yememiş olanlar için açıkcası bende deniz balığı seven gruptanım sazanı da yahnisi veya dolması olmadığı müddetçe pek tercih etmem, illa o baharatlı tat olacak etinde, tatlı bir eti var yaptığım gibi veya yahni şeklinde yapıldığı zaman et ağızda gerçekten dağılıyor ve kılçık problemi yaşamıyorsunuz. Denemek isteyenler için afiyet olsun şimdiden...

Son düzenleme:
Malzemeler:

a. Balık hazırlık aşaması;

Eki Görüntüle 635403

1 adet sazan balığı (benimki 2 kiloyu geçikti aslında bunun en az iki katı büyüklüğünde olanla davet sofraları için hazırlanan bir yemektir)
1 yemek kaşığı domates salçası
½ çay bardağı zeytin yağı

b. İç pilav için gerekli malzemeler;

Eki Görüntüle 635406
1,5 su bardağı bulgur
3 su bardağı su
1’er tatlı kaşığı tuz, pul biber ve kara biber
2 baş orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 domates (rendelenmiş şekilde)
1,5 yemek kaşığı kadar tereyağı
Temizlenirken içinden çıkan yağ dokusu (tercihe göre ama pilavda güzel oluyor)
1 yemek kaşığı kadar dolmalık fıstık
Balık ve tepsiyi yağlamak için yarım çay bardağı zeytin yağı

c. Salata ve Sunum için;

Eki Görüntüle 635411
4 adet havuç
1 turp
1 adet limon
2 adet orta boy domates
Zeytinyağı, sirke
3 yemek kaşığı kadar kapari turşu.
Bir bağ roka
Bir demet kıvırcık marul
6-7 adet taze soğan

Hazırlık Aşaması:

Eki Görüntüle 635418 Eki Görüntüle 635419 Eki Görüntüle 635420 Eki Görüntüle 635421 Eki Görüntüle 635422 Eki Görüntüle 635423
Balık tamamen temizlenip, pullar özenle ayıklandıktan sonra belirtilen miktarlardaki malzeme, içi ve dışı tamamen kaplanıncaya kadar fırça yardımıyla sürülüp streç film eşliğinde sarılarak buzdolabında minimum 4 saat boyunca marine edilmelidir. Ben özellikle pullarını ayıklarken derisini kaldırmamaya çalışıyorum ki üzerindeki sosla birlikte deri tamamen kızarsın diye onun için öncelikli tercihim balığı her zaman evde kendim ayıklamak yönünden olmuştur.

İç Pilavın Hazırlanması:

Eki Görüntüle 635426 Eki Görüntüle 635427 Eki Görüntüle 635428 Tencereye tereyağını ekleyip yakmadan erimesini bekliyoruz daha sonra fıstığı ilave edip fıstığın çok az sararmasını bekliyoruz en son olarak balık iç yağı eklenip biraz kavrulması beklenir.

Eki Görüntüle 635429 Kavrulmuş yağ fıstık ve iç yağ karışımına iri iri doğranmış 2 baş orta boy kuru soğan eklenir.

Eki Görüntüle 635430 Eki Görüntüle 635431 Harç özdeşlenince içerisine domates rendesi ve salça eklenerek bir taşım kavrulur.

Eki Görüntüle 635432 Eki Görüntüle 635433 Eki Görüntüle 635434 Eki Görüntüle 635435 Daha sonra bulgur eklenerek soğanlı karışımla karıştırılarak 3 su bardağı su eklenip miktarları belirtilen baharatlar ilave edilir. Ben baharatları tatlarını tamamen korumaları için özellikle son aşamada koyuyorum. Karışım kaynayınca kapak kapatılıp kahve ocağında yavaş yavaş pilav pişirilip 20 dakika kadar dinlendirilir.
Eki Görüntüle 635436 Ve iç pilavımız hazır...

Balığın Pişirilmesi:

Eki Görüntüle 635440 Eki Görüntüle 635441 Eki Görüntüle 635442 Eki Görüntüle 635443 Eki Görüntüle 635444 Balığın içine pilav doldurulup, dikilir.

Eki Görüntüle 635445 Üzerine iç pilav malzemelerimizde belirttiğimiz yarım çay bardağı zeytin yağını gezdiriyoruz.

Eki Görüntüle 635447 Önceden ısıtılmış 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirilip daha sonra ayarı 180 dereceye düşürüyoruz yaklaşık 20 dakika daha tam manasıyla piştiği zaman servise hazırlanır…

Salatanın Hazırlanması:

Eki Görüntüle 635449 Balığımız fırında yavaş yavaş pişerken Havuç ve turbu rendenin kalın tarafından rendeleyip üzerine sirke zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp döküyoruz. Kapari ve domates dilimleriyle süsleyip servise hazırlıyoruz...

Gelelim Sunumaaaa :)))):

Eki Görüntüle 635451 Eki Görüntüle 635452 Eki Görüntüle 635453 Eki Görüntüle 635454 Eki Görüntüle 635455 Eki Görüntüle 635456 Buyruuuuuun herkes soframıza davetliii biz çok beğendik ama soframız ne kadar kalabalık olursa bunun tadı o kadar güzel çıkar. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet ba şeker olsun...

Ellerinize sağlık enfes görünüyorrrr :56::56::56::56:

Tarifini görünce hic sazan baligi yemedigimi hatirlatmis oldun bana..
Belki de büyük eksiklik bilemiyorum :)

Detayli anlatimin ile hos bir menü olmus, basarilar..

Ellerine , emeğine sağlık ... Başarılar diliyorum çok .

Değişik bir tarif olmuş , en kısa zamanda denemek isterim :34:

Back
X