• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

guvenım zedelendi napıcagımıda bilmiyorum :(

baba yüreği napsın çocuklarının kimseye muhtaç olmasını istemiyordur.şu durumda çok haklı gözüküyor

ben ölürüm kimseye muhtaç olmam zaten allahasukur ayaklarımın üstünde okumusum okumamısım dururum duruyorum kendimi kimseye muhtaç hissetmiyorum boşanmış dahi olursak çalışır hayatımı surdururum (ki okulumu bitiricem)..

Benim yazacağım herşeyi yazmışsın bende evrembusu eskiden tanıyorum. .o zaman liseye bile gitmemişti inşallah dışardan bitirmiştir ama o zaman ki sevgilisi şimdiki nişanlısı o zamanda kısıtlıyordu,benim anlamadigim babayi karşısına alan kişi neden erkek arkadaşına bunu yapamıyor
.

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

Hatırlıyorsun değil mi canım,o zaman da uyarmıştık çok.:ssz:

engeldi ama aşıgım vve bana huzur veriyo onunla birlikte her şeyi yapabilceğime aşabilceiğime inandım ben o yuzden her şeye gögüs gerdim üniverseten vazgecmedim erteledim o belgeyi ben zaten alıcam dışarıdan veriyorum yani ben onu engel görmedim neler yasadım bilemezsinki hiçkimse gibi yasayamadım ben nişanlılıgımı nişanımda hep içimde bi korkuyla etrafa bakarak geçirdim aile fotğrfı bile çektirtmedim lafını ettiler babam her an olay çıkırıcak diye sürekli arayı toprlamaya çalıştımm herşeyi gizlice tam olsun diye çabaladım sözümde nişanımda aglayarak geçirdim şimdiden düğünü düşünüyorum ne için mutlu olcaz ileride babamda düzelicek düşüncesiyle ama bu dün yaşadıgımdan sonra hiçbi şeyden emin değilim babam değil benmi yanılmıs olucam hçbi haklılık babamı bu kadr uzmıcektır :5:

Aşk her şeyi aşmıyor canım.Bunu zaman geçtikçe çok daha iyi anlayacaksın ama dilerim acı tecrübeler yaşamadan.Mesele üniversite diploması da değil aslında,bir kağıt parçası,açıktan da alırsın.Mesele senin hayatına burnunu sokma,müdahil olma,kısıtlama ve bunu seni sevdiği için yaptığını söylemesi...Kusura bakma ama bu sevgi değil canım.Bak ne kadar tatsız şeyler yaşamışsın en mutlu olman gereken zamanlarda.Değer miydi ? Bence hayır.Hiç mi üzülmeyeceksin yıllar sonra babamla bir fotoğrafım yok nişanımda diye ?

Tekrarlıyorum.Ben babanın yanılacağını düşünmüyorum,ben de aynı fikirdeyim onunla.Ama bakarsın yanılırız da,hayat bu.

Hatırlıyorsun değil mi canım,o zaman da uyarmıştık çok.:ssz:

Aşk her şeyi aşmıyor canım.Bunu zaman geçtikçe çok daha iyi anlayacaksın ama dilerim acı tecrübeler yaşamadan.Mesele üniversite diploması da değil aslında,bir kağıt parçası,açıktan da alırsın.Mesele senin hayatına burnunu sokma,müdahil olma,kısıtlama ve bunu seni sevdiği için yaptığını söylemesi...Kusura bakma ama bu sevgi değil canım.Bak ne kadar tatsız şeyler yaşamışsın en mutlu olman gereken zamanlarda.Değer miydi ? Bence hayır.Hiç mi üzülmeyeceksin yıllar sonra babamla bir fotoğrafım yok nişanımda diye ?

Tekrarlıyorum.Ben babanın yanılacağını düşünmüyorum,ben de aynı fikirdeyim onunla.Ama bakarsın yanılırız da,hayat bu.

inşallah yanılırız :17: ama kızlar şunu bilinki burda okuduklarımız gibi ölürüm olmam asla beni ezecekte boyun egicem diye bi şey yok okuammaak ayaklarının ustuunde duramamak olduguna ınanmıyorum naslkı suan her zorluga gögüs geriyorsam o zamanda kendım için gerer çalışır hayatıma bakarım kımseye kul köle olamam.

kızlar bilen bilir eski konularımdan 3 yıllık ilişkimi ciddiye baglamak istedik çok mücadele verdik kavusabilmek için hayallerimizi gerçekleştirebilmek için babamın hala rızası yok burda konu acmıstım tanısmaya gelıcekler babam evlenmeme izin vermiyo diye ben gidicem dedim diye söz nişan oldu hala olmuş sözden yana evimize bir kere sokmadı damat diye elini öptürtmedi bazende iyiki o mesafeliymiş çok değer verince böyle oluyo diyorum.. aslında nişanlım dünya iyisi birisi benm için mükemmeldi taki düne kadar... bana çok deger verdiğinden sevgisinden emindim gerçi o da düne kadar :25: çok iyiidir tek kötü yanı çok kıskanç beni çok kısıtlıyo beni bende sevgisinden kıskanclıgından oldgndan onu tanıdıgmdan sesimi çıkarmıyım giyme dese giymiyo gezmiyo oynamıyorum...benmleyken yap istedgni diyo :44: ama kayınvalidem ve görümcem açık giyinip oynayıp gezince ben kıyaslama yapıyorum kendi kardeşi nasl giyiniyo evli erkeklerle nasıl bana karsı nıye böyle diye hep kafama takılıyo bana guvenmıyo mu diye neyse dün yengemlere iftara gittik 1 saatlık yol annem ablam sevglisi kardeşim falan , eve yaklastıgımızda inelim yuruyelım mıdem bulandı dedim yolda gidrken faceden etiket yapalım diye telefondan girdim ablası evli üniden arkadaasyla gecen gun bulusmus ve omzuna el atmıs sekılde fotograf çekilmişti bende her zaman ignelerim bak ablanda giyiiyo geziyo sunu yapmış ama ablasınıda çok severim hayatı benı ilgilendirdiğinden degil sadece bu kısıtlamanın nedenini anlamaya çalışmak için herneyse bu seferde bi saat önce kocası ve ucu paylasmıslar fotoğraf bende insan illakı kıskanır bi şeyder nasıl anlamıyorum gibi konusurken fotoğrafı görünce aa1saat önce paylasmıslar e yani hakkı artık ilker abininde tanısmak istemesi dedim demez olaydım :50: sana surdan bi koycam dedi'' :53: allahım elim ayagım bosaldı zaten her şeyi yanlış anlar gitmiş oo... dediğimi çıkarmış :43: ilk defa bana karsı öyle bi şey dedi herkesten beklerdim beni böylsine seven insan ailesine gelince ileride bi sogklk bı sey olsa bana vurucakmı hakaretmı edicek tercih yapsa benimi silicek kafam öyle karıştıkı paramparça oldu canım öylemi yandı yandııı :43:

aslında siz de biraz destek olmuşsunuz bu lafı soylemesine:31: ama tabi ki ne olursa olsun sevdiğinizde size olan saygısını yitirmemeli :31:

peki şimdi ne yapmalıyım kızlar akıl verin kendi hatam dahi olsa agzından attı o lafı bıkere ben nasıl güvenicem? :( hayatıma devam etsem okul bitiirp iş hayatıma devam etsem gezip tozsam kim mükemmel ki ileride daha kötü karaktere sahip birisiyl evlenirsem aklımda hep olursa o yani ileriki hayatımı etkilermi bilemiyorum çok doğru karar almam lazım çünkü ailem hep arkamda benm yol çizmem lazm :(

aslında siz de biraz destek olmuşsunuz bu lafı soylemesine:31: ama tabi ki ne olursa olsun sevdiğinizde size olan saygısını yitirmemeli :31:

hatamın farkında oldugum için belkide o söylediği lafla bi anda silip atamadım bu baska sekilde yasanmıs olay olsaydı çoktan çıkmıştı hayatımdan :14:

inşallah yanılırız :17: ama kızlar şunu bilinki burda okuduklarımız gibi ölürüm olmam asla beni ezecekte boyun egicem diye bi şey yok okuammaak ayaklarının ustuunde duramamak olduguna ınanmıyorum naslkı suan her zorluga gögüs geriyorsam o zamanda kendım için gerer çalışır hayatıma bakarım kımseye kul köle olamam.

Nikah yok, çocuk yok kul köle olmuşsun zaten.
Farkında değilsin ama..

Giyme, gezme, oynama,okuma emirleri altında içinden gelen her şeyi yaşayamadan içinde tutuyorsun.
Ve bu içine attıkların üstünü aşk ile örttüğün her şey ablasının hayatını gözlemlerken açığa çıkıyor..

O ne rahat ohh karışmıyor, bana niye karışıyor diye içten içe hissettiğin şeyin adı ne?

Bu durumdan memnun olsaydın kimseyle kendini kıyaslama gereği duymazdın zaten.
Gözlerin kapalı sen, o ve aşkınız... Bu kavga yaşanmamış olurdu.

Kabul et, bu kısıtlamalar seni içten içe mutsuz ediyor..

Ve sen bugün aşk için köle olmuş haldesin...

hatamın farkında oldugum için belkide o söylediği lafla bi anda silip atamadım bu baska sekilde yasanmıs olay olsaydı çoktan çıkmıştı hayatımdan :14:

üzülme tatlım sonuçta olmuş bitmiş bir sey bir daahki sefere sende daha dikkatli olursun karsındaki insandanda bunu rica edersin..oturup konuşabilirsin yakın bi zaman da seninde ne kadar kırıldıgnı anlatabilirsin mesela eminim olumlu yaklaşınca o da seni anlıcak ve dikkat etmeye calısacaktır

ve birrde aileme o gün hiç çaktırmadım gidiceğim için duygusallastıgımı söyledm annem duysa o an eline yuzugu verir yollardı çünkü burda okuduklrm kadaryla aileme hiç yansıtmamaya çalışıyorum annemn o an öyle demeside yanlıştı dmi zoruna gitti onunda yinede eşim olucak demesini istemezdim :(

Nikah yok, çocuk yok kul köle olmuşsun zaten.
Farkında değilsin ama..

Giyme, gezme, oynama,okuma emirleri altında içinden gelen her şeyi yaşayamadan içinde tutuyorsun.
Ve bu içine attıkların üstünü aşk ile örttüğün her şey ablasının hayatını gözlemlerken açığa çıkıyor..

O ne rahat ohh karışmıyor, bana niye karışıyor diye içten içe hissettiğin şeyin adı ne?

Bu durumdan memnun olsaydın kimseyle kendini kıyaslama gereği duymazdın zaten.
Gözlerin kapalı sen, o ve aşkınız... Bu kavga yaşanmamış olurdu.

Kabul et, bu kısıtlamalar seni içten içe mutsuz ediyor..

Ve sen bugün aşk için köle olmuş haldesin...
bu kadar şey hissettirdiysem size söylermisiniz napıcagımıda herkesnde dediği gibide normalde öyle biri değil damarına basmıs olamazmıyım gerçi o da benm kız kardeşlerimi yargılr bı kere dönüp hakaret etmedim bunu onada söyledm :50:

üzülme tatlım sonuçta olmuş bitmiş bir sey bir daahki sefere sende daha dikkatli olursun karsındaki insandanda bunu rica edersin..oturup konuşabilirsin yakın bi zaman da seninde ne kadar kırıldıgnı anlatabilirsin mesela eminim olumlu yaklaşınca o da seni anlıcak ve dikkat etmeye calısacaktır

dün zaten o yuzden aglayarak anlattım o da benimle agladı dedimya benmde hatalı oldugumu söyluyo ama yaptgı sey içinde hiç kendini affedemedi bide su aralar hep üstümüzde bi şeylr var gibi o da büyüden süpheleniyo kim yapablrki daha önce evlernden ve ablasına yapıldgı çıkmış :(

dün zaten o yuzden aglayarak anlattım o da benimle agladı dedimya benmde hatalı oldugumu söyluyo ama yaptgı sey içinde hiç kendini affedemedi bide su aralar hep üstümüzde bi şeylr var gibi o da büyüden süpheleniyo kim yapablrki daha önce evlernden ve ablasına yapıldgı çıkmış :(

canım lütfen böyle seyleri kafanıza takmayın hatta itimat etmeyin..bazen cidden her sey üst üste gelir..sevidigin insanla bir cok üzücü sarsıcı olayı ardı ardına yasarsın bu hepimizin basına geliyor zamanla daha oturaklı daha anlayışlı oluyorsun zaten umarım bir an once düzelir ve sıkıntılarınız gecer

Olayları parça parça anladım herkes doğru anlamış ama, ben pek yardımcı olamıcam :// Yine de senden ricam yazılarında devrik cümle kurmadan; noktalama işaretleri kullanarak yaz lütfen.

canım lütfen böyle seyleri kafanıza takmayın hatta itimat etmeyin..bazen cidden her sey üst üste gelir..sevidigin insanla bir cok üzücü sarsıcı olayı ardı ardına yasarsın bu hepimizin basına geliyor zamanla daha oturaklı daha anlayışlı oluyorsun zaten umarım bir an once düzelir ve sıkıntılarınız gecer

inşallah teşekkür ederim düşüncelerinizi paylaştıgınız için :5:

bu kadar şey hissettirdiysem size söylermisiniz napıcagımıda herkesnde dediği gibide normalde öyle biri değil damarına basmıs olamazmıyım gerçi o da benm kız kardeşlerimi yargılr bı kere dönüp hakaret etmedim bunu onada söyledm :50:

Bak canım ne senin ne de onun ailenizden herhangi birinin hayatına burnunu sokmaya, yargılamaya hakkı yok.

Sorun şu ki sen onun bu kısıtlamalarıyla mutlu değilsin, onun aşkı seni mutlu ediyor ama.
Keşke aynı aşkla seni seven yine o olsa ama şu anlamsız kısıtlamaları da olmasaydı değil mi?
Ne harika olurdu..

Daha baştan ipleri eline vermişsin, çözümü zor yerdesin maalesef.

Bak ben mantıklı kısıtlamaları anlayan biriyim..

İlişki varsa biz vardır. Sevgilin mini etek giymeni istemeyebilir, sen azıcık uzun giysen hayatından, hayallerinden bir şey kaybetmezsin.
Bu kadar fedakarlığa evet diyorum ben..

Ama mesela arkadaşlarınla gezmeni kısıtlıyorsa ( ki bu beni en mutlu eden şeylerin en başında saydığım şeydir)
buna asla evet diyemem.. Çünkü bugün sağlıklıysam çok şükür sevdiğim dostlarım varsa onlarla gezip eğlenmek benim hakkım.

Her şeyi benleyken yap mantığını anlayamam.
O benim sevgilim onunla yaşadığım anların zevki başka, arkadaşlarımla gezmelerin zevki başka..

Yeri gelecek erkek milletinin dedikodusunu yapıp rahatlayacağız yani..

Seni bu kadar boğmasının adı aşk değil, olmamalı..

Seni kimden koruyor? Kısıtlarken hep bu soruyu sor..
Açık giyinmemi istemiyor.. Tamam çapkın gözlerden koruyor, sorun yok.

Okula gitmemi istemiyor.. Kimden koruyor seni? Cevap....................???

Gezmeni kısıtlıyor... Heralde gece yarısı kulüp, bar gezeyim gibi bir istekte bulunmuyorsun..
Kimden kısıtlıyor? Arkadaşlarından mı?... Mantığı ne?

Bunları sorgula.. Ve aynen bu şekilde onu utandırarak yap bunu..

Mantıksız isteklerinin önüne geçtiğinde daha mutlu bir ilişkiniz olur.

Sen de hayatının tadını sonuna kadar çıkaran insanlara bakıp, böyle kıyaslamalar kavgalar yaşamamış olursun..

Çünkü yalandan değil GERÇEK ANLAMDA mutlu olmuş olursun..

Olayları parça parça anladım herkes doğru anlamış ama, ben pek yardımcı olamıcam :// Yine de senden ricam yazılarında devrik cümle kurmadan; noktalama işaretleri kullanarak yaz lütfen.

en kısa sürede çözüm bulabilmek için hızlı hızlı yazıyorum canım ondan öyle dıkkat ederim :2::38:

Bak canım ne senin ne de onun ailenizden herhangi birinin hayatına burnunu sokmaya, yargılamaya hakkı yok.

Sorun şu ki sen onun bu kısıtlamalarıyla mutlu değilsin, onun aşkı seni mutlu ediyor ama.
Keşke aynı aşkla seni seven yine o olsa ama şu anlamsız kısıtlamaları da olmasaydı değil mi?
Ne harika olurdu..

Daha baştan ipleri eline vermişsin, çözümü zor yerdesin maalesef.

Bak ben mantıklı kısıtlamaları anlayan biriyim..

İlişki varsa biz vardır. Sevgilin mini etek giymeni istemeyebilir, sen azıcık uzun giysen hayatından, hayallerinden bir şey kaybetmezsin.
Bu kadar fedakarlığa evet diyorum ben..

Ama mesela arkadaşlarınla gezmeni kısıtlıyorsa ( ki bu beni en mutlu eden şeylerin en başında saydığım şeydir)
buna asla evet diyemem.. Çünkü bugün sağlıklıysam çok şükür sevdiğim dostlarım varsa onlarla gezip eğlenmek benim hakkım.

Her şeyi benleyken yap mantığını anlayamam.
O benim sevgilim onunla yaşadığım anların zevki başka, arkadaşlarımla gezmelerin zevki başka..

Yeri gelecek erkek milletinin dedikodusunu yapıp rahatlayacağız yani..

Seni bu kadar boğmasının adı aşk değil, olmamalı..

Seni kimden koruyor? Kısıtlarken hep bu soruyu sor..
Açık giyinmemi istemiyor.. Tamam çapkın gözlerden koruyor, sorun yok.

Okula gitmemi istemiyor.. Kimden koruyor seni? Cevap....................???

Gezmeni kısıtlıyor... Heralde gece yarısı kulüp, bar gezeyim gibi bir istekte bulunmuyorsun..
Kimden kısıtlıyor? Arkadaşlarından mı?... Mantığı ne?

Bunları sorgula.. Ve aynen bu şekilde onu utandırarak yap bunu..

Mantıksız isteklerinin önüne geçtiğinde daha mutlu bir ilişkiniz olur.

Sen de hayatının tadını sonuna kadar çıkaran insanlara bakıp, böyle kıyaslamalar kavgalar yaşamamış olursun..

Çünkü yalandan değil GERÇEK ANLAMDA mutlu olmuş olursun..

belitrmek isterimki okulumdan beni o kısıtlamadı gitme demedi basarılı bi öğrenciyim hala olmuş tam kredilerle sınavlarımı veriyorum çalışmadıgım halde.. bıraktıgım gun bile canı gitti bi daha düşün bi daha düüşün diye ama ben okula gitmek istemiyo sıkılıyo bunalıyo çeke çeke yollanıyodum ve benm anne tarafımdakı kızlar evli işte evin işi yemegi birbirlerine gezmeler falan bende hep eve heveslendim öyle sureklı karıyer yapayım yukseldıkce yukseleyım hayallerım olmadı karsımda çok güvendiğim sevdiğim evlilik hayalleri kurdugum biri vardı ve okulumu bırakıp iş hayatına girip ceyızımı yapıp zamanı geldiğinde ailemin karsısına çıkardım ama babam hep ondan bildi bunu bir türlü kimseye anlatamadımm ama allah görüyoki tamamıyla kendi isteğiim suan olmuş üni biitirmemi dört gözle bekliyo çalışmamada karsı degil sadece elınde olmadgnı kıskandıgını söylüyo diğer dediğim kısıtlamalar için yaşa ama benmle yaşa diyo iş yerinde tabiki arkadaslarım var hepte olucaklar ama kızkıza dışarı çıkınca dışarının çok bozuk olduggunu erkekleri tanıdıgını guvenmedıgını benm için yanlıs oldugunu dusunuyo ama tabıkı hepten sozunu geciremiyo aksam yanlıs olabılır ama tabıkı arkadaslarımla haftasonları olsun evde cay khfe olsun oturur sohpetimi ederim :50:

belitrmek isterimki okulumdan beni o kısıtlamadı gitme demedi basarılı bi öğrenciyim hala olmuş tam kredilerle sınavlarımı veriyorum çalışmadıgım halde.. bıraktıgım gun bile canı gitti bi daha düşün bi daha düüşün diye ama ben okula gitmek istemiyo sıkılıyo bunalıyo çeke çeke yollanıyodum ve benm anne tarafımdakı kızlar evli işte evin işi yemegi birbirlerine gezmeler falan bende hep eve heveslendim öyle sureklı karıyer yapayım yukseldıkce yukseleyım hayallerım olmadı karsımda çok güvendiğim sevdiğim evlilik hayalleri kurdugum biri vardı ve okulumu bırakıp iş hayatına girip ceyızımı yapıp zamanı geldiğinde ailemin karsısına çıkardım ama babam hep ondan bildi bunu bir türlü kimseye anlatamadımm ama allah görüyoki tamamıyla kendi isteğiim suan olmuş üni biitirmemi dört gözle bekliyo çalışmamada karsı degil sadece elınde olmadgnı kıskandıgını söylüyo diğer dediğim kısıtlamalar için yaşa ama benmle yaşa diyo iş yerinde tabiki arkadaslarım var hepte olucaklar ama kızkıza dışarı çıkınca dışarının çok bozuk olduggunu erkekleri tanıdıgını guvenmedıgını benm için yanlıs oldugunu dusunuyo ama tabıkı hepten sozunu geciremiyo aksam yanlıs olabılır ama tabıkı arkadaslarımla haftasonları olsun evde cay khfe olsun oturur sohpetimi ederim :50:

Bak ben sana o kadar yazdım sürekli onu savunma halindesin.

Bu kadarı sana yetmiyor demekki ki gözün ablasının rahat yaşantısında..

Evlendikten sonra da böyle olacak onlar rahat benim burnumdan geliyor diye düşünüp
kendini de onu da mutsuz edeceksin..

Çünkü ev oturmaları yetmiyor sana demek ki..
Dışarda yanında o olmadan da bir hayatın olsun istiyorsun.

Yoooo istemiyorum böyle mutluyum ben diyorsan da ablası niye rahat niye onlara karışmıyor gibi
saçmalıklara hiç girme.

Karışmaya hakkın yok çünkü.

Ablası dik duruyor, karıştırmıyor hayatına belli ki..
O da böyle mutlu..

Senin hayatına karıştırman senin seçimin yani..

sanırım başta benim hatam oldugu için bi şey yapmıcam kızlar başka türlü olsa bu nişan bitmişti ama düğünüme 2 ay var benm insanların duymasını degılde kendi duygularımı önemsediğimi çok iyi bilr her zaman derim bi yanlsıında nikah masasında olsam içimdeki sevgi umrumda olmaz giderim diye.. umarım bunun iyice farkına varmıstır egerr dugun gunune kadar tek bı hatasını hıssedersem düğünü iptel etmeyı düşünüyorum :( :19::20::14::45:

Back
X