Güvenim zedelendi içimden atamıyorum…

yercekimliikaranfil

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2025
13
4
1
26
Merhabalar, bi süre önce evlendim düğünümde takı sırasında takılan setimin kolyesi kırıldı o an kv çantasına atmış. İlk başlarda pek umursamadım ama sonrasında üzerinden aylar geçip gelmeyince şüphelendim eşimi biraz zorlayınca da o kolye olarak durmuyor altına çevrildi dedi. Düğünün hemen sonrasında kayınbabam gidip bozdurmuş daha fazla zarar görüp değer kaybetmesin diye… Yapılan iyi niyetle de olsa bu bana söylenmediği haber verilmediği için çok kırıldım kendisini çok severdim ama benden gizlendiği için kendimi enayi gibi hissediyorum içimde bir soğukluk oluştu. Her ne olursa olsun o benim kolyemdi gidip bozdurulması isteyince bana altın olarak dönmesi canımı sıktı eşime de ailesi için artık güvenim zedelendi dedim o da abarttığımı sanki bütün altınlarımı gizlice alıp satmışlar gibi tepki gösterdiğimi söyledi. Ben her zaman ilişkilerde şeffaflıktan yanayım karşımdaki öyle olmayınca soğuyorum önceden yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmiyordu ama bu olaydan sonra elimde olmadan soğuk duruyorum. Sizce abartıyor muyum aynı şeyi siz yaşasanız nasıl bir tepki verirdiniz?

Tabıkı sıze sormadan satılmaması gerekirdi ama en azından sıze gerı verılmıs. Üstüne yatmamıslar. Bence tek seferde herseyı silip atmayın derim esınız de arada kalmasın. Ama tabıkı ailesine de cıtlatsın üzüldüğünüzü.

Merhabalar, bi süre önce evlendim düğünümde takı sırasında takılan setimin kolyesi kırıldı o an kv çantasına atmış. İlk başlarda pek umursamadım ama sonrasında üzerinden aylar geçip gelmeyince şüphelendim eşimi biraz zorlayınca da o kolye olarak durmuyor altına çevrildi dedi. Düğünün hemen sonrasında kayınbabam gidip bozdurmuş daha fazla zarar görüp değer kaybetmesin diye… Yapılan iyi niyetle de olsa bu bana söylenmediği haber verilmediği için çok kırıldım kendisini çok severdim ama benden gizlendiği için kendimi enayi gibi hissediyorum içimde bir soğukluk oluştu. Her ne olursa olsun o benim kolyemdi gidip bozdurulması isteyince bana altın olarak dönmesi canımı sıktı eşime de ailesi için artık güvenim zedelendi dedim o da abarttığımı sanki bütün altınlarımı gizlice alıp satmışlar gibi tepki gösterdiğimi söyledi. Ben her zaman ilişkilerde şeffaflıktan yanayım karşımdaki öyle olmayınca soğuyorum önceden yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmiyordu ama bu olaydan sonra elimde olmadan soğuk duruyorum. Sizce abartıyor muyum aynı şeyi siz yaşasanız nasıl bir tepki verirdiniz?
Ortada iyi niyet falan yok haberiniz olmadan size ait olan kolye satılmış ,halla abartıyor muyum diye soruyorsunuz.Belki kulanacaktınız. Nefret ediyorum böyle her şeye karışan insanlardan.( Evli değilim ama ben bile kırıldım)

Ben de size hak verdim. Niyet okuyamayız tabii ki ancak altınlar size geldiyse o altınlarla tekrar set alın hatta gerekirse üstünü de diğer altınlarla kapatın. Ne münasebet sonuçta size takılmış bir takı belki ileride colugunuz çocuğunuz evlenirken takmak isterdiniz. Eşim bilezikleri gidip kalın bilezik yaptırmak istedi ona bile müsaade etmedim. Bir kısım bilezik benim için kıymetli dedim (annem, kv falan taktıkları). Eşim de dokunmadı.

Bizim düğün videosunda gördüm kayınvalidemin eline altın veriyorlar çantaya atıyor o altınlar geri gelmedi de. O zaman salaklığım umursamadım üstüne düşmedim. Ama kolye belki çok gramlı bir şey değildi yaptırılmadı

Yapılan şey hoş değil fazlasıyla haklısınız.Bu tarz şeyler yaşandığında süreci doğru yönetmek çok önemli
Birincisi muhtemelen değeri neyse çevrilipi size verilmiş bu iyi tamamen kötü niyetli olsalar vermezlerdi.Bu yine de yapılanı haklı çıkarmıyor.Bazen büyükler bizleri hala cocuk gibi görüp ona göre davranıyorlar her şeyi sorup etmeden yapma hakkını kendilerinde görebiliyorlar.Şimdi siz bu konuyu eşinizle konuşmuşsunz artık açmayın.Büyümesin iletişiminiz zayıflamasın. Sadece müsait bi zaman bir şekılde konu açıp uygun bir dille K.validenize bu rahatsızlığınızı söyleyebilirsiniz ki bence söyleyin içe atıp büyütmek insanı sinir küpü yapıyor.

Kolye olarak değil, bir tam bir yarım altın olarak döndü. Kolyenin tam gramını bilmediğimden ne kadar ederini de bilmiyorum bu şekilde geldi…
Biraz kotu niyetten ziyade evlat/cocuk gibi gorup sizin yerinize isinizi halletmis gibi duruyorlar. Gereksiz bir isguzarlik soz konusu, size sorulmasi gerekirdi, belki sevdiniz takmak istediniz, buna karismamalilardi ama ben kotu niyet goremedim kendi adima.

Back
X