Güven olmazsaa..

SuHayat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2007
26
0
86
Ankara
Arkadaşlarım merhaba, çok üzgünüm ve içimi dökmek için sizden başka kimsem olmadığını anladım... 2,5 yıllık evliyim.. aslında eşimi cidden seviyorum ve onunda beni sevdiğini biliyorum.. Biz çok zor günler çok büyük problemlerden geçtik ve evliliğimizi ayakta tutmayı başardık.. Eşimin opsesif kompansif denilen bi hastalığı var.. Binevi takıntı hastalığı.. Bununla bile başa çıkabildik ama bisorunumuz var ki aklım almıyor. Size yazarsam belki bişeyler söylersinizde rahatlarım yada anlatırım da biparça sakinleşirim... Eşim kendi işinde çalışıyor işleri neredeyse yok.. Hiç para kazanımıyor yani.. Benim kazancımla hem onun işi , hem benim işim hemde evin masrafları az çok çıkıyor.. Yani evlendik evleneli eve ben bakıyorum. Ben bu durumdan rahatsız değilim, elimden geleni yapıyor ona eksikliğini hissettirmemeye çalışıyorum. Bazende faturaları ödeyemediğim oluyor ve şu gün bugün diye mecburen bekletiyorum. Böyle zamanlarda o benden habersiz hesaplarımdan paralar çekiyor, yada cüzdanımdan habersizce banka kartlarımı kullanıyor. Nasıl üzülüyorum bilemezsiniz.. Elimden geleni yapıyorum ama yetmediğinde kanaat etmesini istiyorum ama o adeta ben bu aileye bakmaya mecburmuşum gibi umarsızca para harcayıp, para isteyebiliyor. Vermeyince adeta çalıyor benden yada bana yalan söyleyerek para alıyor. Güvenimi tamamen kaybettim ona.. Sevgi biyere kadar ama güven olmayınca çok zor herşey... Ayrılmak istemiyorum ama ne yapacağımı da bilemiyorum. Kimseye de anlatamıyorum.. UTANIYORUM... :1no2: Onunla defalarca konuştum, bazen kızdım, anlattım ama nafile.. o hep rahat yaşamış, şimdi ekonomik sıkıntıları kaldıramıyor ve bencilce davranıyor...Neyapacağımı şaşırdım..

Allah yardımcınız olsun hiç hoş bir durum değil. eşinize daha ser anlatın bunun böyle gitmeyeceğini ve ayrı bir hesap tutun ona fark ettirmeden.

Allah kolaylık versin arkadaşım..
Eşinizin yaptığı düpedüz sorumsuzluk..
Rahatsızlığı ile bir ilgisi var mı bilemem ama aile kavramından pek bir haberi yok galiba kendisinin..
Konuştum anlamıyor demişsiniz.. Ne yazık ki önemli temel değerler küçük yaşta verilir insanoğluna..

Allah Allah..demek hep rahat yasamis..vay be...yazik oldu adama..simdi böyle eziyet cekiyor zayir...

Güzelim sen niye bu kadar üzülüyorsunki...hem evinin erkegi hem kadini olmussun..kusura bakma ama böylesinin at kicina tekmeyi olsun bitsin yani...isinde para kazanamiyorsa gitsin baska bir isde calissin...kadin parasi yemek dahami iyi?:1closedeyes:

Hicmi gururunu düsünmüyor?

Yok vallaha böylesini ben adam yerine koymam..erkek dedigin tasdanda olsa ekmegini cikarir...birde hirsizligmi yapacak he...hadi ordan

ooff eşinizin yaptığı çok korkunç ! elbette eşler arasında para sözkonusu olmamalı ama eşinizin yaptığı açıkça hırsızlık ve hiç hoş değil..
burdan bekar biri olarak haddimi aşmak istemem ama yerinizde olsam bu yaptığının ne kadar çirkin olduğunu anlaması için boşanmayı teklif ederim.basbaya hırsızlık ,bencillik..

madem konuştunuz uğraştınız olmuyor. kredi kartlarınızı iptal ettirdiğinizi sadece maaşla geçinmek zorunda olduğunuzu anlatın.
saklayın kartlarınızı. sorduğunda aynı şeylerleri tekrrar anlatın.
bu çok zor bir durum.

bi kere sizin cüzdanınızdan para alması ya da hesabınızdan habersiz para çekmesi benim nezdimde hırsızlıktır.
eve bakan da olsanız, hazır yiyen de olsanız iki iki daha dört.
benim için başkaca açıklaması yok.

eşinizin iş konusundaki sorumsuzluğunun rahatsızlığından kaynaklığını sanmıyorum.
çünkü obsesif kompansif'in bu tür bir belirtisi yok.
bu kişilikle alakalı bir durum.
allah korusun size bir şey olsa, hastalansanız; kocam canını dişene takar bizi aç bırakmaz diyebilir misiniz?
bence hayır.
yaşadığınız sorun bana göre ufak değil.
ne kadar rahatsız olduğunuzu anlatın, ya da çok acı ama saklayın parayı.
yaptığının kötülük dereceseni ağır sözlerle anlatın gerekirse..

2,5 yıldır eşiniz eve hiç para getiremiyor ve hala iş değişikliği yapmadı mı?

ne denebilirki...
denecekleri siz soylemissiniz zaten..
kizmayla ,konusmayla herseyi bi yere saklamayla huylu huyundan vazgecermi?
rahatliga alismis..sorumsuzluguda benimsemis artik kendisi...
allah yardimciniz olsun...

sunuda eklemeden edemiycem...
neden bu kadar rahatliga ittinizki esinizi...
yapamadigi zamanlarda sizde yapamiyor gibi davranmaliydiniz..
nasil olsa esim hallediyor diye yayildikca yayilmis..
ben bir cok isi bilerek yapmam mesela...
balik pisirmem, mangal yapmam,garaji asla duzenlemem...vs vs bunun gibi pek cok sey
yapamazmiyim elbette yaparim ama ben yaparsam o ne yapacak?

Ah arkadaşlarım.. haklısınız ne deyim.. Paylaşımınız ve ilginiz için çok teşekkürler.. Ailesinin ekonomik durumu hep iyiymiş eşimin onlara güvenmiş.. alışmış rahatlığa.. Şimdi de bana dayadı biyerde sırtını.. Sevgide, ilgi de kusuru yok.. ama nafile.. dediğiniz gibi erkek dediğin ekmeğini taştan çıkarmalı ama nerdeee bizdee... ış değiştirememesinin bi sebebi kısmen hastalığı.. Takıntılı dedimya.. Yapamıyor, ayrılamıyor.. belki de bahanesi.. üç kuruş kazanırsa üç beş ayda bir ne ala..

Arkadaşım yanlış anlamayın ama sevgi tanımı nedir ki?
İnsan sevdiği kadının kendi için paralanmasını umursamazsa neyle doyuracaksınız karnınızı?
Hastalığına lafım yok ancak insanlar ne koşullarda ne hastalıklarla mücadele ederek çalışıyorlar..
Aklıma çok daha kötü şeyler geliyor..
Size olan ilgisi,sevgisi sizin onu bu şekilde kabul etmeniz olabilir mi diye??

allah yardımcın olsun canım,bu durumda ne denir ki,eşinin yaptığı büyük sorumsuzluk.uzmandan falan yardım alsanız.umarım düzelir ya da senin için hayırlısı ne ise o olsun canım.

yerinde olsam kendi işinde değil başka bi yerde çalışmasını tavsiye ederdim
az olsun maaşı neticede eve para geçsin sorumluluğu olsun
erkekler sorumluluk almayınca valla ben böyle evlilikleri hiç anlamıyorum

hazır para yemek tatlı gelmiş eşinize.2,5 yıldır neden başka bir denemediki?yada siz neden bu kadar sorumlulugu üstünüze aldınız?bir anlamda onu hur bıraktınız.o da evine bakması gerektigini anlamadı.
bence fatura yeme içme hiç birşeyi karşılamayın bakalım ne yapcak banka kartınızı poaranızıda bi sure ya saklayın yada bankada tutun?ona sorumluluk yukleyin bence.dolap yiyecek olmayınca mecbur gidip alacak ozaman sana sen al yap derse de kapının önuna koy ondan hayır gelmez...

bırakın ev ile ilgilenmeyi ona bakmayı o bir çare bulsun hastalıgının arkasına saklanıp da sorumluluktan kaçmasın..
gerekirse aç kalın su elektrik kesilsin ne yapacak onu görun...elbette o noktada bir çare düşüncektir.aksi halde ömür boyu böyle gidersiniz...

Terapi görüyor mu ilaç kullanıyor mu?
Bidönem 8 ay kadar ilaç kullandı.. Toparlanınca bıraktı ilaç kullanmayı, son zamanlarda yine arttı hastalığı şimdi doktora gitmekte istemiyor.. bende ısrar ediyorum gidelim diye, bekliyorum şimdilik ama ne yapıp edip onu doktora gitmeye ikna edeceğim..

Doktora gitsin mutlaka ve ilaç kullanmayı bırakmasın bu hastalıklarda ilaca devam etmek çok önemli bi nevi antibiyotik gibi. Para kazanamıyosa artı işyeri masraf çıkarıyosa ayrılsın ordan ve iş arasın. Ama önce tedavi tabi resti çek bence ya ilacını alıp iyileşince de iş ararsın ya da bu iş biter de.

Çok haklısınız arkadaşlar.. Birazda ben onu bu hale getirdim.. Ben fazla sorumluluk aldım, rahata alıştırdım.. Erkeğin de kadının da yapması gerekendeli ben yaptım. Bunu güç zannettim kendimde. Ben güçlüyüm dedim, hallederim dedim ama bu kapıyı ona istemeden ben açtım. Şimdi kapatmam gerek anladım. Herkez evde yerini bilmeli ki denge kurulsun. Tabi birden olmayacak belliki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…