• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Guveler

esmanur7

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2019
323
162
53
35
Slm kizlar bana yardimci olabilecek olan varmi 1 ay kadar yaz tatili izinindeydik malum ev havasiz kaldi gelince evde gun gun ucan kucuk kelebekler buldum anladim bu guve ama cikis yerini bulamadim mutfak temiz giyisi guvesiyse bulmak imkansiz gibi tek tek bakamamki bu kelebekleri ciktikca oldursem care olurmu sizce bide en cok perdemde duruyorlar gorunen kurtcuk falanda bulamadim🙄🙄

Mutfakta illaki bir şeyde vardır, gözden kaçırmış olabilirsiniz.
Giyside ise dolap kapaklarını açın havalansin. Sonra da kıyafetlerin arasına kalıp sabun yerleştirin beş altı tane.
Evi sirkeli suyla silin. Bol bol havalandirin. Kelebekleri gördükçe alın atın. Yenileri çıkarsa bilin ki mutfakta kaynağı var.

Mutfakta illaki bir şeyde vardır, gözden kaçırmış olabilirsiniz.
Giyside ise dolap kapaklarını açın havalansin. Sonra da kıyafetlerin arasına kalıp sabun yerleştirin beş altı tane.
Evi sirkeli suyla silin. Bol bol havalandirin. Kelebekleri gördükçe alın atın. Yenileri çıkarsa bilin ki mutfakta kaynağı var.
Tamam dediginiz gibi yapacagim insallah bitiririm bunlari tesekkurler

• Beğen
Reactions: Kuf
Ya çok ilginç bu gün okulda bir sürü gördüm hatta dolaptaki dosyaların içinde, panoların üzerinde :KK43: okulda temizlik elemanı da yok kendimiz temizledik. 1 haftadır da benim evde resmen güve istilası söz konusu günde 2 tane görüyorum :KK43: üstelik ben evi sürekli sirkeli su ile temizlerim açıkta gıda bırakmam. 15-20 gün önce pirinçte kurtlar gördük attık 😭🤮 Tosya’dan gelmiş doğal pirinçti geleli de 1 hafta olmustu. Ya ondan kaynaklı ya da ülke geneli güve istilası söz konusu anlamadım :D Yarın evi ilaçlatacağım Cumartesi de halıları yıkamaya verip yardıma birilerini alıp her yeri temizleyeceğim :KK43: gerçekten yılandan bile bu kadar midem bulanmıyor. Geçmezse çıldıracağım.

Ya çok ilginç bu gün okulda bir sürü gördüm hatta dolaptaki dosyaların içinde, panoların üzerinde :KK43: okulda temizlik elemanı da yok kendimiz temizledik. 1 haftadır da benim evde resmen güve istilası söz konusu günde 2 tane görüyorum :KK43: üstelik ben evi sürekli sirkeli su ile temizlerim açıkta gıda bırakmam. 15-20 gün önce pirinçte kurtlar gördük attık 😭🤮 Tosya’dan gelmiş doğal pirinçti geleli de 1 hafta olmustu. Ya ondan kaynaklı ya da ülke geneli güve istilası söz konusu anlamadım :KK70: Yarın evi ilaçlatacağım Cumartesi de halıları yıkamaya verip yardıma birilerini alıp her yeri temizleyeceğim :KK43: gerçekten yılandan bile bu kadar midem bulanmıyor. Geçmezse çıldıracağım.
Sizin isiniz daha zormus 😁daha oncede basima geldi fakat mutfak kaynakliydi bulgur pirinc falan ayni sekilde hep yeni alinmis market urunuydu 🙄 bu sefer kaynagini bulamadim cildircam

Sizin isiniz daha zormus 😁daha oncede basima geldi fakat mutfak kaynakliydi bulgur pirinc falan ayni sekilde hep yeni alinmis market urunuydu 🙄 bu sefer kaynagini bulamadim cildircam
Geçmiş olsun insallah bir an önce hallolur :( ilaçlatma işe yararsa yazarım.

Saolun sizede gecmis olsun ilaclama suan dusunemiyorum en son care hamileyim ve ilaclama yaptiramam bilek gucuyle temizliycem artik 😁
Bu gün ilaçladılar ama ilaçlamadan gelen adam evde güve yok dedi o_O valla baya şaşırdık. Gördüklerimiz dışarıdan geliyormuş. Mutfağımın baktığı balkon bir binaya çok yakın onlar da balkonlarına domates biber vs asmışlar baya bi (kurutmak için) muhtemelen ordan geliyordur dedi. Biz yine de yaptırdık ilaçlamayı pirinçle de alakası yokmus :KK70: . Siz de dikkat edin pencereyi vs açarken zira evde güvelenme varsa bozuk bir şey vs oluyormus yani daha doğrusu köklerinin olduğu bir yer. Pirinçteki kurtçuklardan daha büyükmüş larvaları da, onu da görür görmez imha edip bi yakmadığım kalmıştı :) içim ferahladı.

Bu gün ilaçladılar ama ilaçlamadan gelen adam evde güve yok dedi o_O valla baya şaşırdık. Gördüklerimiz dışarıdan geliyormuş. Mutfağımın baktığı balkon bir binaya çok yakın onlar da balkonlarına domates biber vs asmışlar baya bi (kurutmak için) muhtemelen ordan geliyordur dedi. Biz yine de yaptırdık ilaçlamayı pirinçle de alakası yokmus :KK70: . Siz de dikkat edin pencereyi vs açarken zira evde güvelenme varsa bozuk bir şey vs oluyormus yani daha doğrusu köklerinin olduğu bir yer. Pirinçteki kurtçuklardan daha büyükmüş larvaları da, onu da görür görmez imha edip bi yakmadığım kalmıştı :) içim ferahladı.
Hadi ucuz atlatmissiniz ev temizmis 😁bendede baska kelebek bulamadim kurtcuk hic yok ilk geldigim gun camlari acip havalandirdim dediginiz gibi disardan geldi heralde banada🤔

Saolun sizede gecmis olsun ilaclama suan dusunemiyorum en son care hamileyim ve ilaclama yaptiramam bilek gucuyle temizliycem artik 😁
Geçmiş olsun insallah bir an önce hallolur :KK43: ilaçlatma işe yararsa yazarım.
Merhaba ben de de çıktı kabuklu cevize gelmiş sanırım. evi 2 kez ilaçlattım 10 gün kadar oldu. heryeri sirke ile sildim. Tüm bakliyat buzdolabında hepsinin içine defne yaprağı attım, tüm giyislerin arasında defne ve lavanta var. Ama bi iki tane halen görüyorum tekrar çoğalıcak diye ödüm kopuyo etrafınızda başkası varmı avaba kurtulan bu sorundan eskiler bilir daha çok. Ben herşeyi denedim çünkü.

Merhaba ben de de çıktı kabuklu cevize gelmiş sanırım. evi 2 kez ilaçlattım 10 gün kadar oldu. heryeri sirke ile sildim. Tüm bakliyat buzdolabında hepsinin içine defne yaprağı attım, tüm giyislerin arasında defne ve lavanta var. Ama bi iki tane halen görüyorum tekrar çoğalıcak diye ödüm kopuyo etrafınızda başkası varmı avaba kurtulan bu sorundan eskiler bilir daha çok. Ben herşeyi denedim çünkü.
bende çok şükür yok. Cevizin yakınında vs olan gıdaları atmak gerekliymiş. Evde olmadığınız ya da dışarıya çıkacağınız bir gün Raidin böcek ve sinekler için olanından da sıkabilirsiniz kurtçuk gördüğünüz yerlere :( insallah kurtulursunuz. Pencerelere dikkat edin belki dışarıdan geliyordur güve.

bende çok şükür yok. Cevizin yakınında vs olan gıdaları atmak gerekliymiş. Evde olmadığınız ya da dışarıya çıkacağınız bir gün Raidin böcek ve sinekler için olanından da sıkabilirsiniz kurtçuk gördüğünüz yerlere :KK43: insallah kurtulursunuz. Pencerelere dikkat edin belki dışarıdan geliyordur güve.
Teşekkürler ya attım herşeyi evi 2 kez ilaçlattım bir şirkete çünkü raidle falan geçmedi. Gördüğüm en bela böcek, diğerlerine raid sıkınca gidiyo bu çok fena bir şey kabus gibi. ne zaman kurtulucam bilemiyorum. Dışarıdan gelmiyo sanırım komşularda yok ya da bir benim eve geliyor.

Back
X