Gurur ask'i tIkar mi?

Sensible

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2008
3.832
111
118
Biraz önce sevdigimle ilk tanistigimiz günleri konusuyorduk.
Msn'de görüstügümüz zaman konusmalarimizi kaydederdim hep, sonra okurum diye:)
Bugün aklima esti 2007'nin loglarina baktim. Normal arkadasligimiz basladigindan kisa bir süre sonra benden hoslandigini söylemisti. Bende beni yanlis anlamasindan korktugum icin ona sert ve umursamaz davraniyordum ve kendimce durduk yere gurur yapiyordum.
Aslinda buna gururda denilemez ama konuyu okudukca ne demek istedigimi anlayacaksiniz.

Mesela bir keresinde msn'de önemli bir konu hakkinda görüsüyoruz. Bana 1 dakika gec cevap veriyor.Bende buna bozuluyorum, sanki 1 dakika cok uzun süreymis gibi:) ve cikiyorum.Kalmami istedigi halde kalmiyorum.Neden? Aslinda kalmayi cok istiyorum, caktirmasamda hoslaniyorum ondan.Ama son lafi olan "tutmayayim seni cik"'a gurur yapiyorum ve ucuyorum:)

Neyse ben cikiyorum
yoksa kalcam yine
Allah zihin acikligi versin

iyi geceler
- gitme
- 5 dk kalacam bende
- isin var senin
- cikcam ben

işim yok ki
hadi iyi davran kendine
yapma bunu ya
ne zaman cikiyorsun
5 dk sonra ama seni tutmayayım
çık

olur
Iyi davran kendine, yarin insallah rahatlikla atlatirsin, Rabbim yaninda olsun zihin acikligi versin.
Görüsürüz.

Bugün bu yazilari onada kopiledim.
Ve aslinda kalmayi istedigimi, ona gurur yaptigimi söyledim. Cok sacmalamisim o anda dedim, gururluk bir mesele yokmus aslinda.

Lütfen bana gurur yapma dedi. Cünkü biliyorsun bende cok gururluyum, tikaniriz dedi.
Sonra kapadik msnleri.

Düsündüm bu söyledigini. Hakli gercektende. Fakat onun gururlu oldugu kadar bende gururluyum. Neden erkekler sürekli kadinlarin fedakarlik yapmasini, kendi kisiliklerinden ödün vermesini bekliyor?
Iliskimiz oturmaya basladikca ben bu ufak tefek seylere gurur yapma huyumu bu yüzden degistirdim. Ama bunlar ufak seyler oldugu icin degistirdim. Allah göstermesin, ilerde baska seyler oldugunda gururumu ayaklar altina alacagimi zannetmiyorum. E oda cok gururlu, oda yapmayacak.Peki ne olacak? Gurur ask'i tikar mi?

Tıkaç Lazım mı AßLa.. ?? :roflol:

ßiz de öyLeyizzz ama yumu$amak önemLisi fazLa uzatmamak...Cok ciddi mevzu oLursa i$ degi$ir..Ona vinç getirsen aLamaz.....

Islama göre gurur seytandandir...tabii bunu bilmek ayri, uygulayabilmek ayri bi marifet...Eger bir beraberligi ya da evliligi yürütmek istiyorsan ufak tefek seylere takilmiycaksin...ufak hesaplar pesinde olmiycaksin...

tıkar tabi tıkamazmı hiç....zaten vermiş olduğun yaşanmış örnek de bunun çok basit bir kanıtı bence...

aşk yaşanırken gurur ön plana geçerse o aşk tıkana tıkana patlar bir gün...

tabi ki gururlu onurlu olmalıyız ama yeri geldiğinde,

ihanet,yalan vs. şeyler girerse işin içine gurur tabi ki lazım.

aşkın gururu olmaz olamaz diye de bir şarkı vardı bu arada:))

bencede tıkar:)

hemde nasıl tıkar aşkta kesinlikle gurur yoktur bence olmamalıdır):

gurur çok pis bir duygu,çok ciddi problemle dışında asla olmamalı,sorun büyükse de kısa kesmeli yoksa bunaltıyor,karşıdakinin de canını sıkan durumlar yaratıyor..
hiç almayalım mümkünse

uuyyhhh tıhandım haa :icecream:
tıkamakla kalmaz

aşk yakar
aşk tıkar
aşk sıkar
aşk sokar
aşk kokar
aşk yıkar
aşk batar
aşk ............. bulamadım kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…