Gurbetteyim; esim evi terk etti.

PrensesEla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2010
80
0
86
A.B.D.
Merhabalar

Bu uzak diyarlara 3-4 yil once geldim esimle evlenerek. Geldigim gunden bu yana o kadar cok maddi sikinti cektikki anlatamam. Turkiyede cok iyi bi universitenin cok iyi bi bolumunden mezun oldum ama burada is bulamadim. Sonra mastira basladim burada. Yalniz esim gercekten is yapamiyor ve acayip borca batti. Butun altinlarimida bozdurdu. Aksam oluyor, aksama kadar bekliyorumki esim gelsin konusalim, muhabbet edelim ama gelir gelmez tek yaptigi bilgisayarla ilgilenmek. Sonrada uyumak. Hic konusmuyor, ilgilenmiyor. Ayrica, hic bir sosyal aktivitemiz yok. Ne bir gezmeye goturuyor ne bise. Bebegimle surekli evde patliyicak gibi oluyorum. Cok bunaldim ya. Bugun aksam kavga ettik, bebegi dusurdu ona cok kizdim cunku bebek daha 7 aylik ve desteksiz oturamamasina ragmen birakiyor ve cocuk dusuyor oyle. Cok vurdumduymaz. Ya ailemden uzagim, biraz ilgi bekliyorum aama ilginin i sini alamiyorum. AKsam bebek dusunce ona cok kizdim (Zaten bir suru sey birikmisti) o da patlama sebebi oldu ve kizdi evi terk etti.
SImdi ne yapayim? Bu evde mi durayim yoksa devlete mi siginayim? Tr ye donmek icin beklemem gereken bazi isler var... 3 ay daha burada bulunmam lazim. Sizler benim yerimde olsaydiniz ne yaapardiniz??

Cok yuzeysel anlattim belki ama yyalnizlik dayanilir bir sey degil. Hele de bebekleyseniz ve bir yere gidemiyorsaniz.. derdinizi anlatacaginiz tek bir dostunuz dahi yoksa.. Esiniz de mal gibiyse ve hic muhabbet etmiyorsa... Bir de ustune ustluk sizi maddi sikintilarin altina soktuysa... AYlardir baana dogru duzgun para vermedi ya ve ben tr de hoc parasiz kalmazdim... Cok bunaldim cooooooooooooooooooooookkk! Ulkeme donmek istiorum ve ailem her sekilde bana destek ama yinede kafam allak bullak.. 3 ay ne yapmaliyim ben simdi????????

Kardes hemen ayrilmayi dusunme. Sen su an yasadigin yere adapte olamamissin o sebeple evliligi dahi kurtarmak için çabalamayi dusunmuyorsun. Anliyorum kolay degil fakat, madem esin seninle konusmuyor o zaman senin psikolojik durumundan, beklentilerinden vs haberdar degil. Önce bunlari konus, ne istiyorsun, ne bekliyorsun, nasil olmali anlat, onun beklentilerini ogren... Zor da olsa ciddi bir konusma gerceklestirmek zorundasiniz. Eger bu konusma netice verirse, beklentileriniz yonunde birbirinize umut verecek olursaniz devam edersin. Aksi halde farkli seyler dusun, ama su an erken. Üç ay senin için bir firsat, esinin sana açilmasini, kapaliligi ve ketumlugunu yikmaya calis. O ilgi gostermiyorsa sen ilgi goster, hayal kirikliklarini goze alarak yap bunu. Belki zamanla onunla ortak bir dil gelistirebilirsin. Biraz çabala, emek ver önce yazik bebegin varmis... Yurt disinda buyuyenlerin pek çogu maalesef boyle. Özellikle ailesi cahil, ilgisiz ve egitimsiz olanlar(egitimsizden kastim okullu olmus olmak degil). Evi terkettiyse nasilsa donecektir, tabii ipleri koparmaya niyetli degilse. Gelmezse ve o ayrilmak falan isterse, yine de sen toplayici ve yapici olmalisin bence. Birbirinize bir sans verin ve birbirinizi kesfedin derim... Olmayacak gibiyse, 3 ay boyunca sana bakmak zorunda maddi anlamda kirayi oder, ihtiyaclari alir, sonrasinda çeker gidersin olmazsa... Bir yere siginma neden devlete siginacaksin, baksin esin isi ne?!!

ayyy canim ya cok uzuldum.esin boyyle yapmamaliydi a.,b d de yasiyosun galiba.bende evlenince ilk oraya gittim.cok zoroluyo kimse yok turkler azinlikda araba yoksa sosyal haytta yok.hepsini gectim esinin bu konuda cok anlayisli olmasi lazim .cunku oralardaki tek destekcimiz esimiz.

benim esim cok korkardi ya bana birsey olursa sen burda naparsin vs diye.herseyini ogrendim ama yinede yabanci memleket.

esin ne zaman evi terk etti canim.? barismayi dusunmuyomuusunda tr ye donmeyi dsunuyosun.sinirli bir anaina denk gelmesdir pismandir belki.canim esin gelince sen ne kadar sinirli olursan ol.sinirini gostreme sakince konus bakalim derdi neymis.

Allah kolaylik versin.canim.

ne kadar büyük cesaret tanimadigin ülkeye gitmek adapte olmak...
ben sende hic kabahat bulamiyorum esinde suc ne yapsan hos karsilamak zorunda adapte olmak kolay degil.
oda pek yanlisi olmadigi kesin ki tartismalar cikiyor.
ne icin orda kalmaniz gerekiyor bilemiyorum esinizi gözden cikartmissaniz eger orda tek basina yasamanin bir anlami varmi?
esiniz ne zamandan beri evde degil ?
gelicektir eve diye düsünüyorum ben.
giderken para falandami birakmadi?
bi insan nasil 7aylik bebegini karisini birakip gidebilirki
yapilcak iki secenegin var ya devlete siginicaksin yada türkiyeye geri dönüceksin

bana sorarsan ben türkiyeye dönmeyi tercih ederdim
tabi herseyi gözden cikardiysaniz
yinede deneyin devlete siginin belki esiniz hatasini anlar ve hersey düzelir
allah kolaylik versin

geri dönecektir tilki misali fakat neden böyle yapıyolar insan karısını geçtim çocuğunu daha 7 aylık bebeğini bırakıp nasıl gidebilir ki? Neden vicdanı yok bu erkek müsveddelerinin anlamıyorum

ne yazıkki bazı erkekler böyle vurdumduymazzz..sadece senin eşin değil bunu bil....
bende gurbete gelin geldim ve yanlızlığın sıkınsını çok cektim
seni iyi anlıyorummm
bence herşeyi zaman bırak eşininde üstene gitme
belli ki o daüzülüyor bunalıyor....
maddi sorunlar zor tabi ki de....

ne yazıkki bazı erkekler böyle vurdumduymazzz..sadece senin eşin değil bunu bil....
bende gurbete gelin geldim ve yanlızlığın sıkınsını çok cektim
seni iyi anlıyorummm
bence herşeyi zaman bırak eşininde üstene gitme
belli ki o daüzülüyor bunalıyor....
maddi sorunlar zor tabi ki de....

Yurt disinda yasayan erkeklerle evlilik zor canim..onlar farkli bir kültür bence. yasadiklari ülkeye tam benimsememis ve gercek bir türkte olamamislar. bende evlendim buraya geldim.. esim cok iyi insan ama bir cok özellik beni saskina ceviriyor. ben idare ediyorum. baska türlü zor. ama yavas yavas bazi seylere adapte oluyorlar ama yavas yavas..
hemen ayrilmayi düsünme bence. cocukta varmis. ne zor yaa.Allah yardimcin olsun. bu erkeklere Allah akil fikir versin.

sinirle gitmiş ama geri döner..
dönmeside mesele değil , sizi yalnız bırakması mesele..
bird eçocuk var o yüzden boşanında diyemiyorum...
gelince alıp kaşrınıza ciddi ciddi konuşun bir.. bakalım ne diyecek ..

ahh canım üzülme erkekler öyle.işten gelirler yemek yiyip bilgisayar ondan sonrada uykuuu.benimkiside aynı.bende gurbetteyim türkiyedeyim ama artık yurt içi yurt dışı hiç farketmiyor.insnalar bi tuhaf olmuş kimseye güvenilmiyor.senin bide bebeğin varmış.bence hemen ayrılmayı düşünmemelisin.evlilik bu cicimle gülümle geçmiyorki.maddi manevi zorluklar yaşıyoruz.allah yardımcınız olsun..

iyi günde kötü günde diye anlaşmadınız mı evlenirken.kötüyü görünceye hemen kaçıp gitmekte neymiş.ikinizde bunalım içindesiniz birbirinize destek olun.ayrılık kolay bütün olmak zor

Canim gecmis olsun, hangi ulkedensin cok merak ettim, ben belcikadanim ve burda dogma buyumeyim. Acikcasi yazdiklarina hic sasirmadim cunku cogu erkekler oyle (yani yurtdisinda) bazilari okumus veya kendi ayaklarin uzerinde durmasini biliyorlar ama bazilarinin keyifleri yerlerinde ve cok tembel oluyorlar.
Ben evli degilim ama seni ilk bastan tebrik ediyorum cunku yurtdisina gelince kendini egitim yonden gelistirmissin master yaparak.
Sorununa gelirse, anlattiklarina dayanarak sakin pes etmemeni ve yapici olmani tavsiye ederim. Evlilik isi basit degil ve sen sadece bunaldigin icin bu psikolojidesin. Sakinles, kafani toparla ve cocugunu unutma. Hemen Ayriliktan bahsetme, son soyleyecegeni ilk soyleme sakin. Ayirldiktan sonra hersey duzelecek diye birsey deyok.
Kendini toparladiktan sonra esinle konusmaya calis, sorunu bulun ve birlikte cozmeye bakin. Belki butun sorunlari birden cozemezsiniz ama birbirbirinize istediklerinizi beklentilerinizi guzel birsekilde ifade ederseniz ilk temeller atilmis olur. Eminim disardan cok kolay geliyordur ama bunu yapmaniz sizin icin umud olur. gerekirse aile danismanina gidin gerci yurtdisinda turkce bilen terapist bulabilirseniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…