- 10 Aralık 2024
- 20
- 9
- 1
- 37
- Konu Sahibi duygusalkivi
-
evet haklısınız. hiç evim olmadı.. ya otelde ya böyle dairelerde kaldım. bunaldım artık sanırım. eşimle yemeğe de gideriz gezeriz de ama her şey sıkıyor bir süre sonra.almanyaya taşınıp hayat kurunca daha iyi hissedersiniz diye düşünüyorum. eşinizin arkadaşları vs. olur, o gruba girersiniz. ülke ülke gezmişsiniz de ondan. akşam dışarı cıkın yemeğe, haftasonları gezin. bu tarz şeyler yapmıyor musunuz? tr de de istanbulda insanlar ayda 1 görüşüyor, herkes kendi derdinde. yalnız da değilsiniz, evlisiniz. asya zorlamış olabilir, almanyada düzene girersiniz. hem tr ye yakın, sık sık gidip gelin. ben de fransayım. annem hastaydı gecen 2 sene her ay gittim geldim, şimdi iyi çok şükür hala 2 ayda bir gidip annemi, arkaşlarımı görüp geliyorum. evde çalışmayan herkes oyle yaşıyor emin olun. evden calışan arkadaşlarım da o şekilde, hergun eşleriyle evde.
eşimi bırakıp dönersem buraya geri gelmem. onu da yalnız bırakmak içime sinmiyor.Kısa bir süreliğine eşinizi yalnız bırakıp Türkiye'ye tatile gelemez misiniz ? Tek başınıza gelirsiniz, ailenizi görür biraz hasret giderirsiniz, çalışmıyormuşsunuz zaten.
Bence sebebi biraz da göçebe gibi yaşamanız.Belki bir ülkede yerleşik olmuş olsaydınız öyle ya da böyle uyum sağlayacaktınız, ama sürekli konum değiştirince hevesiniz de kalmamıştır. Almanya'ya döndüğünüzde duruma bakın, eğer mutsuzsanız söyleyin. Türkiye'de de illa ailenizin olduğu şehirde yaşamak zorunda değilsiniz.
eşimi de çok üzdüm bu birkaç günde.. adam bana üzüntüsünden bulaşıkları yıkamış bugün :) sokağa çıkılacak bir yer değil.. sabredeceğim dediğiniz gibi..Durumunuz zor ama sabredeceksiniz.Esinizi bırakın memlekete gezmeye gelin ,uzaktan çalışıyor ise beraber bir kaçamak yapın.Arada çıkın dolaşın,bulunduğunuz yer güvenli ise siz tek çıkın dolaşın.Adamin başında bekleyip depresyon perileriyle kahve içmeyi bırakın.Bir çok insanın görmediği yerlere gidiyorsunuz,iyi ve sizi seven eşiniz var . Bakış açınızı değiştirip farklı pencereden bakma zamanı.....
inşallah öyle olur. eşimin de çevresi kalmadı orada artık ama bakarız çaresine..çok teşekkür ederim..Kendi düzeninizi kuramamak sizi bu hale getirmiş bence. Almanya’da evinizi düzeninizi kurunca bu kadar bunalmazsınız. Eşinizin bi çevresi vardır. Siz de zamanla çevre edinirsiniz. Oraya gidene kadar Almanca’nızı geliştirin. Eşinizle mutluymuşsunuz güzelliklere odaklanın.
Hangi ülke burası hiç bir sosyal aktivite olmayan ? Eşiniz Türkiye de de uzaktan calisabiliyorsa o da sizin için gelsin, siz de bir süre tatile gelin eşiniz kalsın işinin başında siz 15-20gunlugune kafa tatiline gelin.merhaba herkese,
benim derdim gurbet mi, yalnızlık mı, işsizlik mi bilmiyorum hangisi... bundan 5 sene önce eşimle evlendik. eşim alman, çok az türkçe biliyor. hayatımda tanıdığım en iyi insan, beni çok seviyor, ilişkimize çok özenli. ama işi dolayısı ile her sene farklı farklı ülkelerde ikamet etmek zorunda kalıyoruz. ikamet ettiğimiz ülkeler de genelde asya kıtasında... ben çalışmıyorum. uzaktan belli işler yaptım ama keyif vermedi kodlama. şuan bulunduğum ülkede sosyalleşebileceğim hiçbir platform yok. ne kurs var ne arkadaş..bütün gün bilgisayrdan film dizi izliyorum..kitap okuyorum. saate bakıyorum zaman geçsin diye. eşimle bir odanın içinde kısıldık kaldık gibi hissediyorum. şirketi bize ayarladığı 1+1 evde arkadaş gibi olduk sanki. o çalışıyor zaten şikayeti olmuyor bu durumdan. ama ben anksiyete ve depresyon batağına girdim. sürekli ağlamak istiyorum. eski fotoğraflara bakıp bakıp ağlıyorum. arkadaşlarımla saat farkı oluyor konuşamıyorum. bir tek annemle konuşuyoruz ona da belli etmemeye çalışıyorum. burada 6 aylık bir süreçten sonra almanya'ya yerleşeceğiz temelli. ama ben türkiye'ye ailemin arkadaşlarımın yanına gitmek istiyor gibiyim. ha oraya gitsem ne yaparım onu da bilmiyorum. nerede yaşarız herkes ayrı bir köşesinde memleketin..
o kadar yoruldum ki gurbetten bir düzen daha kurasım kalmadı. eşimi çok seviyorum, hiçbir sıkıntımız yok.. ama bu yalnızlık benim psikolojimi fena halde bozdu.. ne yapayım kızlar bana da bir yol gösterin.. içimdeki bu mutsuzluk nereye gitsem benimle gelecek gibi hissediyorum. şımarıklık yapıyorsun mutlu olmayı bil diyor içimdeki bir ses.. bak yine gözlerim doldu
Saat diliminiz ne? Yarın bi sohbet edelim?kızlar uzaktan eğitimler alıyorum ama haftada maks 1-2 saatlik zaman alıyor hepsi. geri kalan koltukta otur yaprak dökümü izleden ibaret..
evet senelerdir göçebe hayatı yaşıyorum onun için.. türkiye'deli çevrem hep küçük şehirlerde yaşıyor.. orada da eşim yaşayamaz muhtemelen.. geçiş sürecidir inşallah bu hislerim
Kız yaprak dökümü izleme, valla insanın psikolojisini bozmaya tek başına yeter o zatenkızlar uzaktan eğitimler alıyorum ama haftada maks 1-2 saatlik zaman alıyor hepsi. geri kalan koltukta otur yaprak dökümü izleden ibaret..
evet senelerdir göçebe hayatı yaşıyorum onun için.. türkiye'deli çevrem hep küçük şehirlerde yaşıyor.. orada da eşim yaşayamaz muhtemelen.. geçiş sürecidir inşallah bu hislerim
Bence sabredin almanyadayım.ben . Çok iyi. Sosyal imkan çok fazla. Çok fazla spor yürüyüs vs grubu var. İnsanlar çok xanayakın. Dil bilmiyirsanız kursa gider oradan da arkadaş edinirsiniz. Biliyorsanız kendi mesleğinizde iş bulursunuz aktif calısılan.merhaba herkese,
benim derdim gurbet mi, yalnızlık mı, işsizlik mi bilmiyorum hangisi... bundan 5 sene önce eşimle evlendik. eşim alman, çok az türkçe biliyor. hayatımda tanıdığım en iyi insan, beni çok seviyor, ilişkimize çok özenli. ama işi dolayısı ile her sene farklı farklı ülkelerde ikamet etmek zorunda kalıyoruz. ikamet ettiğimiz ülkeler de genelde asya kıtasında... ben çalışmıyorum. uzaktan belli işler yaptım ama keyif vermedi kodlama. şuan bulunduğum ülkede sosyalleşebileceğim hiçbir platform yok. ne kurs var ne arkadaş..bütün gün bilgisayrdan film dizi izliyorum..kitap okuyorum. saate bakıyorum zaman geçsin diye. eşimle bir odanın içinde kısıldık kaldık gibi hissediyorum. şirketi bize ayarladığı 1+1 evde arkadaş gibi olduk sanki. o çalışıyor zaten şikayeti olmuyor bu durumdan. ama ben anksiyete ve depresyon batağına girdim. sürekli ağlamak istiyorum. eski fotoğraflara bakıp bakıp ağlıyorum. arkadaşlarımla saat farkı oluyor konuşamıyorum. bir tek annemle konuşuyoruz ona da belli etmemeye çalışıyorum. burada 6 aylık bir süreçten sonra almanya'ya yerleşeceğiz temelli. ama ben türkiye'ye ailemin arkadaşlarımın yanına gitmek istiyor gibiyim. ha oraya gitsem ne yaparım onu da bilmiyorum. nerede yaşarız herkes ayrı bir köşesinde memleketin..
o kadar yoruldum ki gurbetten bir düzen daha kurasım kalmadı. eşimi çok seviyorum, hiçbir sıkıntımız yok.. ama bu yalnızlık benim psikolojimi fena halde bozdu.. ne yapayım kızlar bana da bir yol gösterin.. içimdeki bu mutsuzluk nereye gitsem benimle gelecek gibi hissediyorum. şımarıklık yapıyorsun mutlu olmayı bil diyor içimdeki bir ses.. bak yine gözlerim doldu
Yaprak dökümü ne ya insanı depresyona sokar o dizi. Şöyle lacasede papel fln izlekızlar uzaktan eğitimler alıyorum ama haftada maks 1-2 saatlik zaman alıyor hepsi. geri kalan koltukta otur yaprak dökümü izleden ibaret..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?