Günün Sözü ?

Verdiğim değeri haketmeyen insanları silmeyi
Arkama dönüp bakmamayı
Hiç kimse için kendime saygımı yitirecek bir şey yapmamayı
Gözyaşlarımın değerini bilmeyi
Ve onları üç kuruşluk insanlar için harcamamayı
Ben izin vermeden kimsenin beni üzemeyeceğini
Kendimin her şeyden önemli olduğunu
Zor oldu, geç oldu!
Ama öğrendim!!!

Can YÜCEL

Son düzenleme:
Yusuf, baştan ayağa iffet olduktan sonra,
Züleyha, baştan ayağa afet olsa ne yazar...

*Necip Fazıl Kısakürek

" Karanlıktan korkan bir çocuğu kolaylıkla hoş görebiliriz, asıl trajedi yetişkinlerin aydınlıktan korkmaları."

Sözcüklerin gerçeği değiştirme gücü vardır. Öyleyse sözcüklerine dikkat ederek güçlü bir enstrüman olarak kullan onları:

İyileştirmek için, şükretmek için, şefkat göstermek için, var etmek için, affetmek için kullan.

-Daphne Rose Kingma-

İnsanın her nefeste iki defa şükretmesi lazım..
Biri nefes aldığı için, diğeri verdiği için…
Çünkü; verip alamamak, alıp verememek var…

Şeyh Sadi Şirazi

"Bir belâya ve felâkete uğradığında mahzun olma, Cenâb-ı Hakkın nice gizli lütufları vardır onda."Sadi Şirazi

"Uçmayı öğrenecek olan, önce yürümeyi, koşmayı, tırmanmayı ve dans etmeyi öğrenmeli; insan uçmaya "uçarak" başlayamaz..!"

-Nietzsche-

'Kendini tanıdığın ölçüde başkalarını yargılayabilirsin.De bana;Hangimiz günahkar,hangimiz masum?..''...

HALİL CİBRAN

Kaybeden sakin olsun. Zira Kur'an şöyle der: "Hoşlanmadığınız birşey sizin iyiliğinize olabilir veya hoşlandığınız şey sizin kötülüğünüze olabilir. Bunu bilmezsiniz: ama Allah bilir." (Kur'an, 2, 216)

"İnsan; sözünü yağmur gibi yumuşakça indirmeli kulaklara,
Kırıp dökmemeli, damla damla söylemeli, ince ince sevmeli "

Mevlana

Ey burnu kanasa hemen kadere küsüp yüzünü ekşiten. Gülden hiç ders almıyor musun?

Bütün yaprakları tek tek yolsan gül yine de gülmekten vazgeçmez. Hale razı oluş şükürdür. Gül de daimi bir şükür makamındadır.

Hem bilmez misin ki başına gelen sıkıntılar aslında daha büyük bir sıkıntıya set olur da başındaki belayı def ederler. O halde yüzün gülsün..

MEVLANA

Back