- 7 Ağustos 2016
- 3.456
- 7.218
- 158
- Konu Sahibi papatyam_83
-
Ben dün akşam yaptım tarif verebilirim.Bnmki firinda balik yemem diyor
Kizartma olacakmis ya da mangal
Firinda guzel balik yapmayi ogrenmek istyrm
Tabi, be kadar balık olduğuna bağlı koyacağınız miktar. Dün ben 5 uskumruya 2 diş sarımsağı rendeledim, yarım çk kırmızı pul biber yarım çk kırmızı toz biber yarım çk karabiber bir tk tuz bir tk kekik. Çeyrek çay bardağı zeytinyağı çeyrwk çay bardağı su koydum.Ellerinize saglik, baligin sos tarifini alabilir miyim :)
Verir misin cnmBen dün akşam yaptım tarif verebilirim.
Antalyada botanikte yemistim.
Tahmin edersiniz tadını :))))
Tabii ki.Verir misin cnm
Evet cikaaar ://// eger ben inatlasayim esimle. Onun sevmedigini BILE BILE pirasa ispanak patlıcan nohut vs yapayım bak 3 gün ust uste o zaman kavgayı gör :)
Peki hangi baklikla guzel olurTabii ki.
Kiremit kalıp varsa daha güzel oluyo yoksa da Tepside de olur.
Önce biraz tereyağı sürün tepsiye sonra balıkları koyun üzerine de biraz tereyagi ,tuz serpip 200 derecede 15 dk pisirin.
Sonra mantarları kup küp doğrayıp balığın etrafına üzerine dizin.
20 dakika da öyle pişirin.
En son rendelenmis kaşar peynirini üstüne serip kasarlar kizarincaya kadar pişirin.
Biraz sulanicak o suyu dokebilirsiniz.
Ama tadı harika oluyo.
Ordaki ustadan istemiştim.
Rica ederimPeki hangi baklikla guzel olur
Tesekur ederim :)
Ustte de yazdim. Bu kendini ezdirip ezdirmemekle . Baskin olup olmamakla ilgisi yok.. bu durum adamdan adama değişen bir mevzu. Kimi adam yemek konusunda coook hassastir. Kimisi biraz. Kimisi hasssastir ama ilimlidir biraz daha geniştir vs.. kimisinin de böyle tabulari vardir. Yeni lezzzetlere kapalidir.Anam benim kocam öyle değil azcik daha ben baskınım sanırım
En sonunda sen benim yaptığım yemeği yemiyorum diye trip yer 1 saat onu da hiç sevmez
Canım keşke surat assa can feda.. Kıyamet kopar.. Eşim doğulu benim. Çoraptı, traş olunca lavaboyu temizlemeydi bunlari ben de duzeltim. Sagolsun soyleyince kirmadi beniduzeltti o huylarini.. Bekarken ne annesi ne ablalari ne de yengesi dememis dökme, buraya atma, lekeli birakma diye. Cok zoruna gidiyordu baslarda.. Şimdi sagolsun cok duzenlidir. Cok yardimci olur ama yemek konusunda asla degismez.. Öyle surat asma ya da biraz ses yukseltme ile bitecek bir sey degil.. Kıyametler kopar..Sorun çıkardığı da oluyor mesela yeşil mercimegi çok severdi zehirlendi yaklaşık 6 aydır yemiyordu dedim yeter senin yüzünden ben yemiyorum bir gün benden et istedi he dedim tamam sadece yaptım yeşil mercimeği dedim vitamini eş değer ister ye ister yeme başka yemek var mı dedi yok dedim yanımda zeytin peynir yedi sonra baktı suratına bakmıyorum bana da koy dedi az da olsa yedi bence istediği kdr sorun çıkarsın yada sürat azsin tepki vermemek
Mesela ben et yapmayı becremem istediği gibi bana dedi bir gün et kavurma et kavurma diye dedim bak yapamıyorum ona göre ya sen herşeyi yapıyorsun onu da bilerek yapmıyorsun sen bilirsin yapacağım et kavurmayı yiyecek mısın evet dedi ama gerçekten beceremiyorum ya kupkuru oldu yanında pilav yaptım sonra artık benden et kavurma istemez pilavı çok güzel yapıyorsun derim ohh pilav da üzerinden kalktı zaten kahvaltı olayı yarı yarıya ki KV o kdr çok alıştırmis ki bu huyları geçene kdr gobegim catladi ama bir senede şükür
İlk evlendigimizde çoraplarını yere atmıştı o zamandan başladım ben kalk al demeye
Kavga gürültü kendinizi ezdirmeyin
Makarna, kızartma, tavuk sote... Zaten bunların bile bulaşığı koy çıkar sıkıyor bir de baklava mı açacağım ahir ömrümde
Ustte de yazdim. Bu kendini ezdirip ezdirmemekle . Baskin olup olmamakla ilgisi yok.. bu durum adamdan adama değişen bir mevzu. Kimi adam yemek konusunda coook hassastir. Kimisi biraz. Kimisi hasssastir ama ilimlidir biraz daha geniştir vs.. kimisinin de böyle tabulari vardir. Yeni lezzzetlere kapalidir.
Canım keşke surat assa can feda.. Kıyamet kopar.. Eşim doğulu benim. Çoraptı, traş olunca lavaboyu temizlemeydi bunlari ben de duzeltim. Sagolsun soyleyince kirmadi beniduzeltti o huylarini.. Bekarken ne annesi ne ablalari ne de yengesi dememis dökme, buraya atma, lekeli birakma diye. Cok zoruna gidiyordu baslarda.. Şimdi sagolsun cok duzenlidir. Cok yardimci olur ama yemek konusunda asla degismez.. Öyle surat asma ya da biraz ses yukseltme ile bitecek bir sey degil.. Kıyametler kopar..
İns ilerleyen zamanda çocuk olursa değişir belki
Aslında senin eşin biraz yemek konusunda sanki değişir gbi kendi düzenini yavaş yavaş otuturmus ne güzel
Çocuk var suan ama henuz 6 aylik. Küçük yani. Ister istemez ona ayri kendimize ayri yapiyorm zaten. Ama cocuk olunca su acidan değişti hakkaten. Ne istiyorsan onu yap hayatim demeye basladi mesela. Aa nohuttami diyorum. Evet dior suratima bakior. Ama biliyorumki iki kasik alacak kalkacak. Yazik deglmi bende okdr ugrasicam cocukla ?
Evet takılıyorum. Onu düşünüyorum. Aç kaliyormus gibi geliyor benim yüzümden ondan :/Aynn ne istiyorsan yap demeye başlamış sen de nohut yaptığında az yap iki yemek yapma öyle öyle alışır aslında :) baksana artık istediğin gibi olmuş aslında yiyip yemesini iki kaşık almasına o kdr takılma ama
Evet takılıyorum. Onu düşünüyorum. Aç kaliyormus gibi geliyor benim yüzümden ondan :/
Yok kız koca adam aç kalır mı haftada bir kezden başla sen bebekte artık yavaş yavaş yemeğe baslar esin de alışır bebek varken ikinci yemeği yap demez zaten baksana kiyamıyor sana :)
sen neden degistin artik diyorum. "Çünkü artik her gün her gün, bugün ne yapsam kafayı yicem biktim senin yemek secmenden demenden ginaa geldi hayatim ondan dolayi diledigini yap diyorum. Ha bir de bebeğimiz var artik ondan yorulma diye " dediiii :/ banane o zaman sende secme herkesten ne fazlaligin var da seciyorsun diyorum. Tamaaaam uzatma iste gülümm istedigini yap diyorr d
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?