• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günlük yemek menüsü paylaşımı :) (hepimiz bu dertten kurtulalım) :)yemek yapamayanlar buyurunnn

ORTA MENÜ
Çorba : Hafif mü ile aynı çorbamız
Yemek : Tavuk şiş tavuk gögsünü alıyoruz ve kuş basıdan biraz büyük doguryoruz ( karabiber , kimyon , kekik , pul biber , yenibahar ) tercihe baglı hepsi ve 1 tatlı kasıgı salca harmanlıyoruz küçük bambu şişlere diziyoruz bambu şişler yoksa direk tavaya da koyabilriz bir güzel kızartıyoruz . En son tavaya tek taraflı domates biber ve sogan koyup hemen alıyoruz :)
Yanına : Pirinç pilavı 2 su bardağı pirinçi ıslatın 3 su bardağı sıcak su kaynatın tencereye 1 Türk kahvesi fincanı arpa şehriye veya yıldız veya tel ... şehriye alın üzerine yagı ilave edin kızarmaya bırakın o arada pirincleri yıkayın ve sehriyeye ilave edin daha sonra hemen 1 tane tavuk bulyon ialve edin kavurn pirincler birbirine yapışıncaya kadar ve saha sonra kaynattıgınız suyu ilave edin üzerine tuz ve 4 5 damlata limon suyu ilave edin kısık ateste pişirmeye bırakın :)
Yanına : Bir kaba yogurt alın biraz su ile yogurdu hafif cıvıtın ve içerisine dogranmış taze nane , dere otur istege baglı salatalık da koyulur tuz ilave edin ve pul biberle süsleyin :)
Salata : Domates , biber , sogan ve sarmısak dograyın limon zeytin yag ve aycicek yagı ile bütünleştirin :)
Tatlı : 5 6 Adet havucu soyun haslamaya koyun haslanınca içerisine 5 6 adet petibör bisküvi yarım cay bardagı pudra şekeri 1 paket vanilin ve cekilmiş ceviz ( fındık ,hindistan cevizi , fıstık istege baglı ) ekleyin karıstırın ve top top yapıp hindistan cevizine buLayın yada tercih( cikolataya , fıstıga ) sizin :) tatlımız hazır . :)
AFİYET OLSUN @pamukdeniz menüsü

ZOR MENÜ
Çorba : Hafif menü ila aynı çorba :)
Yemek (güvecte - tencerede) : Az yaglı kıyma alıyoruz içerisine biraz galete unu yada evinizde kurumuş ekmek varsa rendeleyin yada robotta cekin kıymamıza ekleyin taze kırmızı biber kıyın incecik olacak ve yeşil biber kıyın maydonoz kıyın ekleyin kıymamıza ve 1 adet yumurta ekleyin 1 adet sogan rendeleyin tuz ilave edin ( karabiber , kekik , pul biber , kimyon ve tercihe baglı... ) güzelce yogurun ve dolaba bırakın dinlensin bir yandanda 5 adet sarmısak soyun ve 3 adet patates soyun patatesleri küp küp dograyın suya ıslatın sarmısaları koyun bir kenara ve kıymamızı dolaptan alın ceviz büyüklügünde yuvarlayın yassı olmasın top top olsun :) tenceremizi alın yada güvecimizi içerisine yagımızı koyu 1 adet sogan dograyın ve ölmesini bekleyin daha sonra içerisine domates salcası ilave edin 1 ,5 tatlı kasıgıda biber salcası ilave edin ve üzerine 1 adet domates rendeleyin kavurun sonra patateslerin suyunu süzüp ekleyi sarmısakları ekleyin en son köfteleri ekleyin karıstırmadan suyunu ekleyin tuzunu ilave edin ve kapagını kapatın kısık ateste pişmeye bırakın :)
Yanına : Pirinc pilavı orta menüde oldugu gibi :)
Yanına meze olarak havucları dograyın ve haslayın daha sonra bir tabaga alın soguması için üzerine taze yada kuru sogan dograyıp yogurt dökün ve kırmızı biberle süsleyin :)
Tatlı :1 su bardagı sehriyeyi 2 yemek kasıgı sıvı yagda kızartın karıstırarak daha sonra sogumaya bırakın bir yanda da tencereye 2 su bardağı süt , 1 yemek kaşığı un , 1 yemek kaşığı nişasta , 4 yemek kaşığı şeker ,2 yemek kaşığı hindistan cevizi , 1 paket vanilya ekleyin karıstırın fokurdayana kadar fokurdayınca 1 yemek kaşığı margarin ekleyin ve karıstırıp söndürün :)bir kabı yaglayın ve muhallebiyi üzerine yayın daha sonra sogumaya bıraktıgımız sehriyeli üzerine yayın üzerini cvizli süsleyin cok yaksıyor tercih sizin hindistan cevizide olur :) yada bunları bardaklara yapabiliriz mutlaka üzerini kapatın kurumasın :)
İçecek : 2 adet Limon 10 adet mandalina sıkın ve 2 yemek kasıgı seker ilave edin ve bir güzel cırpın üzerine 2 su bardagı su ekleyin ve 3 4 adet taze nane yapragı veya taze zencefil ilave edin afiyet olsun :) kış içeçginiz hazır :)
AFİYET OLSUN @PamukDeniz menüsü :)

Son düzenleme:
Yapamdıgınız olursa buralardayım ama yaparsınız siz :) herhangi bir yazım yanlışım varsa kusura bakmayın şimdiden :) ilk paylasımlar normaldir :)

Günün Hafif menüsü : Ev Ezogelini , Sargılı bulgur pilavı , tursu ,lahana salatası ve havuclu meze :)
Günün orta menüsü : Ev ezogelini , evde tavuk şiş , pirinç pilavı ,yogurtlu naneli dereotu, sarmısaklı salata ve havuc topları :)
Günün zor menüsü : Ev ezogelin , güvecte zırh köfte , pirinc pilavı , havuclu yogurtlu meze , muhallebili şehriye tatlısı :)

tavukları bu şekilde yapmıştım :) tavayı cok az yaglayıp koyun kızarsın :)

Eklentiler

• IMG_3359.JPG
    IMG_3359.JPG
    34,3 KB · Görüntüleme: 247
benim yemeklerim hazır anlattıgım köfteyi yaptım :) ve corbayı :) meze olarak mercimek köftesi tercih ettim :) ve pilav yerine makarna :)

Eklentiler

• IMG_3630.JPG
    IMG_3630.JPG
    108,7 KB · Görüntüleme: 249
agzimin suyu akti. ben bu sayfayi nasil sürekli takip edicem. bide avrupada yasiyorum bazi seyleri bulamiyorum nasil yapcaz :110: bide cok cok cok cok sagol ellerin dert görmesin ya nasil yapsam en iisi.

keske ben erkek olsam sen benim hanim hergün mis mis yemekler oh ne güzel

Eline saglik canim masallah
Bizim kaynanamlarla yemekler bir o yapıyor genelde ben gebeyim.
Kokuya gelemiyorum.
Dun manti yapmis
Dunden once sogan salatası roka normal salata sis ayran corbasi ve benim icin gozleme yapmisto.
Ondan onceki gun etli nohutlu bamya
Bulhur pilavi ayran salata .
Ben bugun evdeyim ama ölü topragi var üstümde sanki canim hicbisey yapmak istemiyor hala yatiyodum.
Kahvalti bile yapmadim daha

Eline saglik canim masallah
Bizim kaynanamlarla yemekler bir o yapıyor genelde ben gebeyim.
Kokuya gelemiyorum.
Dun manti yapmis
Dunden once sogan salatası roka normal salata sis ayran corbasi ve benim icin gozleme yapmisto.
Ondan onceki gun etli nohutlu bamya
Bulhur pilavi ayran salata .
Ben bugun evdeyim ama ölü topragi var üstümde sanki canim hicbisey yapmak istemiyor hala yatiyodum.
Kahvalti bile yapmadim daha
Ama hamişsin hemen yemelisin birseyler :)

Ay cok iyi olmus ya.
Dünkü orta menü ve ağır menüyü mutlaka yapıcam. Köfteli tarifi cok merak ettim özellikle.

Günün menüsü Eve geç geldim aceleyle yaptım :)

Eklentiler

• 069D83C0-2091-4B3C-9A35-6CC37E3EF62E.jpeg
    069D83C0-2091-4B3C-9A35-6CC37E3EF62E.jpeg
    112,9 KB · Görüntüleme: 214
Back