günlük planlarım

Kendime not: Bir kişiyle ilişkinden rahatsızsan, attığın adımları değiştirmelisin ki aranızdaki ilişki dansı değişsin, kendi hareketlerini değiştirmeden ilişkinin değişmesini beklemek hayalperestlikten başka bir şey değildir.

Hep bir şeylere yetişememe hiss, yetişmeyen işler ve koştura koştura geçen günler...
bu günlere bir dur demem lazım, farkındalığımı arttırmam lazım...
Pür dikkat çalışarak işle ilgili işleri işte hallederek bitirebilirim. böylece eve iş getirmem çocuklarlımla daha verimli vakit geçirebilirim ve çocuklar uyuduktan sonra kitap okuması yapıp kendim için birkaç şey yapabilirim.
kendimi gözlüyorum son zamanlarda fazla gerginim. yetişmeyen işler ve plansız zamanlama olmadan yaşam... akademisyen bir anne olarak çözmem gereken ilk iş bu olmalı. .. çok fazla boş vakit geçiyor fark etmeden, üstelik sosyal medyada zaman geçirmenin dinlendirici etkisi de yok..
son zamanlarda fazlaca gerginim ve patlamak üzereyim. düzenli tülay kök dinlemelerime ve kitap okumalarıma dönmem gerekiyor. aksi halde de psikolog görüşmesi ayarlamama gerekecek....

çok fazla boş vakit geçiriyorum. zamanımı verimli kılmak için günü üçe bölmeye karar verdim. gün sonu değerlendirme yapsam da bu yeterli gelmedi. sabah-öğle-akşam şeklinde 3 bölümlük skorlamaya başlıyorum inşallah bu beni canlandırır

2024 Temmuz Ayı: (senenin ilk yarı değerlendirmesi, son yarıya hazırlık:))
Sağlıklı yaşam:
-Kilom:61,5den 60.8 oldu Hedefim: 57'e inip sabitlenmek
Aile olmak:
- İki çocuğumla da günlük 15-20dk da olsa başbaşa vakit geçirmek, güzel anılar biriktiriyorum.
-Henüz çevre ilçe ve illere geziler deneyimleyemedik
Düzenli, sade ev:
-Aylık evi elden geçirmek.
İyi görünmek:
-temiz, şık, uyumlu stil sahibi giyiniyorum.
Verimli iş hayatı:
-MAALESEF hiçbir yayın bitiremedim. sosyal medyayı geriye bırakıp derse odaklanmam gerek.
Para yönetimi:
-Sene sonunda araba almış olmayı niyetliyorum.
-Kullanmadığım eşyaları satmayı düşünüyorum.
Toplumsal fayda:
- İhtiyacı olan bir aile bulup düzenli yardım yapmak istiyorum.
Sosyalleşmek:
-Yıl sonuna kadar 3 aile ile görüşmeyi niyetliyorum.
KAZANMAK İSTEDİĞİM ALIŞKANLIKLAR:
1-Soyal medya detoksu
2-Namazlar
3-Yüz yogası
4-Saçla oynama

5-kitap okuma
Diğer:
-Tülay kök dinlemek

-Arapça öğrenmeye başlamak
+Kuran meali bitirmk
-Kuran hatmi
-Namaz dua meali
-Meditasyon öğren
-Liderlik,etkili konuşma, diksiyonunu geliştir
-Piyano ilerlet (c.başbuğa 6.dersteyim: Yaşasın okulumuz seviyesi :)-10.dersteyim
+Köşe yazısı okuma
-Cilt bakımı rutini oluştur
-40 kitap oku
-Ayda 1 farklı yemek dene

-Ayda 3 film izle
-Bulmaca çöz
2.1.24-61,4kg
2.7.24-60.8kg

Bugün tek konuya eğiliyorum: alışveriş sitelerinde neler yapıyorum???
-oğlumun,kızımın kıyafet, oyuncak ve kitap ihtiyaçları yok
-benim kıyafet, ev kıyafeti,sandalet ihtiyacım yok
-ev için acil bir ihtiyacımız yok

(kendime az topuklu günlük elbise altı ayakkabı almak istiyorum ama acil değil, siyah var açık renk yok/ yeni bir ev elbisesi ve dışarda giyecek kıyafet istiyorum sırf değişiklik olsun diye ama kesinlikle ihtiyaç değil, erteleyeblirim)
(oğluma nevresim takımı ve yatak bariyeri alacağım ama acil değil)
-Kitap alırken alışveriş ishaline tutulduğumu fark ettim, geçen hafta yaptığım bir alışverişte kızıma geçen ay aldığım kitabın aynısını da almışım!! Yavaşlayıp alışverişi bırakıyorum.

O zaman kendime iş yerinde alışveriş sitesi bakmayı yasaklıyorum!!!
Böylece iş yerinde verimli çalışıp işlerimi bitirip eve iş götürmemeyi hedefliyorum.
Bu süreçte eve iş götürmediğim için çocuklarla daha verimli ve sakin vakit geçirebileceğim.
Onlar uyuduktan sonra da kitap okurum, cilt bakımımı yaparım, whatsapp grup mesajlarımı okuyabilirim.
İbadetlerimi yapıp, en az 1 sayfa Kuran okuyabilirim.
Ve yatma saatimi erkene çekmiş olurum, sabah daha dinç uyanırım.
Aklıma alınacak bir şey veya yapılacak bir iş geldiğinde de daha sonra bakmak üzere telefonuma notlara kaydeceğim, böylece o şeyi zihnimden telefona atmış olacağım.

2024 HEDEFLERİM:
Sağlıklı yaşam:
- İyi beslenmek, paketli gıdadan münkün olduğunca uzak durmak,
-Akşam yemekten sonra bir şey yememek,
-Arada yürüyüş yapmak,
-Yazın haftada 3 yüzmek.
-Kilom:61,5. Hedefim: 57'e inip sabitlenmek
Aile olmak:
- İki çocuğumla da günlük 15-20dk da olsa başbaşa vakit geçirmek, güzel anılar biriktirmek
-Her koşulda sinirlenmeden sabırla iletişim kurmaya çalışmak.
-Kızımın okuyacağı kitapları, oyunları, izleyeceği animasyonları takip etmek.
-Oğlumun gelişimine uygun oyuncaklarla onu yönlendirmek. 2 haftada 1 oğlumun oyuncaklarını değiştirmek, az oyuncak bırakıp etrafta kuru kalabalık oluşturmamak.
-Yaza doğru çevre ilçe ve illere geziler deneyimlemek
Düzenli, sade ev: bekar ve çocuksuz hallerimi de düşününce düzensizlik bende huy, çocukları bahane etmeye gerek yok,
-Akşam mutfağı düzenli bırakmak,
-Yatak odasını günlük düzenli bırakmak, çıkardığım kıyafetleri durumuna göre dolaba kaldırmak veya kirli sepetine atmak
İyi görünmek:
-temiz, şık, uyumlu stil sahibi giyinmek. Bu yönde bir takım alışverişlerim oldu, eksiklerimi tamamlayıp dolabı kapatıcam inşallah. alışveriş siteleri çok vaktimi alan bir yer, ihtiyaçlarımı tamamlayınca düzeleceğini düşünüyorum.
-Eksiklerim: blazer ceket, triko elbise, yelek, midi kışlık elbise, tunik
Verimli iş hayatı:
-3 yayın bitirmek, bunun için her gün 30dk da olsa çalışmalıyım,
-İşimin en iyisi olmak, bilgi dolu olmak için günlük 30 dk da ders çalışmalıyım. Aylık, haftalık günlük ders planları ile kendimi desteklemeliyim. günlük 3 saati geçen sosyal medya süremin n az 1 saatini bunlara harcamalıyım.
Para yönetimi:
-Harcamalarımda israfa yer vermemeliyim. o kilo yapan abur cuburları kesince de param kendime gelecek. kıyafet alışverişinde de dikkat ederim zaten indirimde almaya çalışırım.
Toplumsal fayda:
-Ayrıca ölmüşlerim için topluma açık umumi bir yerde lokmacı tutmayı düşünüyorum.
Sosyalleşmek: eksik olduğum bir konu. çalışan iki çocuklu anne-babalar olarak misafir hazırlığı yapmayı da hiç sevmiyoruz, hem de şehirde de yeniyiz zaten. 1 tane görüştüğümüz aile var. aile dostu kavramını çok seviyorum. artık bu şehirde yerleştik sayılır, girişken olup çay-kahve içmeye çalışıcam insanlarla.
1-Soyal medya detoksu
2-Namazlar
3-Yüz yogası
4-Saçla oynama
5-Cilt bakım rutinleri
Diğer:
-Tülay kök dinlemek

-Kuran meali bitirmk
-Kuran hatmi
-Namaz dua meali
-Meditasyon öğren
-Piyano ilerlet (c.başbuğa 6.dersteyim: Yaşasın okulumuz seviyesi :)
-Köşe yazısı okuma
-40 kitap oku

-Ayda 3 film izle
-Bulmaca çöz
2.1.23-61,4kg (hdf:58kg)
(sy18-2024yılı)
Temmuz Ayı: (senenin ilk yarı değerlendirmesi, son yarıya hazırlık:))
Bende katılıyorum izin verirseniz buraya yazarsam belki daha
2024 HEDEFLERİM:
Sağlıklı yaşam:
-Arada yürüyüş yapmak,
-Yazın haftada 3 yüzmek.
Aile olmak:
- İki çocuğumla da günlük 15-20dk da olsa başbaşa vakit geçirmek, güzel anılar biriktirmek
-Oğlumun gelişimine uygun oyuncaklarla onu yönlendirmek. 2 haftada 1 oğlumun oyuncaklarını değiştirmek, az oyuncak bırakıp etrafta kuru kalabalık oluşturmamak.
Düzenli, sade ev: bekar ve çocuksuz hallerimi de düşününce düzensizlik bende huy, çocukları bahane etmeye gerek yok,
-Yatak odasını günlük düzenli bırakmak, çıkardığım kıyafetleri durumuna göre dolaba kaldırmak veya kirli sepetine atmak
İyi görünmek:
-temiz, şık, uyumlu stil sahibi giyinmek. Bu yönde bir takım alışverişlerim oldu, eksiklerimi tamamlayıp dolabı kapatıcam inşallah. alışveriş siteleri çok vaktimi alan bir yer, ihtiyaçlarımı tamamlayınca düzeleceğini düşünüyorum.
Verimli iş hayatı:
-İşimin en iyisi olmak, bilgi dolu olmak için günlük 30 dk da ders çalışmalıyım. Aylık, haftalık günlük ders planları ile kendimi desteklemeliyim. günlük 3 saati geçen sosyal medya süremin n az 1 saatini bunlara harcamalıyım.
Para yönetimi:
-Harcamalarımda israfa yer vermemeliyim. o kilo yapan abur cuburları kesince de param kendime gelecek. kıyafet alışverişinde de dikkat ederim zaten indirimde almaya çalışırım.
Toplumsal fayda:
-Ayrıca ölmüşlerim için topluma açık umumi bir yerde lokmacı tutmayı düşünüyorum.
Sosyalleşmek: eksik olduğum bir konu. çalışan iki çocuklu anne-babalar olarak misafir hazırlığı yapmayı da hiç sevmiyoruz, hem de şehirde de yeniyiz zaten. 1 tane görüştüğümüz aile var. aile dostu kavramını çok seviyorum. artık bu şehirde yerleştik sayılır, girişken olup çay-kahve içmeye çalışıcam insanlarla.
1-Soyal medya detoksu
2-Namazlar
3-Yüz yogası
4-Saçla oynama
5-Cilt bakım rutinleri
Diğer:
-Tülay kök dinlemek

-Kuran meali bitirmk
-Kuran hatmi
-Namaz dua meali
-Meditasyon öğren
-Piyano ilerlet (c.başbuğa 6.dersteyim: Yaşasın okulumuz seviyesi :)
-Köşe yazısı okuma
-40 kitap oku

-Ayda 3 film izle
-Bulmaca çöz
2.1.23-61,4kg (hdf:58kg)
(sy18-2024yılı)
Temmuz Ayı: (senenin ilk yarı değerlendirmesi, son yarıya hazırlık:))
Ben de buraya yazarsam belki motive olur daha çok bugün yaptıklarım

06:30 da uyandım olumlamami dinledim bamya tohumu içtim step yaptım 45 dakika 3-4 sayfa kitap okudum
Kahvemi içtim,maden suyumu yeşil çayımı ictim Kremimi de sürdüm, biraz geri dönüşüm ayarladım ve kıyafetlerimi yikadim şimdi bana iyi gelen bir komedi filmi izliyorum .

Bugün bamya tohumu içtim
Olumlamami dinledim
Sarımsak yuttum kremlerimi sürdüm
Kitabımı okudum
Mutfağı temizledim odamı topladım
Kahvemi içtim🥳

Birkaç gündür yine bir döngüye girdim. Ben naif, düşünceli, "aşırı" kibar biriyim. Çevremde biri bana böyle davranmayınca kötü hissediyorum. Bu aralar yakınlarımdan birinin bende daha boş olmasına rağmen sürekli alıcı olup bizim aileyi verici yapmaya çalışması kafamı çok kurcalıyor. "Ben olsam öyle yapmazdım" diye sinir olup durdum. Dün gece de sürekli aynı şeyleri düşündüm , gece 3'e kadar uyuyamadım. Kafam mesgul olunca da telefom sürem arttı, iş verimim düştü. Böyle zamanlarda ne tavsiye edersiniz?
Büyük bir problem de değil ayrıca, aman sağlık olsun, kuşlar uçuyor diye akışa bırakmak istiyorum kendimi.
Bu konuyu eşimle de konuştuk dün, zihinsel geviş getirdikçe uykusuzluk sürem artıyor maalesef. Ama insan da anlatma ihtiyacı hissediyor, haklısın desin biri istiyor :KK70:

Geçen haftalarda da başka biriyle bir olay yaşamıştım, aileden biri yine, kasıtlı olarak beni gıcık edecek şekilde pasif agresif davrandı. Ben de acayip gıcık oldum, günlerce kafamda kavga ettim o kişiyle. O kişiye benim huzurumu bozma hakkı vermiş oldum. Yine olsa yine bozulur huzurum çözemiyorum bu işi. Büyük meseleler değil ama amann deyip geçemiyorum

Bugün bamya tohumumu yuttum
Yeşilçay--- kahvemi içtim
Sokak hayvanlarıni besledim
Kamp yaptım🥳🥳
Artık aldığım kararlardan biri AVM kapalı mekan yerine açık havada toprakla temasda bulunacağım...9 yaşından beri avmlerden kapalı mekanlardan sıkıldım.
Bardak çektirdim ağrılarım için hap kullanımına hala hayır
Küçük küçük odalarimi topladım💫💫💫

İki gündür hasta idim bugün ise bamya tohumumu içtim
Kremimi sürdüm
Yeşilçay içtim
Kahvemi ictim
Geri dönüşümü yaptım
Evimi topladım
Eylül ayı geldi en bi sevdiğim ay bu ay bana hep güzel gelir bu ay 💫💫bu ay bize mutlu, güzel,bol sevmeli,sevişmeli, para ve huzur getirsin 💫💫💫

Mutlu haftalar:)
Dün bu ay için iş listemi çıkardım. Sevgili [IMG alt="elecda"]https://www.kadinlarkulubu.com/data/avatars/s/147/147330.jpg?1474983319[/IMG] elecda 'nın paylaştığı bir sözü işham alarak günlük planlamamı yapacağım:
"Bunlar benim "tenis toplarım". Bildiğiniz bir hikayedir muhtemelen. Bir kavanoza önce kumları doldurursanız çakıl taşlarına yer kalmaz. Çakıl taşlarını önce doldurursanız da tenis toplarını koymak mümkün olmaz. Bu nedenle önce "tenis toplarını" yerleştirip, kalan yerleri çakıl taşı ve kum ile doldurmalıyız."
Kendimi günlük yaptığım işleri analiz ettiğimde hep önce çakıl taşlrını ve kumları doldurduğumu fark ettim. Sonrasında da kaç tenis topuna yer kalırsa artık.... Tenis toplarım benim işle ilgili büyük işlerim. Aslında başlayınca o kadar da zor değil ama başlamaya üşendiğim ve gözümde büyüyen şeyler. Bu topları güzel yerleştirmek için yapmam gereken 2 şey var: blok 1 saatlik zamanlar oluşturmak ve telefondan uzak durmak. Bu hafta bunu deneyimleyeceğim. Sabah ve öğleden sonra birer iş halletmek hedefim. Bu işleri yaptıkça da aslında gözümde büyüttüğümü fark edip hızlanacağım ve telefon alışkanlığımı biraz olsun azaltacağımı umuyorum.Bu hafta yaptığım işler için skor tablosu tutmayı düşünüyorum, her yapılan işe puan verip, bu durum da farkındalığımı arttıracaktır.
Bismillah deyip sabah için ayırdığım işe başlıyorum.

2024 HEDEFLERİM:
EYLÜL AYI İTİBARİ İLE:

Sağlıklı yaşam:

-Arada yürüyüş yapmak,

-Yazın haftada 3 yüzmek.

KİLOM :59,7. SAĞLIKLI BESLENMEYE DİKKAT EDECEĞİM. AKŞAM YEMEĞİNDEN SONRA ATIŞTIRMALIK MÜMÜKNÜ OLDUĞUNCA YOK. 30GÜNLÜK BÖLGESELE BAŞLADIM.
Aile olmak:
-
İki çocuğumla da günlük 15-20dk da olsa başbaşa vakit geçirmek, güzel anılar biriktirmek

OĞLUM HAREKETLİ OLDUĞU İÇİN ÇEVRE İL-İLÇE GEZİSİ SENEYE KALDI. ONLARLA BAŞBAŞA VAKT GEÇİRMEYE DİKKAT EDİYORUM. TELEFON KONUSUNU HALA AŞAMADIM ONLARIN YANINDA MİNUMUMDA TUTMAK HEDEFİM. EŞİM DE TELEFON BAĞIMLISI BUNU AŞAMADIK.

BU AY TÜM ODALARI ELDEN GEÇİRMEYİ PLANLIYORUM. ARALIKLARLA ZATEN ELDEN GEÇİRİYORUM AMA ÇABUK DAĞILIYOR, DÜZENLİ TUTMAYI BECEREMİYORUZ HALA.
İyi görünmek:

KIŞIN EĞEY ALIŞVERİŞ YAPTIM. ŞİMDİLİK ALIŞVERİŞ PLANIM YOK. KASIM AYINDA GARDOLAP DÜZENİNİ TEKRARLAYIP KIŞLIKLARI ÇIKARIP, YAZLIK KULLANMADIKLARIMI ELEMEYİ PLANLIYORUM. SATACAĞIM KIYAFETLER VAR AMA UYGULAMAYA YÜKLEMEYE ÜŞENDİM. ONA VAKİT AYIRMAM LAZIM. HEM MADDİ KAZANCIM OLACAK HEM DE FAZLALIKLARDAN KURTULACAĞIM
Verimli iş hayatı:

SOSYAL MEDYAYI ÇOK KULLANDIĞIM İÇİN VERİMLİ İŞ HAYATI GEÇİREMEDİM MAALESEF. AMA ARTIK TELEFONSUZ BLOK SAATLER YAPMAK HEDEFİM. KIŞ SEZONU DİZİLERİ BAŞLAMADAN DÜZEN KURMAM LAZIM. ZİRA DİZİ BAĞIMLISIYIM, ONU ERTELEMEYİ ÖĞRENMEM LAZIM. İŞ LİSTEM HAZIR YIL SONU8NA KADAR ONLARI BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUM.
Para yönetimi:

ARABA İÇİN OLAN PARAMI AYLIK DÜZENLİ BORSAYABYATIRDIM AMA MAALESEF PEK KAR SAĞLAYAMADIM. ALTINA YATIRSAM DAHA KAZAÇLI OLACAKTI. BORSA İÇİN İNTERNETTEN EĞİTİM DİNLEMEK HEDEFİM. LÜKS MASRAFLARIM YOK TUTUMLU BİRİYİM ZATEN.
Toplumsal fayda:

1-Soyal medya detoksu
2-Namazlar
3-Yüz yogası
4-Saçla oynama
5-Cilt bakım rutinleri
Diğer:
-Tülay kök dinlemek

-Kuran meali bitirmek
-Kuran hatmi
-Namaz dua meali