burada ne ev temizliği var ne ütüüü ne toz almaa ne çamaşır katlamaaa ne dolap içleri temizlemee.ne ayakkabıların bakımııı .bu rutin herkese lazımmasla duzensiz yasayamam. bu benim kirmizi cizgimdir.hali hazirda gunluk rutin islerimin saat saat listesi vardir. farkli bir durum gelisirse yine o listede saatiyle beraber yer alir.
planlamamin bir kismini ekliyorum. devaminda 12:00 - kahvalti (if yapiyorum)
13:00 - 1 saatlik yuruyus
14:00 - cocugu okuldan alis
14:30’dan sonrasinda serbestim aslinda. yapmam
gereken bir is yok. beraber odev yapiyoruz, oynuyoruz. keyif kahvesi iciyorum.
17:00 - aksam yemegi hazirligi
19:00 - yemek saati
20:30 - mutfak toplama
21:00 - haydi cocuklar uykuya
burdan sonrasi anne baba saati zaten.
23:00 itibariyle uykum gelir.hemen kalkip son bir kez ortaligi toplarim. cay bardaklarini, cocugun ortada biraktigi birkac parca seyi falan.
23:30 - kitap seansi
00:00 kapanis.
yillardir boyleyim. yazarken tempolu gibi gorunuyor ama oyle degil. bu siralamada yasayinca hayati evim hep derli toplu, temiz ve duzenli kaliyor.
Öncelikle kolay gelsin diyorum hepimize. Ben 2. Çocuğum doğduktan sonra pandemi başladığında böyle zorlanmıştım. Normalde gelen yardımcı ablamızı çağırmamıştık temizlik için. Sonra kk da okudum eski konuları. Aklıma en çok yatan 15 dk kuralı. Onu da kendime adapte ettim. Bir odaya giriyorum bir iki dk içinde yerde etrafta dökülen şeyleri, kirli çamaşırları vb topluyorum. Her ne kadar arkamdan dağılsa da yığılmıyor. Banyo ve WC yi genelde kendim kullandıktan önce- sonra çamaşır suyu ile hallediyorum. Yemeği ya bebek uyurken ya da eşim daha az yoğunken yapıyorum. Yapamazsam 1 senedir sipariş vermeye başladım (kimse kusura bakmasın). Akşam çocuklar yatınca 30 dk da filan mutfağı topluyorum sabah kolay olsun diye. İşi/okulu vb bebek 1,5 yaşına gelince bıraktığım için şu son 6 aydır daha rahatım.Hanımlar merhaba. Benim sorunum islerin siralama ve planlamasini yapamamak.. Bunu yapamadığım için çok zaman kaybediyorum ve işlerde ilerleme sağlamak zaman alabiliyor. Bundan öte zihnen çok yoruluyorum. Örnek vereyim, o gün yapılması gerekenler var mesela ama ben hangisinden başlayacağımı, başlayacağım işi de kendi içinde hangi sıralama ile yapacağımı bilmiyorum, o yüzden ilerleme sağlanamıyor. Zihnim ise birçok şey yapmışım gibi yorgun oluyor, çünkü yapılacak şeyler kafamda dönüp duruyor. Planlama yapsam hem işler güzelce bitecek (ev isleri, kişisel islerim, çocuklarla alakalı şeyler vs ) hem de dinlenmeye zamanım kalacak ama gün sonunda çoğunlukla hallolmayan işler ve aşırı dolu, yorgun bir zihin ve yorgun bir ben ile baş başa kalıyorum. Plan yapamadığım, sıraya koyamadığım, neyi önce neyi sonra yapmam gerektiğine karar veremediğim için işlere girişmek istemiyorum ve erteleme durumum da oluyor. Bu da beni geriyor. Calisiyorum, şu an yarim gun evdeyim ve birkaç haftaya full mesai ye döneceğim, o zaman daha da sıkışacagim. Liste yapmayı denedim, biraz fayda sağlıyor ama sizden de öneri istiyorum. Nasıl duzen sağlayabilirim? Simdiden teşekkürler.
Iyikide izlemisim demek istedim ah bu sozlukYillar once bi yerde "ev temizligi nasil yapilir" diye bi video gormustum. Saçma gelmişti sırf bu yuzden merak edip izlemistim. Iyikide özlemişim. Onu paylasayim. Amanda tutup atıyorum Sali kapilar silinecek. Cuma pencere, Her gün saat 15 te lavabo ovulacak gibi bi plan hazirlayip uygularsak hic davetsiz misafir bile haxirliksiz yakalanmazsiniz diyordu. Ev işi zor bi zanaat zaten. Zorlugu hic bitmemesinden. Bende yakiniyorum. Hepimizin başında. Ama derli toplu evin huzuru da gururuda ayrı oluyor.
burada ne ev temizliği var ne ütüüü ne toz almaa ne çamaşır katlamaaa ne dolap içleri temizlemee.ne ayakkabıların bakımııı .bu rutin herkese lazımm
Ben yarım gün calısıyorum 14.00 ye kadarHanımlar merhaba. Benim sorunum islerin siralama ve planlamasini yapamamak.. Bunu yapamadığım için çok zaman kaybediyorum ve işlerde ilerleme sağlamak zaman alabiliyor. Bundan öte zihnen çok yoruluyorum. Örnek vereyim, o gün yapılması gerekenler var mesela ama ben hangisinden başlayacağımı, başlayacağım işi de kendi içinde hangi sıralama ile yapacağımı bilmiyorum, o yüzden ilerleme sağlanamıyor. Zihnim ise birçok şey yapmışım gibi yorgun oluyor, çünkü yapılacak şeyler kafamda dönüp duruyor. Planlama yapsam hem işler güzelce bitecek (ev isleri, kişisel islerim, çocuklarla alakalı şeyler vs ) hem de dinlenmeye zamanım kalacak ama gün sonunda çoğunlukla hallolmayan işler ve aşırı dolu, yorgun bir zihin ve yorgun bir ben ile baş başa kalıyorum. Plan yapamadığım, sıraya koyamadığım, neyi önce neyi sonra yapmam gerektiğine karar veremediğim için işlere girişmek istemiyorum ve erteleme durumum da oluyor. Bu da beni geriyor. Calisiyorum, şu an yarim gun evdeyim ve birkaç haftaya full mesai ye döneceğim, o zaman daha da sıkışacagim. Liste yapmayı denedim, biraz fayda sağlıyor ama sizden de öneri istiyorum. Nasıl duzen sağlayabilirim? Simdiden teşekkürler.
Ben cocuktan sonra ütüsüz yasamayı ögrendim akdjkkdskburada ne ev temizliği var ne ütüüü ne toz almaa ne çamaşır katlamaaa ne dolap içleri temizlemee.ne ayakkabıların bakımııı .bu rutin herkese lazımm
Harekete geçmeden önce yapılacaklar ve sıralamayı düşünmeye zaman ayırmam lazım sanirim benim de. Çocuklar küçük, biri de bebek olunca sınırlı sürede ama yine de akşama kadar birkac saatim oluyor bir şeyler yapabileceğim. Onu değerlendirmem lazımBen bir program yapmadığım zamanlar günün nasıl geçtiğini anlamıyordum çok verimsiz oluyordu sanki hiçbir şey yapmıyor gibiydim. Daha sonra bir günde neler yaptığımı hangi sırayla yaparsam daha doğru olabileceğini düşündüm. Bir iki kez geceden liste yaptım Sabah ilk uyandığımda kahvaltı ardından temizlik ardından duş ardından kişisel bakım sonra hobilerim dikiş dikmek İngilizce çalışmak el işleri vesaire. Öğleden sonra da son saatler yemeğe kalıyor zaten. Birkaç gün liste ile çalıştım ama sonra kendiliğinden düzenimi oturdu
Ben bir program yapmadığım zamanlar günün nasıl geçtiğini anlamıyordum çok verimsiz oluyordu sanki hiçbir şey yapmıyor gibiydim. Daha sonra bir günde neler yaptığımı hangi sırayla yaparsam daha doğru olabileceğini düşündüm. Bir iki kez geceden liste yaptım Sabah ilk uyandığımda kahvaltı ardından temizlik ardından duş ardından kişisel bakım sonra hobilerim dikiş dikmek İngilizce çalışmak el işleri vesaire. Öğleden sonra da son saatler yemeğe kalıyor zaten. Birkaç gün liste ile çalıştım ama sonra kendiliğinden düzenimi oturdu
Ben bir program yapmadığım zamanlar günün nasıl geçtiğini anlamıyordum çok verimsiz oluyordu sanki hiçbir şey yapmıyor gibiydim. Daha sonra bir günde neler yaptığımı hangi sırayla yaparsam daha doğru olabileceğini düşündüm. Bir iki kez geceden liste yaptım Sabah ilk uyandığımda kahvaltı ardından temizlik ardından duş ardından kişisel bakım sonra hobilerim dikiş dikmek İngilizce çalışmak el işleri vesaire. Öğleden sonra da son saatler yemeğe kalıyor zaten. Birkaç gün liste ile çalıştım ama sonra kendiliğinden düzenimi oturdu
Aynı günde birçok şeyi halletmeye çalışıyorum sanirim , kafam dolu oluyor o yüzden.. Bu yazdıklarınızı dikkate alacağım, çok teşekkür ederimÖnce kahvaltı edip ,ev temizliği veya düzenliği yapabilirsiniz sonra kişisel bakım duş ,duştan önce çamaşır varsa atarsınız siz banyoda iken o da yıkanır , sonra çocuklarla ilgilenme ödev vs yada her ne ise ,dışarı işi varsa oraya çıkılır ,gelip akşam yemeği hazırlanır vs vs
Diyelim bu gün dışarı çıkmanız gerekiyor ama ev de temizlenmesi gerek ,önce dışarı işinizi halledip diğer gün evi temizlersiniz
Bunun önceliğini duruma göre siz belirlersiniz
Karar veremiyorsanız oturmak yerine bi yerden başlarsanız devamı da gelir ,oturunca sihir değnek olmadığı için yine aynı yerde kalmış oluyorsunuz düşünce olarak ..
Dedim neyi söylüyorum
Benim bebisim yok ya keske olsa ona göre yeni program düzenlerimHarekete geçmeden önce yapılacaklar ve sıralamayı düşünmeye zaman ayırmam lazım sanirim benim de. Çocuklar küçük, biri de bebek olunca sınırlı sürede ama yine de akşama kadar birkac saatim oluyor bir şeyler yapabileceğim. Onu değerlendirmem lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?