Ajandasi, not defteri, to do list' i olan biri olarak artik plan yapamaz, yapsam da uyamaz hale geldim diyebilirim.Hanımlar merhaba. Benim sorunum islerin siralama ve planlamasini yapamamak.. Bunu yapamadığım için çok zaman kaybediyorum ve işlerde ilerleme sağlamak zaman alabiliyor. Bundan öte zihnen çok yoruluyorum. Örnek vereyim, o gün yapılması gerekenler var mesela ama ben hangisinden başlayacağımı, başlayacağım işi de kendi içinde hangi sıralama ile yapacağımı bilmiyorum, o yüzden ilerleme sağlanamıyor. Zihnim ise birçok şey yapmışım gibi yorgun oluyor, çünkü yapılacak şeyler kafamda dönüp duruyor. Planlama yapsam hem işler güzelce bitecek (ev isleri, kişisel islerim, çocuklarla alakalı şeyler vs ) hem de dinlenmeye zamanım kalacak ama gün sonunda çoğunlukla hallolmayan işler ve aşırı dolu, yorgun bir zihin ve yorgun bir ben ile baş başa kalıyorum. Plan yapamadığım, sıraya koyamadığım, neyi önce neyi sonra yapmam gerektiğine karar veremediğim için işlere girişmek istemiyorum ve erteleme durumum da oluyor. Bu da beni geriyor. Calisiyorum, şu an yarim gun evdeyim ve birkaç haftaya full mesai ye döneceğim, o zaman daha da sıkışacagim. Liste yapmayı denedim, biraz fayda sağlıyor ama sizden de öneri istiyorum. Nasıl duzen sağlayabilirim? Simdiden teşekkürler.
Bu tempoya yürek dayanmaz. Allah kolaylık versin ne deyimasla duzensiz yasayamam. bu benim kirmizi cizgimdir.hali hazirda gunluk rutin islerimin saat saat listesi vardir. farkli bir durum gelisirse yine o listede saatiyle beraber yer alir.
planlamamin bir kismini ekliyorum. devaminda 12:00 - kahvalti (if yapiyorum)
13:00 - 1 saatlik yuruyus
14:00 - cocugu okuldan alis
14:30’dan sonrasinda serbestim aslinda. yapmam
gereken bir is yok. beraber odev yapiyoruz, oynuyoruz. keyif kahvesi iciyorum.
17:00 - aksam yemegi hazirligi
19:00 - yemek saati
20:30 - mutfak toplama
21:00 - haydi cocuklar uykuya
burdan sonrasi anne baba saati zaten.
23:00 itibariyle uykum gelir.hemen kalkip son bir kez ortaligi toplarim. cay bardaklarini, cocugun ortada biraktigi birkac parca seyi falan.
23:30 - kitap seansi
00:00 kapanis.
yillardir boyleyim. yazarken tempolu gibi gorunuyor ama oyle degil. bu siralamada yasayinca hayati evim hep derli toplu, temiz ve duzenli kaliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?