• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günlük Isleri ve Yapilacaklari Nasil Planliyorsunuz?

Sabah kalk, eşine kahvaltı hazırla şeklinde başlıyorum. Kapıdan çıkmadan şöyle bi 360 derece çeviriyorum üstü başı düzgün mü diye. O gün yemek yapacaksam ( 2 - 3 günlük yaparım genelde 2 kişi olduğumuz için ) yemeği de yaparım. Sonra temizlik. Sonrası da gün içinde değişiyor. Haftada 1 gün duruma göre 2 gün dip bucak temizlik yaparım. Kalan günler genel temizlik.

asla duzensiz yasayamam. bu benim kirmizi cizgimdir. 🤦🏻‍♀️ hali hazirda gunluk rutin islerimin saat saat listesi vardir. farkli bir durum gelisirse yine o listede saatiyle beraber yer alir.

planlamamin bir kismini ekliyorum. devaminda 12:00 - kahvalti (if yapiyorum)
13:00 - 1 saatlik yuruyus
14:00 - cocugu okuldan alis

14:30’dan sonrasinda serbestim aslinda. yapmam
gereken bir is yok. beraber odev yapiyoruz, oynuyoruz. keyif kahvesi iciyorum. 😁

17:00 - aksam yemegi hazirligi
19:00 - yemek saati
20:30 - mutfak toplama
21:00 - haydi cocuklar uykuya 😂

burdan sonrasi anne baba saati zaten.

23:00 itibariyle uykum gelir. 😂 hemen kalkip son bir kez ortaligi toplarim. cay bardaklarini, cocugun ortada biraktigi birkac parca seyi falan.

23:30 - kitap seansi
00:00 kapanis. 😂

yillardir boyleyim. yazarken tempolu gibi gorunuyor ama oyle degil. bu siralamada yasayinca hayati evim hep derli toplu, temiz ve duzenli kaliyor.
burada ne ev temizliği var ne ütüüü ne toz almaa ne çamaşır katlamaaa ne dolap içleri temizlemee.ne ayakkabıların bakımııı .bu rutin herkese lazımm :KK45:

Hanımlar merhaba. Benim sorunum islerin siralama ve planlamasini yapamamak.. Bunu yapamadığım için çok zaman kaybediyorum ve işlerde ilerleme sağlamak zaman alabiliyor. Bundan öte zihnen çok yoruluyorum. Örnek vereyim, o gün yapılması gerekenler var mesela ama ben hangisinden başlayacağımı, başlayacağım işi de kendi içinde hangi sıralama ile yapacağımı bilmiyorum, o yüzden ilerleme sağlanamıyor. Zihnim ise birçok şey yapmışım gibi yorgun oluyor, çünkü yapılacak şeyler kafamda dönüp duruyor. Planlama yapsam hem işler güzelce bitecek (ev isleri, kişisel islerim, çocuklarla alakalı şeyler vs ) hem de dinlenmeye zamanım kalacak ama gün sonunda çoğunlukla hallolmayan işler ve aşırı dolu, yorgun bir zihin ve yorgun bir ben ile baş başa kalıyorum. Plan yapamadığım, sıraya koyamadığım, neyi önce neyi sonra yapmam gerektiğine karar veremediğim için işlere girişmek istemiyorum ve erteleme durumum da oluyor. Bu da beni geriyor. Calisiyorum, şu an yarim gun evdeyim ve birkaç haftaya full mesai ye döneceğim, o zaman daha da sıkışacagim. Liste yapmayı denedim, biraz fayda sağlıyor ama sizden de öneri istiyorum. Nasıl duzen sağlayabilirim? Simdiden teşekkürler.
Öncelikle kolay gelsin diyorum hepimize. Ben 2. Çocuğum doğduktan sonra pandemi başladığında böyle zorlanmıştım. Normalde gelen yardımcı ablamızı çağırmamıştık temizlik için. Sonra kk da okudum eski konuları. Aklıma en çok yatan 15 dk kuralı. Onu da kendime adapte ettim. Bir odaya giriyorum bir iki dk içinde yerde etrafta dökülen şeyleri, kirli çamaşırları vb topluyorum. Her ne kadar arkamdan dağılsa da yığılmıyor. Banyo ve WC yi genelde kendim kullandıktan önce- sonra çamaşır suyu ile hallediyorum. Yemeği ya bebek uyurken ya da eşim daha az yoğunken yapıyorum. Yapamazsam 1 senedir sipariş vermeye başladım (kimse kusura bakmasın). Akşam çocuklar yatınca 30 dk da filan mutfağı topluyorum sabah kolay olsun diye. İşi/okulu vb bebek 1,5 yaşına gelince bıraktığım için şu son 6 aydır daha rahatım.
Özetle; bir odaya gelince 1-2 dk da topla vakit varsa üstünden de olsa süpür. Akşam mümkün olduğunca topla, temizle. Buzdolabına kolay ya da ön işlemi yapılmış yemekler koy. Haşlanmış fasülye, nohut, buğday, temizlenmiş ıspanak, doğranmış kuru soğan gibi. Ya da mantı, börek, köfte gibi. Çocuklar büyüdükçe görev ver. (Ben bebekle yapıyorum artık hem de etkinlik oluyor)
Bazen de amaaaan de geç. Ev dağınık kalsın yemek dışarıdan söylensin

Ne gibi isleriniz oldugunu da yazsaydiniz keske. Kendi adima, calisiyorum, online okulq gidiyorum, yaklasik 4 yasinda kizim var, evliyim. Sabah kalkinca ilk is cocugun kahvaltisi, o yerken bende yiyorum sonra o hala yemege devam ederken, ev islerini hallediyorum. Sonra onu okula birakip eve gelince hemen derslerimi yapiyorum. Dersler bitsin bitmesin, saat 3 oldugunda aksam yemegini hazirliyorum. Calsitigim gunler porsiyonlari buyuk yapiyorum yemek bir kac gun yetsin diye

Yillar once bi yerde "ev temizligi nasil yapilir" diye bi video gormustum. Saçma gelmişti sırf bu yuzden merak edip izlemistim. Iyikide özlemişim. Onu paylasayim. Amanda tutup atıyorum Sali kapilar silinecek. Cuma pencere, Her gün saat 15 te lavabo ovulacak gibi bi plan hazirlayip uygularsak hic davetsiz misafir bile haxirliksiz yakalanmazsiniz diyordu. Ev işi zor bi zanaat zaten. Zorlugu hic bitmemesinden. Bende yakiniyorum. Hepimizin başında 😌. Ama derli toplu evin huzuru da gururuda ayrı oluyor.

Yillar once bi yerde "ev temizligi nasil yapilir" diye bi video gormustum. Saçma gelmişti sırf bu yuzden merak edip izlemistim. Iyikide özlemişim. Onu paylasayim. Amanda tutup atıyorum Sali kapilar silinecek. Cuma pencere, Her gün saat 15 te lavabo ovulacak gibi bi plan hazirlayip uygularsak hic davetsiz misafir bile haxirliksiz yakalanmazsiniz diyordu. Ev işi zor bi zanaat zaten. Zorlugu hic bitmemesinden. Bende yakiniyorum. Hepimizin başında 😌. Ama derli toplu evin huzuru da gururuda ayrı oluyor.
Iyikide izlemisim demek istedim ah bu sozluk 🤦‍♀️😄

burada ne ev temizliği var ne ütüüü ne toz almaa ne çamaşır katlamaaa ne dolap içleri temizlemee.ne ayakkabıların bakımııı .bu rutin herkese lazımm :KK45:

bu benim gunluk rutinim.

her gun robot supurge calisir, haftada 1 kez elektrikli supurge acilir. siz dikkatli okumamissiniz orada camasir da var, banyo temizligi de var. 😂

utuyu hafta sonu yaparim. her gun dolap icleri temizleyecek degilim sonucta. onlar aylik, haftalik planlarda yaziyor.

yarın ne yapacağıma birgün önceden karar veririm

genelde haftada 3 gün yemek yaparım ,mesela haftasonu birkaç çeşit yapar buzluğa ve dolaba saklarım hergün yemekle vakit kaybetmek istemem, yer süpürüp toz almak ve tuvalet temizliği günlüktür, kirlenmesini beklemediğim için çok kısa sürer .
akşam yemekten sonra yerleri süpürüp toz alın uyumadan önce tuvaletleri temizleyin duş alıp sabah ne giyeceğinizi hazırlayıp uyuyun, uyanır uyanmaz pratik bir kahvaltı evden çıkış , eve geldiğinizde (dediğim gibi yemeği önceden hazırladığım için) yemek yemek yenir oradan yarım saat bana vakit kalır, o yarım saatde ya yürüyün ya kitap okuyun ya kahve keyfi yapın size ait olsun mutlaka ...
onun haricinde
evde aldığım birşeyi işi bitince anında yerine koyarım ,evde herkes bu kurala uyar , herkes kendi eşyasınıda toplar ,haliyle dağılmaz o sebeple evle ilgili özel zaman ayırmam gerekmez, yani genel olarak sistemli ,düzenli ve planlı olabilmeniz için şartlarınızında bunu desteklemesi lazım, en çok zaman alacak olan ve yoran ev işlerini en aza indirmek için eşya azaltın ne kadar az eşya o kadar rahat yaşam.

Hanımlar merhaba. Benim sorunum islerin siralama ve planlamasini yapamamak.. Bunu yapamadığım için çok zaman kaybediyorum ve işlerde ilerleme sağlamak zaman alabiliyor. Bundan öte zihnen çok yoruluyorum. Örnek vereyim, o gün yapılması gerekenler var mesela ama ben hangisinden başlayacağımı, başlayacağım işi de kendi içinde hangi sıralama ile yapacağımı bilmiyorum, o yüzden ilerleme sağlanamıyor. Zihnim ise birçok şey yapmışım gibi yorgun oluyor, çünkü yapılacak şeyler kafamda dönüp duruyor. Planlama yapsam hem işler güzelce bitecek (ev isleri, kişisel islerim, çocuklarla alakalı şeyler vs ) hem de dinlenmeye zamanım kalacak ama gün sonunda çoğunlukla hallolmayan işler ve aşırı dolu, yorgun bir zihin ve yorgun bir ben ile baş başa kalıyorum. Plan yapamadığım, sıraya koyamadığım, neyi önce neyi sonra yapmam gerektiğine karar veremediğim için işlere girişmek istemiyorum ve erteleme durumum da oluyor. Bu da beni geriyor. Calisiyorum, şu an yarim gun evdeyim ve birkaç haftaya full mesai ye döneceğim, o zaman daha da sıkışacagim. Liste yapmayı denedim, biraz fayda sağlıyor ama sizden de öneri istiyorum. Nasıl duzen sağlayabilirim? Simdiden teşekkürler.
Ben yarım gün calısıyorum 14.00 ye kadar
Sabah 7 kalkıs,kızı uyandırma,evi havalandırma ,yatakları toplama.
8 de kız krese biz islere.
14.30 gibi evdeyim,kız gelene kadar yemek,sil süpür isleri.
17.00 de kızım geliyr üst bas değisim
oyun /kitap okuma 19.00 yemek(esim gündüzcüyse burda kızı ona bırakıp mutfagı falan topluyorum,gececiyse kız uyuduktan sonra)
20.30 a kadar oyun-uyku.
Cam silme,dip köse isleri haftasonu
21.00 dan sonra benim zamanım kitap okuma,dizim varsa izleme,kisisel bakım.
Esim vardiyalı yemek düzeni ona göre degiskenlik gösteriyor o yüzden.

Ben cocuktan sonra ütüsüz yasamayı ögrendim akdjkkdsk
1 yasa kadar kızınkileri ütüledim.
Sonra bıraktım.
Tshirtlere bile o an ütülenceklerin arasında varsa ütülüyorm valla :D

Başarılı bir planin arkasında severek yapmak var.ama bu ne hergün hergün ismi olur diye düşündüğümüzde o iş ızdırap oluyor. Ama benim evim benim düzenim diye severek yaparsak zevke dönüşüyor.
Sabah kalkar im çayı koyarım. Kahvaltıya kadar evin her yerini toparlarım yatakları kapatır im. Çam.mak.çalıştırırım
Akşam mutfağı temizler yatarım mutlaka.
Kahvaltı yaparız kizmla.
Bi gün önceden ne yemek yapacağıma karar verir ona göre buzluktan et tavuk ne lazımsa çıkarırım hazır ederim
Hergün salon mutfak antre süpürülür.
Pzts dip bucak temizlik yaparim.diğer günler canım nasıl isterse.ama hep yaparım. Hergün evim misafir gelecek düzendedir.
Hergün düzenli yemek yaparım. Pasta Börek. Hamurisi yapIP buzluga atarım.
Öğleden sonra bana kalır. Tv telefon. Oğlum gelir okuldan sohbet ederiz.battaniyemi alir keyif yaparim .akşama doğruda yemeğin yanına salata pilav tarzı şeyler yaparım.
Şuan evim temiz 2 çeşit yemeğim var ve ben uzanıyorum. Ev Pisken asla keyif yapamam

Bir defterim var. A4 defter. Çoklu olarak alıyorum. Bittikçe yenisini açıyorum.
Liste yapıyorum.
Günlük , aylık , mevsimlik , haftasonu , sağlık için doktor randevuları herşey.
Tabi listedekilerin hepsini yapamayız kendinizi buna zorlamyın. Ama kafanızı toplamanıza yardımcı oluyor.
Bir de ben küçük adımlar, gerçekçi hedefler yazmaya başladığından beri listem de daha iyi ilerliyorum.

Boyle konuları okumayı çok seviyorum.
Ben de düzensizlik plansizliktan hep dert yanardim. Kendime bullet journal defterlerinden aldim süsleyip pusleyip planlar yapıyorum da kimine uyuyorum kimine uymuyorum :)
Ben kendimi motive edecek şeyler buluyorum, mesela temizlik yapılacaksa temizlik videoları izliyorum böyle şaldur şuldur bol köpüklü. Kendimi cezalandırıyorum evi temizlemeden kahve içmek senin neyine diye :))

Evden çalışıyorum sabah 9-6. 10 gibi kahvaltı yapıyorum. 13.30 gibi aksam yemeği hazırlıklarına baslayip, öğle yemeğimi de o sirada yiyorum bazen öğlen yemek yemiyorum. Yemeği ocağa koyup işe dönüp arada kontrol ede ede yemeği hallediyorum. 6dan sonra esim gelene kadar 2 günde 1 banyo temizliği haftada 1 çarşaf değişimi 2 günde 1 toz alma supurme silme vs, arada kafama eserse buzluğa atmak için yiyecek bir şeyler hazırlıyorum. Camasir biriktirmiyorum mesai bitimine yakın makinaya atiyorum mesai bittiği gibi makinaya koşup çıkartıp asıyorum. Hafta ici ev işini bitiriyorum ki hafta sonu geldiğinde paşalar gibi krallar gibi keyif yapabileyim :) ama eğer hafta ici bunlari yapamazsam hafta sonuna kalırsa bu bana ceza olur. Hafta sonu kişisel bakimlarim, uzun banyo keyiflerim, arkadaslarla buluşmalar vs vs paşalar gibi geçiriyorum haha.
Kendinizi motive edin, hadi kızım kalk şimdi şu işi bitir de sonra güzel biiir kahve sigara keyfi yap diyin mesela.
O hafta ne yemek yapacaginizi falan kafanızda belirleyin su güne su yemek gibi değil de robot değiliz sonuçta. Ama aklınıza 3 5 cesit yemek yazin o haftaya yayın.
Bir de zihnim yoruluyor demişsiniz ya, insan aklındaki işi bitirmeyince hep aklında kalıyor iste. Nerden başladığınızin önemi yok gözünüze ilk çarpan şey ile başlayın devamı gelecek

Ben bir program yapmadığım zamanlar günün nasıl geçtiğini anlamıyordum çok verimsiz oluyordu sanki hiçbir şey yapmıyor gibiydim. Daha sonra bir günde neler yaptığımı hangi sırayla yaparsam daha doğru olabileceğini düşündüm. Bir iki kez geceden liste yaptım Sabah ilk uyandığımda kahvaltı ardından temizlik ardından duş ardından kişisel bakım sonra hobilerim dikiş dikmek İngilizce çalışmak el işleri vesaire. Öğleden sonra da son saatler yemeğe kalıyor zaten. Birkaç gün liste ile çalıştım ama sonra kendiliğinden düzenimi oturdu
Harekete geçmeden önce yapılacaklar ve sıralamayı düşünmeye zaman ayırmam lazım sanirim benim de. Çocuklar küçük, biri de bebek olunca sınırlı sürede ama yine de akşama kadar birkac saatim oluyor bir şeyler yapabileceğim. Onu değerlendirmem lazım
Ben bir program yapmadığım zamanlar günün nasıl geçtiğini anlamıyordum çok verimsiz oluyordu sanki hiçbir şey yapmıyor gibiydim. Daha sonra bir günde neler yaptığımı hangi sırayla yaparsam daha doğru olabileceğini düşündüm. Bir iki kez geceden liste yaptım Sabah ilk uyandığımda kahvaltı ardından temizlik ardından duş ardından kişisel bakım sonra hobilerim dikiş dikmek İngilizce çalışmak el işleri vesaire. Öğleden sonra da son saatler yemeğe kalıyor zaten. Birkaç gün liste ile çalıştım ama sonra kendiliğinden düzenimi oturdu

Önce kahvaltı edip ,ev temizliği veya düzenliği yapabilirsiniz sonra kişisel bakım duş ,duştan önce çamaşır varsa atarsınız siz banyoda iken o da yıkanır , sonra çocuklarla ilgilenme ödev vs yada her ne ise ,dışarı işi varsa oraya çıkılır ,gelip akşam yemeği hazırlanır vs vs

Diyelim bu gün dışarı çıkmanız gerekiyor ama ev de temizlenmesi gerek ,önce dışarı işinizi halledip diğer gün evi temizlersiniz

Bunun önceliğini duruma göre siz belirlersiniz

Karar veremiyorsanız oturmak yerine bi yerden başlarsanız devamı da gelir ,oturunca sihir değnek olmadığı için yine aynı yerde kalmış oluyorsunuz düşünce olarak ..
Aynı günde birçok şeyi halletmeye çalışıyorum sanirim , kafam dolu oluyor o yüzden.. Bu yazdıklarınızı dikkate alacağım, çok teşekkür ederim

Harekete geçmeden önce yapılacaklar ve sıralamayı düşünmeye zaman ayırmam lazım sanirim benim de. Çocuklar küçük, biri de bebek olunca sınırlı sürede ama yine de akşama kadar birkac saatim oluyor bir şeyler yapabileceğim. Onu değerlendirmem lazım
Benim bebisim yok ya keske olsa ona göre yeni program düzenlerim

Back