Gunluk beslenmemiz sizce nasil?

Isis19

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2020
809
380
Arkadaşlar 15 aylik oğlum çok zor yiyen bir çocuk çok seçiyor o yüzden genelde çok fazla değiştiremiyorum yediklerini ama çevremden (annemler) sürekli böyle olmaz bu çocuk beklenmiyor sadece bununla gelişmez gibi yorumlar beni şüphede bırakıyor ve yetersizmi acaba diye düşündürüyor oğlum yumurta et peynir yoğurt yemiyor kısaca
sabahları genelde krep ,pankek, yumurtalı ekmek yumurtalı patates yada sütlü yulaf ezmesi birinden birini yapıyorum yanına bazen 3-4 zeytin salatalık domates avokado bazen sade veriyorum
Ara ogun Cennet hurması yada muz bazen elma yani Ara ogun maması değilde meyve sadece iki kez veriyorum
Oglen genelde tarhana ,sebze,ezogelin ,sehriye yada yayla çorbası genelde ılikli kemik suyu bazen yoğurtla bazen sade yarım kase
Akşam uygunsa yediklerimiz genelde nohut fasulye mercimek makarna pilav k.bahar fırında kızartma patates yemegi börek brokoli haslaması bazen corba tavuk ilk kez dün yedi oda çok çok az ama et balık yemiyor anca bir tatli kasıgi kadar kandırarak
Akşam az yediyse uyumadan sütlü yulaf yada sütlü bebe bisküvisi veriyorum bazende sadece süt yarım xsy bardağı anca içiyor bu yazdıklarım verdiklerim hepsini yemiyor 1 cay bardağı bazen 1 kepçe ancak yiyor bazen hiç yemiyor (emiyor)

Son düzenleme:
Oğlunuz kaç yaşında? Bayağı çeşitli yediriyorsunuz zaten.. Önemli olan çevrenin değil doktorun ne dediği, sağlıklıysa tamam.. Herkes et balık sevmek zorunda değil, ömürleri boyunca yemeyen insanlar var sonuçta :)

Arkadaşlar oğlum çok zor yiyen bir çocuk çok seçiyor o yüzden genelde çok fazla değiştiremiyorum yediklerini ama çevremden (annemler) sürekli böyle olmaz bu çocuk beklenmiyor sadece bununla gelişmez gibi yorumlar beni şüphede bırakıyor ve yetersizmi acaba diye düşündürüyor oğlum yumurta et peynir yoğurt yemiyor kısaca
sabahları genelde krep ,pankek, yumurtalı ekmek yumurtalı patates yada sütlü yulaf ezmesi birinden birini yapıyorum yanına bazen 3-4 zeytin salatalık domates avokado bazen sade veriyorum
Ara ogun Cennet hurması yada muz bazen elma yani Ara ogun maması değilde meyve sadece iki kez veriyorum
Oglen genelde tarhana ,sebze,ezogelin ,sehriye yada yayla çorbası genelde ılikli kemik suyu bazen yoğurtla bazen sade yarım kase
Akşam uygunsa yediklerimiz genelde nohut fasulye mercimek makarna pilav k.bahar fırında kızartma patates yemegi börek brokoli haslaması bazen corba tavuk ilk kez dün yedi oda çok çok az ama et balık yemiyor anca bir tatli kasıgi kadar kandırarak
Akşam az yediyse uyumadan sütlü yulaf yada sütlü bebe bisküvisi veriyorum bazende sadece süt yarım xsy bardağı anca içiyor bu yazdıklarım verdiklerim hepsini yemiyor 1 cay bardağı bazen 1 kepçe ancak yiyor bazen hiç yemiyor (emiyor)
Kaç yasinda çocuğunuz. Aileniz abartıyor çok kötü beslenmiyor, doktor aksini soylemiyorsa iyidir. Eskilerin mantığında şişman çocuk iyi çocuk... Ben sadece şeye takıldım yulaf neden ? Ruhseni duydum ,sağlıklı ve besleyici ama yulaf ne bileyim. Belki vardır faydası ben bilmiyorumdur.

Kaç yasinda çocuğunuz. Aileniz abartıyor çok kötü beslenmiyor, doktor aksini soylemiyorsa iyidir. Eskilerin mantığında şişman çocuk iyi çocuk... Ben sadece şeye takıldım yulaf neden ? Ruhseni duydum ,sağlıklı ve besleyici ama yulaf ne bileyim. Belki vardır faydası ben bilmiyorumdur.
15 aylık yulaf sürekli pirinc unu irmiktense çeşit olsun diye birde seviyor daha taneli diye galiba çok hamut işi ağırlıklı besleniyor farkındayım ama başka türlü yemiyor ailemin dediği mama icsin yemiyorsa ama zaten icmiyor ki neden bu saatten sonra mamaya geceyiim ki

Oğlunuz kaç yaşında? Bayağı çeşitli yediriyorsunuz zaten.. Önemli olan çevrenin değil doktorun ne dediği, sağlıklıysa tamam.. Herkes et balık sevmek zorunda değil, ömürleri boyunca yemeyen insanlar var sonuçta :)
15 aylık doktor 1 yaş kontrolünde değerleri iyi dedi et yedirmeye çalış dedi ama yok beğenmediğini agzindan çıkarıyor sebzede fazla sorun yaşamıyorum ama et yediremiyorum onuda kemik suyuyla et suyuyla telafi etmeye çalışıyorum mamaya başlat milletin çocuğu 3 -4 yaşına kadar mama içiyor diyorlar hani yemiyorsa mama içsin diye düşünüyorlar ama zaten sevmiyor maması daha 2 aylikken kendi bıraktı ben elimden geldiği kadar hazırlıyorum ama yememesinden korktuğum için sevdiği şeyleri yapmaya çalışıyorum

Ben çocuklarıma hiç hamur işi vermedim 2 yaşlarına kadar. Hamur işi yerine yumurtadan tarifler deneyin derim. Hamur sıkıntı ya. Bizi alıştırmışlar löp löp ekmekleri yiyoruz.
Ayrıca beslenmesi de çeşitli güzel. Çocuk daha küçük yani abartmış çevreniz.

Siz buraya güzel şeyler duymak için yazmışsınız. Bebeğiniz gayet iyi besleniyor. Benim bebeğim 1 yasında toplasanız 1 bebek kavanozu anca yer 1 gunde. 15. Aylık bebege mama ne gerek var bu zamana kadar içmemiş yiyor bir de. Milleti bu kadar takmayın kusur bulmak isteyen her şeyde bulur.bu seferde çok yiyor obez olacak derler. Benim bebeğim sağlıklı ve iyi besleniyor diyip geçin.
Madem sebze yiyor bol sebze çorbasının içine biraz kıyma katıp blenderlayın öyle verin. Tadına alıştıkça miktarı arttırın. Böylece et sorunu da çözülmüş olur

Ben çocuklarıma hiç hamur işi vermedim 2 yaşlarına kadar. Hamur işi yerine yumurtadan tarifler deneyin derim. Hamur sıkıntı ya. Bizi alıştırmışlar löp löp ekmekleri yiyoruz.
Ayrıca beslenmesi de çeşitli güzel. Çocuk daha küçük yani abartmış çevreniz.
Yumurtayı o şekilde yedirebildigim için aslında yani sade yumurta peynirli falan yemiyor peyniride yumurtayida kreple yiyor hergun pirinçli birseylef olmasın diye mecburen makarna şehriye kullanıyorum arada bilmiyorum ne yapabilirim onun yerine ne verebilirim artık beynim durdu

Siz buraya güzel şeyler duymak için yazmışsınız. Bebeğiniz gayet iyi besleniyor. Benim bebeğim 1 yasında toplasanız 1 bebek kavanozu anca yer 1 gunde. 15. Aylık bebege mama ne gerek var bu zamana kadar içmemiş yiyor bir de. Milleti bu kadar takmayın kusur bulmak isteyen her şeyde bulur.bu seferde çok yiyor obez olacak derler. Benim bebeğim sağlıklı ve iyi besleniyor diyip geçin.
Madem sebze yiyor bol sebze çorbasının içine biraz kıyma katıp blenderlayın öyle verin. Tadına alıştıkça miktarı arttırın. Böylece et sorunu da çözülmüş olur
Blendirlamak iyi fikir kıymayı parça ağzına gelince çıkarıyor diye kemik suyu kullandım kıymalı corbayida nedense hiç blendirdan geçirmedim birde öyle yapayım aslında güzel şeyler duymak değilde yanlış yapıyorsam düzeltmek ilk çocuğum çevremde öyle çocuklu birileri olmadı pek ilgimide çekmedi öncesinde ne yer diye o yüzden şimdi ne doğru ne yanlış karıştı bende

Gayet güzel yiyor yahu maşallah. Daha ne yesin bu büyükler de istiyor çocuk oturuşta 3 çeyrek döner gömsün. Boşver ya sağlıklıysa çocuğun hiç dinleme.

15 aylık yulaf sürekli pirinc unu irmiktense çeşit olsun diye birde seviyor daha taneli diye galiba çok hamut işi ağırlıklı besleniyor farkındayım ama başka türlü yemiyor ailemin dediği mama icsin yemiyorsa ama zaten icmiyor ki neden bu saatten sonra mamaya geceyiim ki
Her ogunune ılık suyu ekliyorsunuz hemen hemen bence beslenmesi çok kötü değil. Probiyotik olarak kefiri hayatiniza ekleyebilirsiniz. Ben pirinç unu, irmik mama vs hiç vermedim, yulaf da hiç vermedim bilmiyorum o yüzden. Yulaf vereceğime bulgur plavini yogurtlayip yedirirdim, ki öyle de yaptım. ( Tabi ben şanslıyım bulguru babaannesi yapıyordu, siz de gerçek köy bulguru bulursaniz kaçırmayın derim)

Yumurtayı o şekilde yedirebildigim için aslında yani sade yumurta peynirli falan yemiyor peyniride yumurtayida kreple yiyor hergun pirinçli birseylef olmasın diye mecburen makarna şehriye kullanıyorum arada bilmiyorum ne yapabilirim onun yerine ne verebilirim artık beynim durdu
Ben yeşilliklerin içine koyuyorum lokma şeklinde. Kürdan da batırıp önüne koyuyordum hop diye ağzına koyuyordu. Ama yedikleri iyi güzel. Balığı da çorba olarak verebilirsiniz.

LlHer ogunune ılık suyu ekliyorsunuz hemen hemen bence beslenmesi çok kötü değil. Probiyotik olarak kefiri hayatiniza ekleyebilirsiniz. Ben pirinç unu, irmik mama vs hiç vermedim, yulaf da hiç vermedim bilmiyorum o yüzden. Yulaf vereceğime bulgur plavini yogurtlayip yedirirdim, ki öyle de yaptım. ( Tabi ben şanslıyım bulguru babaannesi yapıyordu, siz de gerçek köy bulguru bulursaniz kaçırmayın derim)
Kefir denedim ama sevmedi bulguru malesef marketten alıyorum ama kullanıyorum ara ara

Ben yeşilliklerin içine koyuyorum lokma şeklinde. Kürdan da batırıp önüne koyuyordum hop diye ağzına koyuyordu. Ama yedikleri iyi güzel. Balığı da çorba olarak verebilirsiniz.
Denedim başka şeylerin arasına et yumurta baharatları falan hatta ama anlıyor ancak suyuyla corba falan olunca yiyor oda zorla oyalayarak

Büyümüş çocuğa mama verilmez ki ya, ek gidaya geçeli kac ay olmus, yemek yesin mis gibi. Yiyor da masaallah.
İlk cocuk olmasina ragmen beslenme tecrübeniz gayet iyi, devam edin.
Arkadaslarin et, balik tavsiye yöntemlerini deneyin, umarim yer. Simdi yemese bile büyüdükçe yer belki cocuk, büyüdükçe alisabiliyorlar ete çoğunlukla.
Menünüzdeki çeşitliligi okuyunca ben doydum ya, o kadar güzel başarılı. Hiç düşünmeyin, telas etmeyin, dogru yoldasiniz 🌷

Büyümüş çocuğa mama verilmez ki ya, ek gidaya geçeli kac ay olmus, yemek yesin mis gibi. Yiyor da masaallah.
İlk cocuk olmasina ragmen beslenme tecrübeniz gayet iyi, devam edin.
Arkadaslarin et, balik tavsiye yöntemlerini deneyin, umarim yer. Simdi yemese bile büyüdükçe yer belki cocuk, büyüdükçe alisabiliyorlar ete çoğunlukla.
Menünüzdeki çeşitliligi okuyunca ben doydum ya, o kadar güzel başarılı. Hiç düşünmeyin, telas etmeyin, dogru yoldasiniz 🌷
Tesekkurler boş mide doldurmasindansa iyi beslenmesini istedim hep ama işte iştahsız olunca sanki dönüp dolaşıp aynı şeyleri veriyormuş gibi geliyor çok sevindim dogru ilerledigime

X