• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güneş mi zararlı yoksa güneş kremleri mi?

evdencalisananne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2011
33
5
48
Çocuklarım beyaz tenli olduğu için doğduklarından beri hep yüksek korumalı krem sürüyorum. Güneşe çıktıkları her vakit kullanıyorum.Aslında hep aklımın bir köşesine takılıyordu, bunlar da kimyasal sonuçta?? Geçenlerde bir yazı okudum güneş kremleri hormonları etkiliyormuş diye. Kızlarda erken ergenliğe sebep veriyormuş. Erkeklerde de erkeklik hormonunu etkiliyormuş. Şimdi ne yapmak lazım, güneş de son derece zararlı. Güneşten uzak tutmak desen mümkün değil, çocuk bu çıkıp oynamak istiyor. Zaten 12 ile 5 arası çıkartmıyorum ama yine de 12 güneşi bile kızarmalarına sebep oluyor.

bende yüksek faktörlü güneş kremlerinin cilt kanseri yaptığını duyduğumdan beri krem kullanamıyorum.
önce ortaya birşey atıyorlar sonra kremi ilacı çıkıyor satıyorlar daha sonra aaaaa bu ilaç çok tehlikeli deyip
başka bi ilaca yönlendiriyorlar.artık neye inanıp ne yapacağımı şaşırmış durumdayım inan. eskiden güneş
kremimi varmış diyen kocama çok kızardım şimdi ona hak veriyorum:) asırlardır kimse güneş kremi kullanmamış bizde kullanmasak bi yerimiz eksilmez heralde:))

bende beyaz tenliyim ve güneş koruyucu sürmeden çıkarsam eğer.. allerji olmayı bırakın su kabarcıkları oluşuyor ve sanki su çiçeği dökmüş gibi oluyorum..
dedimki bu sene yanıcam ne olursa olsun birazcık bronz olmak istiyorum..

haziran ayında ;en başta kollarıma 30 faktöriyel surerek başladım ve 50 faktöriyele göre birazcık yandım ve çok hoşuma gitti :16::16:

sonra bacaklarım için etek yada şort giyip(diz hizasında yada çok az dizimden yukarı) dışarı çıktığımda dedimki amann sürmücem gerek yok..30 faktöriyel surmeme ragmen güneş zarar vermedi bana (çok akıllıyım yaa :4::47:) . bacaklarıma sürmeme gerek yok dedim sadece 2 gunde ve 16.00 dan sonra dışarı çıkmama rağmen.. bacaklarım su çiçeği dökmüş gibi oldum.. çok canım yandı.. hiç bişey değdiremedim.. :14::43:uyurken bile dizlerimi kırıp duvara sabitledim bacaklarımı.. yani Allah kimsenin başına vermesin.. güneşe hasretiz bir ömür.. bizim gibi beyaz tenlilerde kemik erimesi erken yaşta ortaya çıkıyor,güneşten D vit alamadığımız için.. :50:

Back