Güneş alerjisi hakkında bilgisi olan ?

Bende beyaz tenliyîm ve her yaz vücudum kızarıp su toplardı.En yüksek koruyucu kremlerde işe yaramadı.çözümü soğuk sıkım Hindistan cevizi yağında buldum.Güneşte eritip heryerime sürdüm ve ilk defa yanmadım.1 hafta da karardım bile.ki ben asla kararmamıştım.o kadar yararlı ki vücut ağrılarımı bile kesti.herkese tavsiye ederim.Ben şok marketten aldım.

Bende de güneş alerjisi var yazları benim için kabus o yüzden tatil nedir bilmem, dışarı çıktığımda yanımdaki insanları krize sokarım güneşle köşe kapmaca oynayıp gölgelik yerden gitmek için bir sağa bir sola geçmekle gider vaktim, Otobüse minibüse bindiğim zaman güneşin gelmeyeceği yeri hesaplar öyle otururum, sürekli elim yüzüme siper olmuş halde gezerim, mümkün mertebe öğle sıcağında dışarı çıkmam ikindi vakti benim vaktimdir yani. Çok zorlaniyorum cidden böyle nasıl geçecek her yaz hiç bilmiyorum, bir gün sıkıldım bu durumdan başlarım böyle işe psikolojik bu hicbir sey olmayacak deyip umursamadım sonra bir hafta yüzümde oluşan kabarcıkları ve kızarıklıkları geçirmek için uğraştım. Velhasılı kelam doktor bana iz yapar demedi hiç sadece güneş kremini iyi bir marka al ve öğle sıcağında dışarı çıkma dedi. Şimdi yaz geliyor bakalım bu seneki güneşle maceram nasıl olacak merakla bekliyorum

Merhaba 22 yıl neredeyse hiç güneşe çıkamadım . Sonrasında çinko

Merhaba 22 yıl neredeyse hiç güneşlenemedim. Araba kullanırken yandan vuran ışıkbile artık alerji olmama sebwp oluyordu sonrasında çinko eksikliginin buna sebep oldugunu anladık(en azından benım oyle) 4 yıldır zinco hapını bir kutu yaz başında kullanıyorum . Bütün yaz güneşte dolaşıyorum. Çevremde birkaç kişide güneş alerjidini çinko hapı ile geçirdi

MEMOcon. Düşünme ve al. Bana dua et lütfen. Ben yıllardır çekiyrm bu sıkıntıyı. Düşük kortizon var ama başka türlü bu dert geçmiyor. Umarım bu mesajımı herkes okur. Şifa Allahtan de sür. Daha fazla bilgi için mesaj atabilirsin

Merhaba, yanlışlıkla bulduğum bir tedaviyi paylaşmak istedim. Güneş alerjisi sorununu yıllardır yaşayan biriyim.. Güneşe maruz kaldığımda yüzüm, ellerim, ayak üstlerimde isilik gibi kabarcıklar olur ve gece boyu da kaşınır normalde. Hiçbir krem falan çare olmazdı.

Artık 45'i aştığım için bir arkadaşımdan duyduğum maskeyi yapmaya başlamıştım bu ara. Geçen hafta sıcaklar başladı malum. Genelde özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkmamaya çalışırım. Ama mecbur kaldım ve çıktım geçenlerde. 50 faktör güneş kremi kullandığım halde yine de alerjim tetiklendi. Neyse eve geldim falan derken şu maskeyi yapayım dedim. Maskeyi yaptım, yıkadım ne göreyim güneş alerjisinin yarattığı kabarcıklar da gidivermiş, cildim, ellerim, bileklerimin üst bölgesindeki isilikler muhteşem rahatlamış, kaybolmuş. O gece müthiş rahat uyudum.

Maske ise çok basit, sadece haşlanmış patates ve süzme yoğurt gerekiyor. Bir haşlanmış patatesi iyice ezip, üç dört kaşık süzme yoğurt ile karıştırıp kavanoza koyuyorsunuz. Buzdolabının normal bölümünde iki hafta dayanıyor bu maske. Haftada bir-iki uygulanan bir maske normalde, yüzünüze sürüp 20 dakika bekledikten sonra yıkıyorsunuz, cildi sıkılaştırdığı söyleniyor.

Güneş alerjisi sorunu yaşayanlar lütfen bu maskeyi denesin. Hiçbir kimyasal olmadığı için tamamen zararsız. Dediğim gibi ben tesadüfen faydasını gördüm. Hatta bugün yine öğlen çıkmak zorunda kaldım, eve gelir gelmez hemen yine sürdüm sızlayan cildime, rahatladım anında. İkinci kez test etmiş oldum yani.

Paylaşmak istedim. Sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…