- 14 Şubat 2018
- 762
- 560
- 103
- 28
- Konu Sahibi okyanusprensesi000
-
Ben kapalı bayanım benim yüzüm öyle oluyor dikkat ediyorum . Gözlerimde aynı şekilde hassas ben çözümü aktardan buldum
Bizim burada çok iyi Bilgi sahibi bi aktar var bana bir kaç birşey karıştırıp verdi geçen sene onu kullandım tekrar gidecem almaya
Ben de gidip aktara sorayım belki bana da bir şey verebilirler
@Isabellla merhaba..
Öncelikle geçmiş olsun. Benim eşimde var güneş alerjisi. Sadece kollarında kabarıklık, sonrasında su toplama ve kaşıntı şeklinde oluyor. Ilk yaz güneşini görünce başlar.. Doktorun verdiği bir krem var. Onu kullanır. 3-4 güne geçer ve sonra tekrar oluşmaz. Yani yaz başlarında bir kez olur sonraki yaza kadar tekrarlamaz. Değişik bişey :)
Ama öyle kalıcı lekelenmeden falan bahsetmedi doktor. Yazları, kolları güneşe maruz kaldığı sürece, içerisinde alerjen etken olmayan güneş kremi kullanıyor.
Beyaz tenlisiniz değil mi? Doktor bana da güneşe alerjin var dedi. Beyaz tenliyim ve güneşe çıkınca cildim kıpkırmızı oluyor, çabucak lekelenebiliyor. Çinko içeren kremler yanma hissini azaltıyor. Bir de güneşin dik açıyla geldiği zamanlara yazları dikkat ediyorum. Geniş kenarlı şapka takıyorum. Güneş kremimi ihmal etmiyorum.
Dediğim gibi güneşin dik açıyla geldiği 12 ile 3 arasında mümkün olduğunca iç mekanlarda durmaya özen gösterin yazları :)Evet beyaz tenliyim
Dediginiz gibi kendimi korumaya çalışıyorum ama yeterli olmuyor
Yaz mevsiminden nefret eder oldum
Eşinizde çıkan belirtilerin aynısını ben de yaşıyorum ne yazık ki
Rica etsem kremin adını söyler misiniz
Geçmiş olsun benim eşim geçtiğimiz yaz çok fena yandı 2 defa acillik oldu ölümden döndüMerhaba kızlar aranızda belki bilgisi olan vardır diye sormak istedim
Uzun zamandır güneşe karşı hassasiyetim vardı
Geçen yaz daha da arttı
Güneş kremi kullanmama ve hep gölgede oturmama rağmen kollarım kızarıyor ve pütür pütür kabarcık oluyor
Aynı şekilde gerdanım da öyle ve 2-3 güne anca geçiyor
Geçenlerde doktora gittim güneş kremi ve bepantol krem yazdı
Buz da sür dedi
Eğer dikkat etmezsem ilerde kahverengi lekeler hatta yanıklar oluşabilirmiş
Neden böyle olumsuz konuştu anlamış değilim ama kafama çok taktım
Acaba siz de veya çevrenizde bu durumda olan var mı
Biraz bilgi verir misiniz
Malesefki ben varim dediginiz gibi guneste putur putur kirmiziliklar kollarimda boynumda gerdanimda yuzumde oluyor gunese cikinca cok can sikici malesef eger ileri olursa kahverengi olarak kaliyor bende oyle oldu bazi yerlerde. Tek benim saniyordum doktor bana gunesin dik geldigi zamanda ve gunes isigina maruz kalma gunes kremi dedi ama bazen mecbur cikiyoruz gunese hemen kizarip kasinmaya putur putur olmaya basliyor. Bir cozum bulursan bana msj at olur mu
Geçmiş olsun benim eşim geçtiğimiz yaz çok fena yandı 2 defa acillik oldu ölümden döndümeğer dediğiniz gibi güneş alerjisiymiş kesinlikle güneşle cildi temas etmeyecek dedi ve çok faktörlü güneş kremleri önerdi. Eşimin cildi eskisi gibi olmadı hep kahverengi izler kaldı. Cildiyeye gidin ve mutlaka önlem alın Allah muhafaza cilt kanserine bile sebep olabilirmiş.
Eşim yazın izinli olduğu günler güneşe hiç çıkmıyor artık ama necbur kalirsa misal 2 3 saat filan halsizlik baş dönmesi baş ağrısı sersem gibi oluyor 2 3 gün kendine gelemiyorSize ve eşinize de çok geçmiş olsun
Kahverengi lekem yok çok şükür psikolojim bozulurdu kesin
Peki eşinizde de güneşe çıktığında halsizlik baş dönmesi vs.oluyor mu ? Doktor bununla ilgili bir şey söyledi mi ? Bende oluyor çünkü
Erken onlem alirsan olmuyor kahverengi leke sen erken farketmissin ben gunes alerjisi oldugumu bilmiyordum nemlendirici cs surdum hicbirsey fayda etmedi boyle pul pul oldu sonrada tekrar tekrar gunese marus kalinca ayni yerler kahverengilesti. Benim 4 yildir var hamilelikte basladi benim daha yeni bahar gunesi az alayim diye ciktim ve malesef kollarim kirmizi kasinti putur putur oldu bana gunes kremide etki etmiyor gunese hic cikmamam lazim oda zorTabi ki atarım canım şimdi başka bir doktora gideceğim kahverengi lekem hiç yok çok şükür olmaması için herşeyi yaparım
Cildin hassas özellikle açık tenli olanlarda çok oluyo...Merhaba kızlar aranızda belki bilgisi olan vardır diye sormak istedim
Uzun zamandır güneşe karşı hassasiyetim vardı
Geçen yaz daha da arttı
Güneş kremi kullanmama ve hep gölgede oturmama rağmen kollarım kızarıyor ve pütür pütür kabarcık oluyor
Aynı şekilde gerdanım da öyle ve 2-3 güne anca geçiyor
Geçenlerde doktora gittim güneş kremi ve bepantol krem yazdı
Buz da sür dedi
Eğer dikkat etmezsem ilerde kahverengi lekeler hatta yanıklar oluşabilirmiş
Neden böyle olumsuz konuştu anlamış değilim ama kafama çok taktım
Acaba siz de veya çevrenizde bu durumda olan var mı
Biraz bilgi verir misiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?