Benim önceliğim kıyafetlerim dolabım tertipli olmalı. Sabah işe giderken aradığımı bulmalıyım. Eşim kumaş pantolon gömlek giyiyor onun ütüleri önemli. Benim de kıyafetlerim spor değil maalesef. Temizlik kriterlerim çok düştü. Evde bakıcımız da var o da destek oluyor biraz biraz. Ama dolabım dağınık olursa çamaşırlıkta kıyafetim olursa çıldırıyorum. 2 yaş beybi var hafta sonu sadece onunla ilgileniyorum. Bir çamaşır bile alıp katlamam.
Evi iyi temizlenenler ütülerime laf ediyor haftada iki gün gelmem lazım vs başlıyorlar. Eee dedim yetti. Ütüm tam olsun evi bok götürsün artık.
Bir de bakıcıyla kavga ediyorlar. İki kişiyi zor idare ediyorum.
Bunlar kişiye özel şeyler tabiki günlük ücret verilip yaptırılabilir. Ama genel temizlik denilen birşey var, aslolan her zman odur.
Baştan konuşulur, cam kapı dip köşe temizlik, tüm ev girer içine, ama çekmece içleri ekstradır her zaman.
Bunları ben olsam ben de 1000 liraya yapmam çamaşır ütü toz alma yer silme banyo WC mutfak camlar mutfak dolapları, yerler.. kadının amacı evin iş yükünü almak evi üzerine almak değil.
Bana gelen arkadaş 3+1 170 m2 tüm evi süpürüp sildiğinde yetip artıyor. Mutfak dolaplarını indirir ama ona bir günün yarısını ayırır ki olması gereken de o. Tüm Camları silerse başka bir şey yapmaz.
Benim tek başıma süpürüp silerken canım cıkıyo kocaman makineyi çekelerken eşimle beraber yapıyoruz çoğu zaman. acımasızlığın lüzumu yok bence.
Hanımefendi iyice aptal arıyorsunuz siz, madem siz öyle yaptırın 2000 verin.
Her işin bir ederi var.
Beden işçiliği de olsa insanların günlüğü kaça geliyor da gidip 1500 2000 versin amma yaptınız. 1000 tlden 26 gün çalışsa haftada bir gün çalışmasa 25. 000 yapıyor en kötü hali ile. Üniversite bitiren avukat maaşı nerdeyse. Yani bir avukatın günlüğü bile denk gelmiyor. İyice abartıldı bu temizlik işi.
Bu işi profosyonell yapanın zaten 1 günde genel temizliği bitirmesi lazım, bitiremiyorsa işinin ehli değildir kusura bakmayın. Ya da bilerek savsaklıyordur. Ben tüm evimi haftasonu 2 saatte silip, süpürüp, toz alıp wc banyo yıkıyorum, nasl kadın yapamaz, eli alışık oldupu halde.
Genel ev temizliği heryerde aynıdır.
Bütün evin tozu alınır, süpürülür, elle silinir, vileda günlük temizlikte kullanılır, ayrıntılı temizlikte vileda ile tam olarak silinmiyor yerler, biraz temizlik bilgisi olan da bunu bilir, yıllardır yaptırıyoruz. Cam, kapı, tuvalet, banyo.. dolap içleri hariç.
Genel ev temizliği budur, böyle anlaşılır. Ama kimi mutfak yerine başka iş yaptırır öyle anlaşır, orası ayrı.
Vasıfsız bir insan sadece beden işçisi diye günlük 2000 tl mi alacak ben anlamadım.
Biz boşa okuduk ozaman? Tabiki emeğinin hakkını alsın kimsenin hakkında gözümüz yok. Ama bir işin de ederi var kusura bakmasın kimse. Ben şimdi 850ye 3 kişi buldum onlarıı deniycem, ben günlük 1500 tl veremem kimseye. Sizin gibi bonkör insanlar versin, hatta bolca dağıtsın.